Termálne kúpalisko Čajka v Bojniciach

Kúpalisko Čajka Bojnice patrí medzi obľúbené letné kúpaliská. Pre návštevníkov je k dispozícii niekoľko bazénov, ktoré sú napúšťané termálnou vodou. O zábavu sa postarajú športoviská, pre deti sú k dispozícii aj detské ihriská.

Areál kúpaliska z výšky

Kúpalisko Čajka Bojnice je obľúbeným aquaparkom

Termálne kúpalisko Čajka leží v kúpeľnom mestečku Bojnice. Okrem bazénov s termálnou vodou je lákadlom i očarujúci výhľad na neďaleký Bojnický zámok. V areáli kúpaliska je počas letnej sezóny k dispozícii pre návštevníkov 5 bazénov – z toho 2 detské bazény, plavecký bazén a 2 nerezové bazény s atrakciami. Teplota termálnej vody v bazénoch sa pohybuje od 28 do 33 °C. Letné termálne kúpalisko Čajka Bojnice má kapacitu až 1500 ľudí.

Ak máte chuť si zašportovať, k dispozícii sú športové ihriská, na ktorých je možné zahrať si volejbal, alebo futbal. Pre deti je k dispozícii okrem detského bazénu, tobogan, šmykľavky, ale i detské ihrisko, pieskovisko a nafukovacia skákačka. Stravovanie je zabezpečené formou rýchleho občerstvenia v bufetoch s posedením pod slnečníkmi. 

V areáli sa nachádzajú aj šatne a úschovňa predmetov. Dostatok tieňa v priebehu letných horúčav zabezpečujú mohutné koruny stromov. 

Bazény na Kúpalisku Čajka Bojnice

Kúpalisko na historickej fotografii

Pre návštevníkov sú k dispozícii nasledovné bazény:

  • Plavecký bazén:  20 x 50 m, hĺbka  1,3 – 1,8 m, teplota vody  24 – 28 °C;
  • Stredný bazén: 10 x 15 m, hĺbka  0,5 m, teplota vody  29 – 33 °C;
  • Detský bazén: 10 x 10 m, hĺbka  0,3 m, teplota vody  34 – 30 °C;
  • Rekreačný bazén s atrakciami: 30 x 20 m, hĺbka  1,35 m, teplota vody  27 – 32 °C;
  • Rekreačný bazén – detský:  15 x 15, hĺbka  0,15 – 0,3 m, teplota vody  34 – 30 °C.

Fotografia vpravo: Historická fotografia skokanskej veže pri olympijskom bazéne, dnešný plavecký bazén, zdroj: FB Slovensko na historických fotografiách

Fotografie

Doprava

Mesto Bojnice sa nachádza na Hornej Nitre, v západnej časti Hornonitrianskej kotliny. Susedí s 3 km vzdialeným okresným mestom Prievidza.

Do Bojníc premáva z Prievidze mestská hromadná doprava (námestie, kúpele) – linka č. 3 a linka č. 7. Ďalej tu premáva prímestská doprava (linky 307431 a 307432 smer Nitrianske Rudno). Železničná stanica sa nachádza v centre Prievidze, susedí s autobusovou stanicou. Z nej môžete pokračovať do Bojníc spojmi MHD, prímestskou linkou alebo môžete využiť aj súkromnú prepravu osôb. 

Parkovanie

Parkovanie je možné na parkovisku pri vstupe do kúpaliska.

Mapa miesta

Postrehy návštevníkov

Veľmi pekné kúpalisko voda bola príjemná areál veľký a čistý. Ponuka v bufetoch by mohla byt trošku väčšia co sa týka jedál a chýbala mi trochu hudba ta k letu a vode patrí. Inak veľká spokojnosť odporúčam a rada znovu prídem 😊
Nikola T.

Príjemný deň strávený na kúpalisku, deti sa vybláznili.
Malý M.

Vstupné/Cenník/Otváracie hodiny

Kúpalisko v Bojniciach je otvorené počas letnej sezóny v doobedných a poobedných hodinách. Cenník vstupného sa pohybuje v rozmedzí 3,00 až 8,00 €.

Aktuálne informácie a telefónne číslo na prevádzkovateľa kúpaliska nájdete na facebookovej stránke Kúpaliska Čajka, ktorú uvádzame nižšie v sekcii kontakt.

Kontakt

Letné kúpalisko Čajka
Zámok a okolie
972 01 Bojnice

GPS súradnice: 48.7776349°, 18.5750121°

Facebook

Video

Mohlo by vás zaujímať

Prepoštská jaskyňa, neandertálci Prepoštská jaskyňa v Bojniciach

Bojnické Múzeum praveku patrí k múzeám, ktoré zaujímavou formou prezentujú najvýznamnejšiu paleolitickú lokalitu – Prepoštskú jaskyňu. Pokiaľ sa vyberiete na rodinný pobyt do Bojníc, nevynechajte návštevu tohto originálneho múzea.

Zistiť viac
Dom Ilúzií Bojnice Dom ilúzií v Bojniciach

Dom Ilúzií v Bojniciach je zdroj nezabudnuteľných zážitkov pre malých i pre veľkých. Ak nebudete vedieť kam s deťmi, nevynechajte túto obľúbenú atrakciu. Môžete si byť istí, že v Dome ilúzií nebudete veriť vlastným očiam, a to doslova.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore