Kam s deťmi za zábavou v Bojniciach

Kam s deťmi v Bojniciach? Ak plánujete navštíviť mesto Bojnice, vaše ratolesti budú mať o zábavu postarané. Okrem známych atrakcií, tu môžete natrafiť aj na tie menšie, v blízkosti turisticky atraktívnych miest. Zabaviť sa v labyrinte zrkadiel, do sýtosti sa vyšantiť na skákacích hradoch či spoznať dinosaury, to všetko čaká na vaše deti v Bojniciach.

Pohľad na mesto z turistickej trasy

Atrakcie pre deti v Bojniciach

Historické kúpeľné mestečko Bojnice ponúkaja mnohé. Okrem najromantickejšieho slovenského zámku alebo známej bojnickej zoologickej záhrady tu môžete zažiť nevídané v Dome ilúzií či Mysteriu, vyšplhať sa na vyhliadkovú vežu Čajka v oblakoch či spoznať neandertálskeho človeka v Múzeu praveku Prepoštská jaskyňa. Ak však máte ešte menšie ratolesti, ktoré hľadajú predovšetkým zábavu, nevynechajte niektorú z nasledovných atrakcií či detských ihrísk, ktoré na vás v Bojniciach čakajú. Počas wellness pobytu v Bojniciach sa tak rozhodne nebudete nudiť vy, ani vaše deti.

Ihrisko Bojnický hrad 

Chceli by ste sa vyšplhať na Bojnický zámok? Znie to síce nemožne, ale v Bojniciach sa dá zažiť všeličo. Ihrisko Bojnický hrad je drevená verzia Bojnického zámku, ktorá je prispôsobená pre deti, doplnená o rôzne hojdačky, preliezačky, šmykľavky, tobogán či lezecké steny a siete či lanový most. Detské ihrisko Bojnický hrad nájdete pod vyhliadkovou vežou Čajka v oblakoch

Dinopark

V areáli Dinoparku môžete nájsť zaujímavé obrie sochy dinosaurov. Dinosaury sa dokonca hýbu či vydávajú zvuky. Pri jednotlivých dinosauroch sa nachádzajú aj informačné tabule, čiže rodičia môžu poučiť svoje deťúrence o tom, na akého dinosaura sa pozerajú. Okrem toho sú tu pre vaše ratolesti pripravené rôzne prekážky či domčeky na stromoch. Dino park Bojnice sa nachádza pri Bojnickom zámku

Gumi land

Gumi land v Bojniciach je zábavný park pre deti. Atrakcie tvoria nafukovacie skákacie hrady, šmýkačky, loďky alebo malé nafukovacie jazierko pre najmenších. Atrakcie je možné navštíviť aj za nepriaznivého počasia, čo uvíta azda každá rodina. Pre návštevníkov je k dispozícii aj občerstvenie s terasou. Gumi land sa nachádza asi 50 metrov od Múzea praveku Prepoštská jaskyňa, na ihrisku pod Farou. Vstup do zábavného parku je za poplatok. 

Pieskové sochy v Bojniciach 

Pieskové sochy sú spolu s Gumi landom súčasťou športovo-relaxačného a zábavného areálu. Umelecké diela, ktoré sa tu nachádzajú, vytvorili ruky piatich rezbárov pod taktovkou Adama Bakoša, ktorý stojí za takými projektmi ako je Tatranský ľadový dóm na Hrebienku či Drevené kráľovstvo v Liptovskom Jáne. Ich tvorcovia spotrebovali na sochy až 130 ton piesku. Pieskové sochy tvoria najznámejšie slovenské hrady a zámky a niekoľko rozprávkových postáv. 

Zrkadlové bludisko v Bojniciach

Zaujímavá atrakcia nielen pre deti, ale i pre dospelých. Zabaviť sa tu môžete pri rôznych krivých zrkadlách a zrkadlovom labyrinte. Atrakcia sa nachádza hneď pri parkovisku, neďaleko Kúpaliska Čajka, takže túto atrakciu neminiete.

Fotografie

Doprava

Mesto Bojnice sa nachádza na Hornej Nitre, v západnej časti Hornonitrianskej kotliny. Susedí s 3 km vzdialeným okresným mestom Prievidza. Do Bojníc premáva z Prievidze mestská hromadná doprava (námestie, kúpele) – linka č. 3 a linka č. 7 . Ďalej tu premáva prímestská doprava (linky 307431 a 307432 smer Nitrianske Rudno). Železničná stanica sa nachádza v centre Prievidze, susedí s autobusovou stanicou. Z nej môžete pokračovať do Bojníc spojmi MHD, prímestskou linkou alebo môžete využiť aj súkromnú prepravu osôb. 

Parkovanie

V meste sa nachádza niekoľko dostupných parkovísk, ktoré sú spoplatnené (centrálne parkovisko pod Régiou, parkovisko za kultúrnym centrom). Najväčšia koncentrácia parkovacích plôch je v okolí Kúpaliska Čajka a pri Bojnickom zámku. Jednotlivé atrakcie môžu mať k dispozícii vlastné parkovisko.

Ceny parkovného sa pohybujú od 5 – 12 eur / deň za osobný automobil. 

Mapa miesta

Postrehy návštevníkov

Bezplatné detské ihrisko, okrem štandardných detských atrakcií tu nájdete jedinečný drevený hrad, ktorý je naozaj kvalitne postavený a je to atrakcia rovnako ako vyhliadka. Na detskom ihrisku sú len 4 lavičky čo je asi zámer 🙂
Michal J.

Moc dobrá atrakcia, z vonka sa to zdalo byť celkom maličké, no vo vnútri dostal ten priestor celkovo iný veľký rozmer. Zabavili sme sa hlavne na krivých zrkadlách.
Martina H.

Vstupné/Cenník/Otváracie hodiny

Cena vstupného do jednotlivých atrakcií sa môže líšiť rovnako aj otváracia doba jednotlivých atrakcií.

Mohlo by vás zaujímať

Rozhľadňa v lesoparku Prievidza Lesopark a rozhľadňa v Prievidzi

Lesopark v Prievidzi patrí medzi obľúbené rekreačné areály s pestrými možnosťami trávenia voľného času. Či už sa chcete poprechádzať v tieni stromov, zašportovať si, vydať sa na turistiku alebo prevetrať vaše ratolesti, prievidzský lesopark je k dispozícii celoročne. Vďaka rozhľadni v parku si môžete prezrieť okolie Prievidze z nadhľadu.

Zistiť viac
Gule rôznych veľkostí Brusnianske pieskové gule

K zaujímavým geologickým útvarom patria pieskové gule, ktoré sú tiež známe pod názvom kamenné či brusnianske, ktoré ležia neďaleko obce Chrenovec-Brusno. Ku kamenným guliam vedie aj Náučný chodník Brusnianske gule. Vydajte sa s nami po stopách náučného chodníka a spoznajte tento nielen slovenský, ale aj svetový unikát.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore