Tricklandia Starý Smokovec

Triky, kúzla, čáry – máry. Nie, nebojte, ide len o to prvé. Triky vytvára optická ilúzia a vy sa ocitnete v nevídanom svete, kde mozog neuverí tomu, čo oči vidia, alebo naopak? Vitajte v Tricklandii v Starom Smokovci.

Skutočnosť, či klam?

Galéria Tricklandia je priestor, kde zažijete neopakovateľné ilúzie trick-artu. Inšpiráciou autorom boli slovenské ľudové rozprávky, ako aj známe obce a slovenské zámky ako napríklad Bojnický zámok. Celý trik spočíva v dvojrozmerných kresbách, ktoré vytvárajú ilúziu ako keby naozaj existovali. Tak jednoducho sa dá náš mozog oklamať. A v tom je tá hra – prísť na čo najviac trikov a nedať sa pomýliť.

Takto sa možno neprestanete čudovať. Či už v antigravitačnej miestnosti, ktorá na prvý pohľad popiera zákony gravitácie. Obľúbenej obrátenej komnate, kde sa poprechádzate po strope. V obrovskej knižnici, ktorá nemá konca. V  Zrkadlovej miestnosti, kde budete mať pocit, že sa z nej už nikdy nedostanete. Trick-artové obrazy na stenách vo vás vyvolajú pocit, ako keby ste do nich patrili. Len skúste skontrolovať fotku v mobile.

Toto všetko môžete nájsť na ploche 500 m2, ktoré vám odhalia 24 atrakcií rozličných ilúzií. Medzi svetový unikát patrí aj Tajuplná expozícia. Autorom je výtvarník Miroslav Matuščin a námetom na obrazy mu bol slovenský folklór a ľudová architektúra. Kúzlo tkvie vo využití dvojitej expozície. Každý obraz vidíte inak pod modrým a inak pod červeným svetlom.

Určite vám odporúčame navštíviť Tricklandiu v Tatrách, či už ste na relaxačnom pobyte v neďalekom Novom Smokovci alebo len na jednodňovej návšteve. Takýto výlet zaiste ocenia hlavne deti, ale vybláznite sa aj vy. A napríklad v zlom počasí je takáto neopakovateľná galéria na nezaplatenie.

Tricklandia Tatry v číslach

  • Na výstavbu sa použilo 6m3 dreva a 9 600 skrutiek a vrutov.
  • Na obrazy sa nastriekalo skoro 2 000 sprejov.
  • V zrkadlovej miestnosti sú zrkadlá s plochou viac ako 200 m2.
  • Pri výstavbe Tricklandie sa pracovalo 9 600 hodín a trvalo to presne jeden rok.

Doprava

Smokovce (Nový, Starý) sú dobre prístupné z viacerých smerov – z Popradu (13 km), z Kežmarku (19 km) aj z Liptovského Mikuláša (60 km). Premáva sem aj pravidelná autobusová doprava, len pri niektorých spojoch je potrebný prestup. Ak chcete cestovať vlakom, z Kežmarku aj Liptovského Mikuláša sa dostanete len do Popradu. Odtiaľ prestúpite na autobus do Smokovca a vystúpite hneď na prvej zastávke v Starom Smokovci.

Doprava do Triklandie z kúpeľov Nový Smokovec

Kúpele Nový Smokovec sú od Tricklandie vzdialené 10 minút pešej chôdze. Kúpeľní hostia teda túto vzdialenosť prejdú aj pešo a nemusia hľadať miesto na parkovanie.

Parkovanie

Parkovať môžete na záchytnom parkovisku neďaleko Tricklandie. Poplatok za parkové je od 10 €.

Mapa miesta

Vstupné/Cenník

Vstupné pre dospelú osobu sa pohybuje od 9 €. Deti od 4 do 15 rokov majú vstup za 6 €. V galérii majú pripravené aj zvýhodnené vstupné pre rodiny s deťmi, študentov a organizované skupiny.

Aktuálny cenník vstupného nájdete na oficiálnej webovej stránke Tricklandie, ktorú uvádzame nižšie v sekcii kontakt.

Určite si nezabudnite fotoaparát alebo smartfón. Odporúčame vám stiahnuť si pred vstupom aj mobilnú aplikáciu Tricklandie.

Otváracie hodiny

Galéria Tricklandia je otvorená celoročne od pondelka do nedele v čase od 10:00 do 18:00 hod.

Pre aktuálne otváracie hodiny, prosím, navštívte oficiálnu webovú stránku Tricklandie, ktorú uvádzame nižšie v sekcii kontakt.

Upozornenie o rezervácii

Vstup do Tricklandie si musíte povinne rezervovať vopred cez formulár na oficiálnej stránke. Na prehliadku si vyhraďte 45 – 60 minút.

Postrehy návštevníkov

Super, super, super… Už inštruktážne slovo bolo užitočné a potom celé zábavisko bolo skutočne skvelé 👍💃
Gabriela K.

Skvelé miesto na pobavenie sa! Človek rýchlo zistí, aký je ľudský mozog oklamateľný a nedokonalý. Vrelo doporučujem, najmä v čase nepriaznivého počasia. A nezabudnite si vziat so sebou svoj telefón!!!
Slavomír V.

Video

Kontakt

Tricklandia
Cesta Slobody 4
062 01 Starý Smokovec

GPS súradnice: 49.14227°, 20.12476°

Mohlo by vás zaujímať

Zákutia botanickej záhrady Múzeum TANAPu

Ak patríte k milovníkom prírody a obzvlášť tej tatranskej, zaiste sa vám na potulkách nepodarilo vidieť všetky živočíchy, ktoré tam žijú. Máme pre vás tip, kde ich nájdete pokope a môžete ich v pokoji pozorovať. Bližšie spoznať faunu a flóru, ba aj ďaleko viac, môžete v Múzeu Tatranského národného parku v Tatranskej Lomnici.

Zistiť viac
Detail sintrovej výzdoby v Belianskej jaskyni Belianska jaskyňa

Belianska jaskyňa je jediná sprístupnená vysokohorská jaskyňa v Tatranskom národnom parku. Jaskyňa láka svojou výzdobou, vodopádmi a jazierkami. Využíva sa aj na klimatoterapiu. V hudobnej sieni sa kedysi organizovali hudobné koncerty klasickej hudby, pretože sieň má vynikajúcu akustiku.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore