Mezoterapia omladí vašu pleť a podporí rast vlasov

Vrásky, pigmentové škvrny, kruhy pod očami, vypadávanie vlasov a celulitída. Ak vás trápi niektorý z týchto problémov, vyskúšajte mezoterapiu. Ošetrenie dodá vašej pokožke potrebné živiny a zlepší jej vzhľad.

Mezoterapia redukuje vrásky, ale aj kruhy pod očami

Čo je mezoterapia?

Mezoterapia je nechirurgický kozmetický zákrok, ktorý zahŕňa injekčné podávanie farmaceutických látok, vitamínov, minerálov a aminokyselín do strednej vrstvy pokožky (mezodermy). Mezoterapia pleti sa zameriava na rôzne stavy, ako sú vrásky, ochabnutá pokožka, starecké škvrny, kruhy pod očami a podobne. Tento kozmetický zákrok je vhodný aj pri iných kožných problémoch, ako celulitída, strie a vypadávanie vlasov. V súčasnosti sa mezoterapia používa na:

  • odstránenie tuku v oblastiach, ako sú brucho, stehná, zadok, boky, nohy, ruky a tvár;
  • zníženie celulitídy;
  • vyhladenie vrások a liniek;
  • vypnutie ochabnutej kože;
  • zosvetlenie pigmentových škvŕn;
  • liečba vypadávania vlasov.

Mezoterapia je skrášľujúca procedúra, pri ktorej sa využívajú vitamíny, minerály, enzýmy a aminokyseliny. Najčastejšie aktívne látky sú:

  • kyselina hyalurónová – hydratuje pokožku;
  • protizápalové látky – vhodné na liečbu akné;
  • enzýmy – zlepšujú resorpciu spojivového tkaniva;
  • minerály – zlepšujú metabolické procesy v bunkách;
  • vitamíny – vyživujú pleť a zlepšujú štruktúru pokožky;
  • lipolytiká – štiepia telesný tuk;
  • fosfolipidy – podporujú elasticitu buniek.
Valček používaný na domácu mezoterapiu

Pre koho je vhodná

Mezoterapia je vhodná pri kožných problémoch, ktoré sa prejavujú v spodných vrstvách pokožky, ako je dehydratácia a pokročilé starnutie. Vo všeobecnosti je vhodná pre všetky osoby staršie ako 18 rokov.

Mezoterapia – metódy a typy

Existujú tri hlavné typy:

Klasická mezoterapia – Pri tomto type mezoterapie sa používa koktail rôznych vitamínov a minerálov, ktoré sa vstrekujú do pokožky s cieľom stimulovať tvorbu kolagénu a zlepšiť tonus a elasticitu pokožky.

Lipodissolve – Pri tejto metóde sa do pokožky vstrekuje fosfatidylcholín (prírodná látka získaná zo sóje) na zníženie tukových zásob. Táto forma mezoterapie je ideálna na liečbu celulitídy alebo lokálnych tukových zásob.

Mezolift – Tento typ mezoterapie sa používa na omladenie pokožky a redukciu vrások injekčným vpravením kyseliny hyalurónovej, vitamínov a minerálov do dermis.

Podľa hĺbky aplikácie aktívnych látok rozlišujeme:

  • Microneedling – do hĺbky 0,5 až 1 mm;
  • Dermapen – ihličky prenikajú do hĺbky 01,5 až 2 mm;
  • Vital-injector – jemné ihličky preniknú do hĺbky až 5 mm.

Mezoterapia vlasov

Zahŕňa injekčné podávanie liekov priamo do pokožky hlavy s cieľom stimulovať rast nových a zdravých vlasových folikulov. Látky, ktoré sa používajú pri mezoterapii, môžu obsahovať vitamíny, minerály, aminokyseliny a iné rastové faktory, ktoré sú určené na výživu a posilnenie existujúcich vlasov, ako aj na podporu rastu nových.

Vlasová mezoterapia stimuluje rast zdravých vlasov

Mezoterapia očí

Mezoterapia očí je minimálne invazívny nechirurgický kozmetický zákrok, pri ktorom sa do okolia očí vstrekuje séria injekcií, ktoré obsahujú lieky, vitamíny a iné zložky. Cieľom ošetrenia je znížiť tmavé kruhy, opuchy a vrásky okolo očí. Pri mezoterapii očí je hlásených len veľmi málo vedľajších účinkov a je to jeden z najbezpečnejších dostupných zákrokov na redukciu známok starnutia očného okolia.

Neinvazívna mezoterapia

Niektoré salóny poskytujú aj neinvazívnu mezoterapiu, teda bez použitia ihiel. Nazýva sa elektroporácia. Toto ošetrenie na pokožke vytvára mikrokanáliky vďaka kladným a zápornym elektrickým pólom. Bezihlová mezoterapia preniká až do hĺbky 4 mm.

Ako prebieha mezoterapia

Pred ošetrením je potrebná konzultácia s dermatológom. Mali by ste vedieť, či nie ste alergický na niektorú z používaných látok. Ošetrenie väčšinou prebieha nasledovne:

  1. Pred ošetrením sa očistí pleť a nanesie sa znecitlivujúci krém.
  2. Po 20 až 30 minútach sa do pokožky vstrekujú aktívne látky pomocou tenkej ihly.
  3. Po zákroku je bežné začervenanie pleti a v niektorých prípadoch aj opuch.
  4. Koža sa zotaví v priebehu jedného až piatich dní. Regenerácia je individuálna.

Efekt mezoterapie a výhody pre vašu pleť

Mezoterapia je minimálne invazívne kozmetické ošetrenie. Medzi výhody mezoterapie patria:

Zlepšenie tónu a textúry pokožky

Mezoterapia pomáha zjemniť vrásky, jazvy a iné známky starnutia tým, že zvyšuje produkciu kolagénu v pokožke. Môže tiež vyrovnať tón pleti a zjemniť pigmentové škvrny.

Zvýšená hydratácia

Ošetrenie pomáha hydratovať pokožku a obnoviť jej prirodzenú plnosť, čo dodáva pleti hladší a mladistvejší vzhľad.

Redukovanie celulitídy

Mezoterapia pomáha znížiť výskyt celulitídy tým, že sa zameriava na tukové zásoby pod povrchom pokožky pomocou injekcií s vitamínmi a minerálmi. Ak vás trápi celulitída, vyskúšajte aj anticelulitídnu masáž, maderoterapiu alebo iné neinvazívne metódy na odstránenie tuku.

Zlepšenie cirkulácie a stimulácie

Ošetrenia mezoterapiou stimulujú krvný obeh v danej oblasti, čo pomáha dostať živiny hlbšie do pokožky a dosiahnuť lepšie výsledky.

Vedľajšie účinky a kontraindikácie

Ak sa rozhodnete pre mezoterapiu, nezabudnite, že každá procedúra má svoje kontraindikácie. Mezoterapia sa neodporúča v týchto prípadoch:

  • osoby mladšie ako 18 rokov;
  • tehotné a dojčiace ženy;
  • alergie na niektoré látky;
  • užívanie niektorých liekov (napríklad Isotretinoin pri liečbe akné);
  • chronické a infekčné ochorenia;
  • psoriáza;
  • prebiehajúci zápal na koži.

Medzi vedľajšie účinky, ktoré môžu nastať po ošetrení, patria:

  • nevoľnosť;
  • bolesť;
  • citlivosť;
  • opuch;
  • svrbenie;
  • začervenanie;
  • modriny;
  • hrče v mieste vpichu;
  • tmavé škvrny na koži a vyrážka;
  • infekcia;
  • jazvy.

Mezoterapia vs. mikrodermabrázia

Mikrodermabrázia a mezoterapia sú dve kozmetické procedúry používané na zlepšenie vzhľadu pokožky. Mezoterapia je nechirurgický kozmetický zákrok, pri ktorom sa do horných vrstiev pokožky vstrekuje zmes vitamínov, minerálov a ďalších živín. Môže sa použiť na redukciu vrások a jemných liniek, zlepšenie štruktúry a tónu pokožky a redukciu jaziev.

Mikrodermabrázia je minimálne invazívny zákrok, pri ktorom sa pomocou prístroja aplikuje abrazívna látka na vonkajšie vrstvy pokožky. Môže sa použiť na redukciu vrások a jemných liniek, zlepšenie sfarbenia, zosvetlenie stareckých škvŕn, redukciu jaziev, zmenšenie pórov a vyrovnanie štruktúry pokožky. Výsledky sú zvyčajne viditeľné po niekoľkých ošetreniach.

Mezoterapia je účinnejšia na ošetrenie vrások a jemných liniek, zatiaľ čo mikrodermabrázia je vhodnejšia voľba na zníženie pigmentových škvŕn a zlepšenie celkovej štruktúry pokožky. Obe ošetrenia môžu pomôcť zlepšiť vzhľad jaziev a zmenšiť póry.

Mezoterapia alebo botox

Zatiaľ čo botox zabraňuje tvorbe vrások dočasným paralyzovaním tvárových svalov, mezoterapia vyživuje pokožku, podporuje tvorbu kolagénu a celkovú hydratáciu. Botox pôsobí na vrásky spôsobené pohybom, takže tieto typy vrások sa vždy najlepšie liečia botoxom. Mezoterapia je na druhej strane skôr alternatívou k botoxu.

Sonoforéza vs. mezoterapia

Sonoforéza je ultrazvukové vstrebávanie aktívnych látok do hlbokých vrstiev pokožky. Na rozdiel od mezoterapie sa pri nej nepoužívajú ihly, ale pomocou zvukových vĺn sa do tkaniva dostávajú aktívne látky. Sonoforéza aj mezoterapia pomáhajú zjednotiť tón pleti či redukovať tmavé kruhy pod očami. Sonoforéza ďalej pomáha lepšie okysličiť pleť a odstraňovať toxíny.

Aká je cena mezoterapie

Ceny mezoterapie závisia od typu ošetrenia, teda či sa rozhodnete pre Microneedling, Vital injector alebo Derma pen. Mezoterapiu je pre požadovaný efekt vhodné absolvovať viackrát. Cena jedného sedenia sa pohybuje od 100 €.

Kde ponúkajú službu

Mezoterapiu môže vykonávať výlučne lekár. Dnes je však mezoterapia známa najmä vďaka kozmetickým a estetickým salónom. Dbajte na to, aby daná osoba mala potrebnú kvalifikáciu v tejto oblasti. Vyhľadajte si kvalifikovaných poskytovateľov mezoterapie vo vašej lokalite pomocou nášho wellness katalógu.

Naše nedostatky nás robia výnimočnými, avšak je úplne v poriadku, ak sa chcete zbaviť zbytočnej celulitídy či prvých známok starnutia. Práve pre vás je skrášľujúci pobyt ako stvorený. Vychutnajte si relax spojený s kozmetickými procedúrami.

Video

Mohlo by vás zaujímať

Oxygen terapia Oxygenoterapia

Čím ďalej tým viac ľudí trpí aj rôznymi dýchacími problémami, trpia chronickou nádchou alebo sa u nich vyskytuje aj astma. Jednou z liečebných procedúr, ktoré sa používajú na liečbu respiračných ochorení, je oxygenoterapia, ktorá zlepšuje dýchanie i pleť

Zistiť viac
Manuálna lymfodrenáž sa vykonáva bez olejov, emulzií a mastí, aby terapeut dobre nahmatal daný problém Lymfodrenáž

Lymfodrenáž je jemná masážna technika, pri ktorej sa dosahuje urýchlenie žilného návratu v ošetrovanej končatine. Lymfodrenážna masáž spriechodňuje povrchové lymfatické cievy a napomáha tak odtoku prebytočnej vody z ľudského tela.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore