Dolnoliptovské folklórne slávnosti pod Chočom v Lúčkach

Dolnoliptovské folklórne slávnosti, ktoré sa každoročne konajú v kúpeľnej dedinke Lúčky, každoročne privítajú mnohých návštevníkov, ale i folklóristov a priaznivcov slovenských tradícií. Na svoje si prídu rozhodne všetci, ktorí túto kúpeľnú dedinku navštívia počas folklórnych slávností.

Ukážka ľudových remesiel

Dolnoliptovské folklórne slávnosti majú dlhú tradíciu

Dolnoliptovské folklórne slávnosti pod Chočom sú každoročným podujatím, ktoré sa koná v kúpeľnej dedinke Lúčky v priestore amfiteátra. Folklórne slávnosti majú v Lúčkach dlhú tradíciu. Opakujú sa každoročne už niekoľko rokov v letných mesiacoch, na prelome júla a augusta. Niekoľkodňový program, ktorý je pre návštevníkov pripravený, priláka každoročne mnohých domácich, ale i cezpoľných návštevníkov. 

Obľúbené podujatie sa koná v priebehu letných mesiacov. Súčasťou podujatia sú vystúpenia rôznych hudobných a folklórnych skupín, remeselné jarmoky, ukážky dobových remesiel a iných skupín, ďalších programov a sprievodných podujatí. Vo večerných hodinách začína veselica, ktorá pokračuje až do skorých ranných hodín. 

Fotogaléria zo slávností pod Chočom

Tipy na výlet v okolí kúpeľov Lúčky

Túžite navštíviť viacero pamiatok v okolí kúpeľov Lúčky a v regióne Liptov? Spojte spoznávanie krás okolia s pobytom v kúpeľoch Lúčky.

Naším tipom na výlet je turistika na neďaleký Liptovský hrad. Ak patríte k zdatným turistom odporúčame výstup na Veľký Choč. Ak si na Veľký Choč netrúfate, príjemným nenáročným výletom môže byť návšteva dvoch náučných chodníkov – Náučný chodník Plieška a Včelárskeho náučného chodníka, ktoré vás prevedú okolím kúpeľov. Na trase natrafíte napríklad na známy Lúčanský vodopád či travertíny

Doprava

Prístup do obce Lúčky vedie po ceste III/2216, ktorá sa v Liptovskej Teplej pripája na cestu do Ružomberka. Okresné mesto je vzdialené 13 km západne, Liptovský Mikuláš 22 km východne, Dolný Kubín 18 km severozápadne. Najbližšia železničná zastávka sa nachádza v Liptovskej Teplej, na trati Žilina – Košice. Do obce pravidelne premáva autobusová doprava.

Parkovanie

Pre klientov kúpeľov Lúčky je k dispozícii vyhradené bezplatné parkovisko pred liečebným domom Choč. Návštevníci obce Lúčky majú k dispozícii bezplatné parkovisko oproti Lúčanskému vodopádu alebo pri Obecnom úrade. 

Mapa miesta

Kontakt

Obec Lúčky
Lúčky 141
034 82 Lúčky

GPS súradnice: 49.127527°, 19.403912°

Mohlo by vás zaujímať

Archeoskanzen Havránok Havránok – archeologické múzeum v prírode

Lokalita Havránok je jedinečný archeologický park pod holým nebom, prvý svojho druhu na Slovensku. Nachádza sa len pár metrov od Liptovskej Mary. Toto magické miesto učarovalo dávnym obyvateľom Liptova na severe Slovenska. Pri jeho návšteve máte jedinečnú príležitosť dotknúť sa našej najstaršej histórie.

Zistiť viac
Artikulárny kostol Drevený artikulárny kostol Leštiny a jeho zaujímavosti

Drevený artikulárny kostol v obci Leštiny patrí medzi päť kostolov tohto druhu na Slovensku – mohol byť postavený len z dreva, bez klincov, základu, na odľahlom mieste, ale musel pritom vyzerať ako obytný dom… Kostol preveril pevnú vieru a silu veriacich, ale stálo to zato. Veď posúďte sami.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore