Vyhliadková veža Čajka v oblakoch v Bojniciach

Vyhliadková veža Čajka v oblakoch patrí medzi najnavštevovanejšie turistické atrakcie Bojníc. Čo vás čaká pri jej návšteve, na čo sa môžete tešiť, ale i ako sa ku nej dostať  si môžete prečítať v nasledujúcich riadkoch.

Vyhliadková veža Čajka v oblakoch Bojnice je obľúbenou atrakciou bojnických kúpeľov

Vyhliadková veža Čajka v oblakoch sa nachádza neďaleko bojnických kúpeľov. Je postavená v nadmorskej výške 415 m.n.m. Veža má výšku 30 metrov, pozostáva z oceľovej konštrukcie. Na jej najvyššiu časť vedie chodník z drevených fošien. Sklon pri výstupe je len nepatrný, preto je na ňu ľahký prístup pre rodiny s malými deťmi, ale i pre ľudí s obmedzením pohybu, čo patrí k jej najväčším prednostiam oproti iným vyhliadkovým vežiam. Z diaľky pripomína letiacu čajku, podľa čoho dostala i pomenovanie. Azda najväčšou atrakciou nielen pre deti je 70 metrov dlhý tobogán, ktorým sa dá podstatne skrátiť cesta naspäť. Zážitkom môže byť i chôdza po oceľovej sieti, ktorá vám ponúkne pohľad i nadol.

Z vyhliadkovej veže Čajka v oblakoch sa vám otvoria panoramatické výhľady na blízke Bojnice a ich dominantu Bojnický zámok, neďalekú Prievidzu, Nováky, ale i na pohoria ako Vtáčnik, Strážovské či Kremnické vrchy. Veža má v súčasnosti výšku 30 metrov, jej zhotovoviteľom sú Kúpele Bojnice a.s. Vyhliadka bola sprístupnená verejnosti v roku 2018.

Šmolkova dedinka pod vyhliadkou pre najmenších

Pod vyhliadkovou vežou bola vybudovaná rozprávková Šmolková dedinka, ktorá je určená na hranie pre najmenších návštevníkov vyhliadkovej veže. Okrem domčekov sa tu nachádzajú detské ihriská, stánky s občerstvením, ale i rôznymi suvenírmi.

K Čajke v oblakoch v Bojniciach sa dá odviesť aj Kúpeľným expresom

V kúpeľnom meste Bojnice je pre návštevníkov k dispozícii i Kúpeľný expres – vláčik s vozňami, ktorý vás vyvezie k areálu Čajka v oblakoch. Odtiaľto musíte pokračovať k vyhliadke pešo. Zaberie vám to približne 15 minút.

Atrakcií a námetov kam s deťmi za zábavou je v bojnickom mestečku neúrekom. Spojte výlet s deťmi na vyhliadkovú vežu s pobytom v Bojniciach a užite si tak spoločne nezabudnuteľné rodinné chvíle.

Fotografie

Doprava

Mesto Bojnice sa nachádza na Hornej Nitre, v západnej časti Hornonitrianskej kotliny. Susedí s 3 km vzdialeným okresným mestom Prievidza. Do Bojníc premáva z Prievidze mestská hromadná doprava (námestie, kúpele) – linka č. 3 a linka č. 7. Ďalej tu premáva prímestská doprava (smer Nitrianske Rudno). Železničná stanica sa nachádza v centre Prievidze, susedí s autobusovou stanicou. Z nej môžete pokračovať do Bojníc spojmi MHD, prímestskou linkou alebo môžete využiť aj súkromnú prepravu osôb. 

Parkovanie

Najbližšie parkovisko pri vyhliadkovej veži Čajka v oblakoch je pri autocampingu Bojnice. Parkovanie je spoplatnené. Ak sa rozhodnete vydať sa z centra Bojníc pešo, v centre sa nachádza niekoľko dostupných parkovísk, ktoré sú spoplatnené (centrálne parkovisko pod Régiou, parkovisko za kultúrnym centrom). Ceny parkovného sa pohybujú od 5 – 12 eur / deň za osobný automobil. Najväčšia koncentrácia parkovacích plôch je v okolí termálneho kúpaliska Čajka a pri Bojnickom zámku.

Trasa

K vyhliadkovej veži Čajka v oblakoch je možný prístup po žltej turistickej značke z bojnických kúpeľov. Trasa je spoločná s výstupom na Bojnickú kalváriu. Prechádzka trvá približne 30-40 minút. Cesta k vyhliadkovej veži je nenáročná, vhodná pre rodiny s deťmi či aktívnych seniorov. Samotná vyhliadka je vhodná aj pre rodiny malými deťmi.

Ďalším východiskovým bodom je salaš Vígľaš alebo Autocamping Bojnice. Tu sa nachádza aj najbližšie parkovisko. Výstup k veži od spoplatneného parkoviska pri autocampingu zvládnete za 15 až 20 minút.

Mapa miesta

Postrehy návštevníkov

Skvelý výhľad 👌😊 super park, krasna príroda 😊 čo viac si priať ? Odporúčam každému, stojí to za to.
Laló

Toto miesto je čarovné. Určené najmä pre rodiny s detmi. Ak sem prídete máte program na celý deň. Je tu ticho a pohoda. Balzam na oddych.
Monika S.

Vstupné/Cenník/Otváracie hodiny

Cena vstupného sa pohybuje v rozmedzí 4,00 až 8,00 €. Otváracia doba vyhliadkovej veže sa môže líšiť v závislosti od sezóny.

Aktuálny cenník a otváracie hodiny nájdete na oficiálnej webovej stránke Kúpeľov Bojnice, ktorú uvádzame nižšie v sekcii kontakt.

Kontakt


Kúpele Bojnice a.s.

971 01 Bojnice

GPS súradnice: 48.7855389°, 18.5650648°

Mohlo by vás zaujímať

Samica bažanta pestrého (Bažant Edwardsov) Zoologická záhrada v Bojniciach

ZOO Bojnice patrí medzi najnavštevovanejšie zoologické záhrady na Slovensku. Leží v čarokrásnom prostredí Bojníc, neďaleko známeho Bojnického zámku. Návšteva ZOO s deťmi môže byť zážitkom, ale i poučením, že prírodu a zvieratá treba ochraňovať.

Zistiť viac
Dom Ilúzií Bojnice Dom ilúzií v Bojniciach

Dom Ilúzií v Bojniciach je zdroj nezabudnuteľných zážitkov pre malých i pre veľkých. Ak nebudete vedieť kam s deťmi v Bojniciach, nevynechajte túto obľúbenú turistickú atrakciu. Môžete si byť istí, že v Dome ilúzií nebudete veriť vlastným očiam, a to doslova.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore