Kozmetické procedúry: 10 typov ošetrení pre bezchybnú pleť

Zdravá a krásna pleť je nesplneným snom mnohých z nás. Tam, kde nestačí len bežná starostlivosť, vstupujú do hry kozmetické procedúry. Vďaka nim sa vieme zbaviť rôznych kožných problémov a dosiahnuť dokonalú a najmä zdravú pokožku. Spoznajte s nami najvyhľadávanejšie ošetrenia pleti a nájdite tu správnu voľbu pre vás.

Rádiofrekvencia pomocou tepla stimuluje tvorbu kolagénu

Mikrodermabrázia – diamantovo žiarivá pleť

Mikrodermabrázia je kozmetický zákrok, pri ktorom sa na odstránenie najvrchnejšej vrstvy odumretých kožných buniek na tvári, krku, hrudníku alebo rukách používa mechanická exfoliačná technika. Využíva ručné zariadenie, ktoré na povrch pokožky rozprašuje drobné kryštáliky, ktoré sa potom odsajú spolu s odumretými kožnými bunkami.

Ošetrenie sa často používa na zlepšenie vzhľadu jemných liniek, vrások, jaziev po akné, nerovnomerného tónu pleti a poškodenia spôsobeného slnkom. Účinne tiež stimuluje tvorbu kolagénu, čo zlepšuje štruktúru a pevnosť pokožky.

Micronedeling jemné ihličky stimulujú tvorbu kolagénu

Microneedling je minimálne invazívny kozmetický zákrok, ktorý zahŕňa vpichovanie drobných sterilných ihiel do pokožky, s cieľom stimulovať tvorbu kolagénu a zlepšiť štruktúru a vzhľad pokožky. Zákrok sa vykonáva pomocou špecializovaného zariadenia, ktoré spúšťa prirodzenú hojivú reakciu tela.

Medzi výhody mikroihličkovania patrí hladšia a mladistvejšie vyzerajúca pokožka, zlepšená štruktúra a tón pleti, znížený výskyt jemných liniek a vrások a rovnomernejší vzhľad pleti. Ošetrenie zároveň znižuje výskyt jaziev po akné, strií a hyperpigmentácie.

Microneedling je vhodnou voľbou pre každého, kto chce zlepšiť celkový vzhľad svojej pleti, najmä pre tých, ktorí majú mierne až stredne závažné známky starnutia, poškodenia spôsobené slnkom alebo jazvy po akné. Je tiež dobrou voľbou pre ľudí, ktorí hľadajú neinvazívnu a relatívne bezbolestnú alternatívu invazívnejších kozmetických zákrokov, ako je laserový resurfacing alebo chemický peeling.

Plasma pen stimuluje tvorbu kolagénu

Jedinečná technológia Plasma Pen funguje na báze elektrickej energie, ktorá sa premieňa na plynný dvojatómový dusík (N2). Tento energizovaný plyn sa aplikuje na pokožku tváre a zohrieva a stimuluje hlbšie vrstvy. Proces, pri ktorom plazmové pero funguje, sa nazýva fibroblasting. Fibroblasty sú zodpovedné za produkciu kolagénu a práve stimuláciou tejto produkcie kolagénu dokáže ošetrenie Plasma Pen vyplniť vrásky, vypnúť ovisnutú pokožku a mnoho ďalšieho.

Chemický peeling alebo enzymatický? 

Enzýmové peelingy sa skladajú z ovocných enzýmov a majú rovnaké výsledky ako chemické peelingy, ale nie sú tak náročné pre pokožku. Obidva peelingy odstraňujú odumreté kožné bunky.

Enzymatický  aj chemický peeling pôsobia na všetky typy pleti. Pri chemickom peelingu sa však používajú chemické látky, napríklad kyselina glykolová a mliečna. Tieto chemikálie vykazujú výrazný účinok ako exfoliácia, ale môžu poškodiť aj živé tkanivá. Enzymatický peeling však funguje aj na citlivé typy pleti a nenarúšajú pokožku príliš hlboko. Odlupuje len najvrchnejšiu vrstvu epidermy.

Chemický či enzymatický peeling je nepostrádateľnou súčasťou starostlivosti o pleť

Ultrazvukové čistenie tváre zbohom čierne bodky a póry

Účelom ultrazvukového čistenia je zlepšiť celkovú štruktúru a vzhľad pleti, ako aj zlepšiť prenikanie a vstrebávanie prípravkov na starostlivosť o pleť. Odstránením odumretých kožných buniek a uvoľnením upchatých pórov sa znižuje výskyt jemných liniek, vrások a jaziev po akné.

Zároveň sa zlepšuje tón pleti a jej pružnosť. Okrem toho ultrazvukové vibrácie stimulujú prietok krvi a podporujú lymfatickú drenáž, čo znižuje opuchy a zanecháva pleť pevnejšiu a žiarivejšiu. Na princípe ultrazvuku funguje aj napríklad sonoforéza.

Co2 laserový resurfacing obnoví celkový vzhľad pleti

Co2 laser je laserové zariadenie, ktoré vysiela intenzívny lúč svetla, ktorý odstraňuje tenké vrstvy pokožky a  zlepšuje jej celkový vzhľad. Ide o typ ablatívneho lasera, čo znamená, že odstraňuje vrchnú vrstvu kože.

Medzi výhody ošetrenia pleti Co2 laserom patrí zníženie jemných liniek a vrások, jaziev po akné, škvŕn, atď Existujú však určité kontraindikácie použitia Co2 lasera na ošetrenie pleti. Všeobecne sa neodporúča, ak ste tehotná, ak máte aktívne kožné infekcie, opary alebo užívate izotretinoin.

Laser Fraxel zjednotenie tónu pleti

Frakčný laser je typ laserového resurfacingu, ktorý využíva technológiu frakčného lasera na liečbu rôznych kožných ochorení. Zákrok vytvára malé stĺpce laserovej energie, ktoré prenikajú hlboko do pokožky a stimulujú prirodzený proces hojenia tela, čo vedie k produkcii kolagénu a omladeniu pokožky.

Medzi výhody lasera patria:

  • zníženie výskytu jemných liniek, vrások a stareckých škvŕn;
  • zlepšenie štruktúry a tónu pokožky;
  • liečba hyperpigmentácie a melasmy;
  • minimalizácia jaziev po akné a chirurgických jaziev;
  • zmenšenie veľkosti pórov;
  • stimulácia tvorby kolagénu pre hladšiu a pevnejšiu pokožku.

Po ošetrení môžete pociťovať určité začervenanie, opuch a olupovanie pokožky, ktoré zvyčajne ustúpi v priebehu niekoľkých dní až týždňa. Výsledky ošetrenia sa môžu prejaviť postupne v priebehu niekoľkých týždňov až mesiacov, pretože pokožka sa naďalej hojí a regeneruje.

Zbavte sa vrások a spomaľte predčasné stárnutie pleti vhodným ošetrením pleti

Ošetrenie IPL používa sa na liečbu akné, vrások a jemných liniek

IPL je skratka pre intenzívne pulzné svetlo, čo je typ neinvazívneho kozmetického ošetrenia, ktoré využíva vysoko intenzívne svetelné impulzy na zlepšenie vzhľadu pokožky. Ošetrenie rieši rôzne problémy s pleťou, vrátane:

  • poškodenie slnkom a starecké škvrny;
  • začervenanie a rosacea;
  • akné a jazvy po akné;
  • jemné linky a vrásky;
  • nerovnomerný tón a štruktúru pleti.

Rádiofrekvencia spevní ochabnutú pokožku a zjemní vrásky

Rádiofrekvencia (RF) je typ nechirurgického ošetrenia pokožky, ktoré využíva energetické vlny na ohrev kožného tkaniva, čím podporuje tvorbu kolagénu a vypnutie pokožky. Ošetrenie  sa vykonáva pomocou ručného zariadenia, ktoré dodáva energiu do pokožky. Medzi výhody ošetrenia rádiofrekvenciou patria:

  • zlepšenie štruktúry a tonusu pokožky;
  • redukcia jemných liniek a vrások;
  • napnutie ochabnutej pokožky;
  • zníženie celulitídy;
  • zlepšenie hydratácie a pružnosti pokožky.

Terapia LED svetlom zdravá pleť bez akné a vrások

Svetelná terapia využíva svetelné diódy (LED) na dodávanie špecifických vlnových dĺžok svetla do pokožky, čím podporuje omladenie pokožky. Ošetrenie je úplne bezbolestné. Svetelná terapia LED sa môže vykonávať v rôznych farbách, z ktorých každá má inú vlnovú dĺžku a zameriava sa na špecifické problémy pleti.

Napríklad terapia červeným svetlom sa používa na boj proti starnutiu a omladenie pokožky, zatiaľ čo terapia modrým svetlom sa používa na liečbu akné.

Kde ponúkajú kozmetické procedúry

Skvelý spôsob ako si vychutnať kozmetické ošetrenia je v rámci skrášľovacieho pobytu. Počas príjemného oddychu v kúpeľoch dostane vaša pokožka zdravší a mladistvejší vzhľad. Na Slovensku si môžete skrášľovací pobyt vychutnať v kúpeľoch v Bardejove, Trenčianskych Tepliciach, Turčianskych Tepliciach, Piešťanoch alebo v Rajeckých Tepliciach. Ak chcete vyskúšať kozmetické procedúry v salóne, v našom wellness katalógu nájdete kozmetické salóny vo vašom okolí.

Video

Mohlo by vás zaujímať

Exkluzívne zábaly detoxikujú, vyživujú a zoštíhľujú Exkluzívne zábaly

Túžite po čistej, pevnej a zdravej pokožke? Alebo vás trápia nadbytočné kilá a celulitída? Doprajte vášmu telu relax a vyskúšajte niektorý z týchto exkluzívnych zábalov.

Zistiť viac
Kozmetické účinky zlata - Kúpele Turčianske Teplice Vykúpte sa v zlate!

Viete, aké je to kúpať sa v zlate? Ocitnúť sa na chvíľu v luxusnom raji tohto drahého kovu? Nie? Zájdite do Turčianskych Teplíc, kde vás zlatom doslova zasypú.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore