Sonoforéza – ultrazvukové vstrebávanie aktívnych látok

Mladšia, žiarivejšia a hydratovanejšia pokožka? To je len zlomok benefitov, ktoré vám prinesie procedúra s názvom sonoforéza.

Sonoforéza sa odporúča všetkým, ktorí túžia po pružnej pokožke a vyhladení vrások.

Sonoforéza – čo to je

Sonoforéza predstavuje ultrazvukové vstrebávanie aktívnych látok do hĺbkových vrstiev pokožky. Pri tomto procese sa do tkaniva pomocou zvukových vĺn dostávajú molekuly kozmetických prípravkov. Vibráciou tkaniva vzniká trenie, ktoré vedie k prehriatiu svalstva. Toto prehriatie spôsobuje uvoľnenie, prekrvenie a redukuje a rozbíja krvné zrazeniny. 

V podstate ide o regeneračné ošetrenie spojené s kozmetickými efektmi, ako napr. vyhladzovanie vrások a spevňovanie ochabnutej pokožky. Je to špecifické mechanické vlnenie, ktoré sa v určitých vrstvách pokožky mení na tepelnú energiu. Po takejto procedúre ostáva pleť hydratovaná, vyživená, farebne zjednotená a prirodzene žiarivá. 

Technika – aký je priebeh sonoforézy

Sonoforéza

Liečebná procedúra nie je vôbec náročná na čas. Samotné ošetrenie ultrazvukovým prístrojom môže niekedy trvať len 5 či 10 minút. Ak však ide o ultrazvukové ošetrenie pleti v kombinácii s hydratáciou, začína sa čistením pokožky a končí sa aplikáciou masky, a preto si rezervujte aj hodinku. Tento zákrok je najlepšie opakovať raz do týždňa, ale aspoň 5 či 6 ošetrení v rade.

Benefity – na čo je sonoforéza dobrá

Sonoforéza sa odporúča všetkým, ktorí túžia po pružnej pokožke a vyhladení vrások. Má lymfodrenážny účinok, podporuje odvod splodín metabolizmu, povzbudzuje proces látkovej výmeny a uvoľňuje napnuté svalstvo. Okysličuje bunky pokožky a spomaľuje ich únavu. Odstraňuje nahromadenú vodu a toxíny z buniek a medzibunkových priestorov. Upokojuje citlivú a podráždenú pleť, zosvetľuje pigmentové škvrny, pomáha odstraňovať tmavé kruhy, opuchy a vačky pod očami. 

Aj v kúpeľoch môžete vyskúšať sonoforézu. Stačí sa vybrať na skrášľovací pobyt. Sonoforéza vám môže priniesť nasledovné benefity:

• Pomáha pleti absorbovať maximum živín z kozmetických prípravkov.
• Zlepšuje okysličenie krvi.
• Zjednocuje tón pleti.
• Odstraňuje toxíny.
• Pomáha pri redukcii tmavých kruhov pod očami.

Kontraindikácie – komu sa sonoforéza neodporúča

Ide o veľmi populárnu metódu, ktorá si stále hľadá nových a nových priaznivcov. Nie je však určená všetkým. Sonoforéze by sa mali vyhýbať predovšetkým tehotné ženy, mamičky, ktoré práve koja a epileptici. Kvôli veľkému prehriatiu sa sonoforéza neodporúča ľuďom s elektronickými pomôckami a kovovými predmetmi v tele.

A čo vás počas sonofrézy čaká? To si môžete pozrieť v nasledujúcom videu:

Mohlo by vás zaujímať

Slnko, relax, príjemná spoločnosť. Stačí si len vybrať ten naj kúpeľný pobyt pre vás. Svetloliečba

Aj samotné slnko, ktoré na nás svieti z neba, má mnoho liečivých účinkov. Navodzuje v nás celkový pocit šťastia a spokojnosti. Dodáva nášmu telu vitamín D a pozitívne pôsobí aj na ochorenia kože. Preto aj pobyt na slnku môžeme nadnesene označiť za formu svetloliečby. Fototerapia využíva špecifické svetlo, ktoré má ešte oveľa intenzívnejšie účinky. Aké? Presvedčte sa sami.

Zistiť viac
Zlatý kúpeľ v Kúpeľoch Turčianske Teplice Vykúpte sa v zlate!

Viete, aké je to kúpať sa v zlate? Ocitnúť sa na chvíľu v luxusnom raji tohto drahého kovu? Nie? Tak zájdite do kúpeľov Turčianske Teplice, kde vás zlatom doslova zasypú. Dokonca sa tu zlata môžete aj napiť! V spojení s liečivou silou turčianskych vôd spôsobí, že sa z kúpeľov vrátite mladší, krajší, sviežejší a o pár gramov zlata bohatší. Nie nadarmo sa turčianske kúpele aj Zlaté kúpele.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore