Plážové kúpalisko Bojnice

Plážové kúpalisko Bojnice, každoročne privíta mnohých návštevníkov. Kúpalisko má k dispozícii okrem bazénov aj väčšiu vodnú plochu, rôzne športoviská, ale i detské ihriská. O zábavu sa postarajú rôzne hudobné skupiny na festivaloch, ktoré sa na plážovom kúpalisku konajú v priebehu letných mesiacov.

Plážové kúpalisko Bojnice – detské ihrisko pri vodnej nádrži

Plážové kúpalisko je pre návštevníkov k dispozícii počas letných mesiacov

Plážové kúpalisko na nachádza medzi kúpeľným mestom Bojnice a Prievidzou, blízko rieky Nitra. K dispozícii je pre návštevníkov v priebehu letných mesiacov. Na kúpalisku sa nachádzajú dva väčšie bazény a detský bazén. Vyhrievané sú solárnymi kolektormi. Súčasťou areálu plážového kúpaliska je aj vodná nádrž, ktorá je využívaná na rôzne vodné športy ako člnkovanie, vodné bicykle či obľúbený paddleboarding. 

Návštevníci plážového kúpaliska si môžu zahrať aj rôzne športy, k dispozícii sú ihriská na plážový volejbal, basketbal, futbal či stolný tenis. Pre deti je pripravené pieskovisko alebo detské ihrisko. V areáli nájdete aj požičovňu športových potrieb či tanečnú plochu, kde sa každoročne konajú rôzne hudobné podujatia. Samozrejmosťou sú aj stánky s občerstvením a priestranné parkovisko pred areálom kúpaliska.  

Bazény na plážovom kúpalisku v Bojniciach

Na kúpalisku v Bojniciach sa nachádzajú 3 bazény: 

  • Plavecký I.: dĺžka – 25 m, šírka – 12,5 m, hĺbka – 1,3 m;
  • Plavecký II.: dĺžka – 25 m, šírka – 12,5 m, hĺbka – 1,3 m;
  • Detský: dĺžka – 8 m, šírka – 8 m, hĺbka – 0,4 m.

Fotografie

Ak patríte k oddaným priaznivcom vodných radovánok a vo vode sa cítite ako ‚doma‘, v Bojniciach môžete vyskúšaj aj Termálne kúpalisko Čajka. Voda, a hlavne tá liečivá, je s Bojnicami úzko spojená. Ak by ste si chceli vyskúšať jej liečivé účinky na vlastnej koži, pouvažujte nad pobytom v bojnických kúpeľoch. Doprajete tak odpočinok nielen duši, ale i telu, a ruku na srdce, kto z nás by to v dnešnej uponáhľanej dobe nepotreboval.

Doprava

Kúpeľné mesto Bojnice sa nachádza na Hornej Nitre, v západnej časti Hornonitrianskej kotliny. Susedí s 3 km vzdialeným okresným mestom Prievidza. Do Bojníc premáva z Prievidze mestská hromadná doprava (námestie, kúpele) – linka č. 3 a linka č. 7.

Ďalej tu premáva prímestská doprava (linky 307431 a 307432 smer Nitrianske Rudno). Železničná stanica sa nachádza v centre Prievidze, susedí s autobusovou stanicou. Z nej môžete pokračovať do Bojníc spojmi MHD, prímestskou linkou alebo môžete využiť aj súkromnú prepravu osôb. 

Ako sa dostať k plážovému kúpalisku

Z bojnických kúpeľov sa ku kúpalisku dostanete aj pešo. Najrýchlejšia trasa je po Kúpeľnej ulici (smerom k LD Ploska) a pri parkovisku sa napojíte na Opatovskú cestu. Cesta je dlhá 2,7 km a dospelý človek ju zvládne bez väčších problémov za 45 minút.

Ak sa však rozhodnete pre „dlhšiu“ trasu cez mesto (3 km, cca 1 hodina), tak cestou k plážovému kúpalisku sa môžete pokochať výhľadom na Zámok Bojnice, ktorý miniete po vašej pravej strane. Cesta vás dovedie k pešej zóne, tam pokračujte ďalej po Hurbanovom námestí, kde miniete zábavný Dom ilúzií. Z námestia ďalej rovno po Bernolákovej ulici, ktorá vás vyvedie na hlavnú Opatovskú cestu. Na križovatke sa vydáte doprava po Prievidzkej a po necelých 400 metroch už uvidíte vstupnú bránu plážového kúpaliska Bojnice.

Parkovanie

K dispozícii je pre návštevníkov parkovisko, ktoré sa nachádza priamo pred plážovým kúpaliskom v Bojniciach.

Mapa miesta

Program/Akcie

Bojnické plážové kúpalisko je charakteristické aj organizovaním hudobných akcií, ktoré sa odohrávajú na priľahlej tanečnej ploche. V priebehu letných mesiacov je miestom konania rôznych zaujímavých akcií a hudobných festivalov ako napríklad Dohoda, Welcome summer festival či iných.

Postrehy návštevníkov

Napriek záporným hodnoteniam, sme dnes kúpalisko navštívili a pokiaľ nie ste veľmi náročný človek a mate radi retro veci odporúčam v týchto horúčavách kúpalisko navštíviť, voda v bazénoch bola podľa mňa veľmi príjemná
Michal B.

Detstvo a super koncerty a akcie.
Daniel D.

Vstupné/Cenník

Cena vstupného na plážové kúpalisko v Bojniciach sa pohybuje v rozmedzí od 2,50 € – 3,50 €.

Aktuálny cenník vstupného pre deti, dospelých, seniorov aj skupiny nájdete na oficiálnej webovej stránke mesta Bojnice, ktorú uvádzame nižšie v sekcii súvisiace odkazy.

Otváracie hodiny

Otváracia doba sa môže líšiť v sezóne a mimo sezóny. Počas sezóny je v prípade priaznivého počasia prírodné kúpalisko v Bojniciach otvorené denne v doobedných aj poobedných hodinách.

Aktuálne otváracie hodiny počas pracovných dní aj víkendov nájdete na oficiálnej webovej stránke mesta Bojnice, ktorú uvádzame nižšie v sekcii súvisiace odkazy.

Kontakt

Plážové kúpalisko Bojnice
Prievidzská 1241/55
972 01 Bojnice

GPS súradnice: 48.7789018°, 18.5995375°

Mohlo by vás zaujímať

Múzeum Praveku – Prepoštská jaskyňa Múzeum praveku Bojnice – Prepoštská jaskyňa

Múzeum Praveku v Bojniciach patrí k múzeám, ktoré zaujímavou formou prezentujú návštevníkom najvýznamnejšiu paleolitickú lokalitu – Prepoštskú jaskyňu. Pokiaľ sa vyberiete na rodinný pobyt do Bojníc, nevynechajte návštevu tohto originálneho múzea.

Zistiť viac
Ilustračný obrázok - kalamár Mysterium Bojnice – zábava pre celú rodinu

Mysterium Bojnice ponúka nevšedných zážitok pre malých i veľkých. Ak máte radi logické uvažovanie a lúštenie rôznych hádaniek či hlavolamov, neváhajte a zahrajte si jednu z vnútorných alebo vonkajších hier, ktoré pre vás Mysterium pripravilo.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore