Vodná nádrž Kanianka

V obci Kanianka sa nachádza vodná nádrž, nazývaná aj Kanianska priehrada či vodná nádrž Kanianka. Vďaka blízkosti turisticky atraktívneho kúpeľného mesta Bojnice sa stala pomerne vyhľadávaným rekreačným miestom.

Kanianka je obľúbeným miestom na výlet v okolí Bojníc

Vodná nádrž Kanianka je obľúbeným rekreačným miestom

Vodná nádrž sa nachádza uprostred krásnej prírody hornej Nitry, na južnom konci rovnomennej obce. Kaniansku priehradu často vyhľadávajú milovníci letných, ale i zimných športov a rybári. Na brehu nádrže bola vybudovaná pláž, v blízkosti nájdete aj malé občerstvenie. Okolie priehrady využívajú návštevníci na športové aktivity, ale aj prechádzky prírodou. Kanianska vodná nádrž je ideálnym oddychovým miestom pre rodiny s deťmi či rekreačných športovcov.

Vodná nádrž Kanianka sa rozkladá na ploche približne 9 ha, pričom časť patrí obci Kanianka a časť Bojniciam. Priehradu vybudovali v roku 1986 ako regulačnú a závlahovú nádrž pre podielnické družstvo horná Nitra Nedožery-Brezany a výskumný ústav ovocných a okrasných drevín Bojnice.

V súčasnosti sa využíva na športové a rekreačné účely. Slovenský rybársky zväz – organizácia v Kanianke využíva túto nádrž na chov a lov rýb.

Fotografie

Doprava

Do obce Kanianka sa dostanete cestami III. triedy cez Bojnice, respektíve Nedožery-Brezany. Prievidzu nájdete 8 km južne, rovnakým smerom sú 13 km ležiace Nováky.

Ako sa dostať k vodnej nádrži Kanianka z kúpeľov Bojnice

Vodná nádrž Kanianka je od kúpeľov v Bojniciach vzdialená približne 7 km. Jazda autom vám zaberie 15 minút. Po Kúpeľnej ceste, popod bojnický zámok, ďalej po Školskej ulici prejdete cez celé mesto Bojnice. Následne sa napojíte na cestu číslo III/1775, smerom na Dubnicu, vás zavedie až ku Kanianke.

Z Bojníc do Kanianky pravidelne premáva i autobusová doprava, cesta zaberie 10 minút. Ide preto o obľúbený cieľ výletov ľudí užívajúcich si pobyt v kúpeľoch Bojnice.

Parkovanie

Zaparkovať môžete na vyhradených miestach v obci alebo pri zariadeniach s občerstvením neďaleko vodnej nádrže.

Mapa miesta

Postrehy návštevníkov

Príjemné miesto na oddych a relax.
Vladimír A.

Ticho, pokoj, kľud, pekný výhľad… možnosť kúpania, možnosť rybolovu, alebo len tak odpočívať a opaľovať sa… dobrá prístupnosť
Juraj P.

Vstupné/Cenník/Otváracie hodiny

Vodná nádrž je voľne dostupná bez obmedzení.

GPS súradnice

Vodná nádrž Kanianka: 48.8109374°, 18.5901831°

Mohlo by vás zaujímať

Pavilón zebier v ZOO Bojnice Zoologická záhrada v Bojniciach

ZOO Bojnice patrí medzi najnavštevovanejšie zoologické záhrady na Slovensku. Leží v čarokrásnom prostredí mesta Bojníc, neďaleko známeho Bojnického zámku. Návšteva Zoo Bojnice s deťmi môže byť zážitkom, ale zároveň aj poučením, že prírodu a zvieratá treba ochraňovať.

Zistiť viac
Plážové kúpalisko Bojnice – vodná nádrž Plážové kúpalisko Bojnice

Plážové kúpalisko Bojnice, každoročne privíta mnohých návštevníkov. Kúpalisko má k dispozícii okrem bazénov aj väčšiu vodnú plochu, rôzne športoviská, ale i detské ihriská. O zábavu sa postarajú rôzne hudobné skupiny na festivaloch, ktoré sa na plážovom kúpalisku konajú v priebehu letných mesiacov.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore