Vykúpte sa v zlate!

Viete, aké je to kúpať sa v zlate? Ocitnúť sa na chvíľu v luxusnom raji tohto drahého kovu? Nie? Tak zájdite do kúpeľov Turčianske Teplice, kde vás zlatom doslova zasypú. Dokonca sa tu zlata môžete aj napiť! V spojení s liečivou silou turčianskych vôd spôsobí, že sa z kúpeľov vrátite mladší, krajší, sviežejší a o pár gramov zlata bohatší. Nie nadarmo sa teda kúpele v Turčianskych Tepliciach prezývajú aj Zlaté kúpele.

Zlato – základ ajurvédskeho liečiteľstva – Kúpele Turčianske Teplice

Liečebná sila zlata

Možno ste o tom ešte nepočuli, ale zlato sa pre svoje liečebné účinky používa už mnohé roky. Je súčasťou ajurvédy a používa sa aj v tradičnej čínskej medicíne. Už v dávnych časoch pridávali alchymisti zlatý prášok do nápojov, aby tak napríklad odstránili bolesť v končatinách. Aj Kleopatra poznala liečebnú silu zlata a vďaka pravidelným procedúram so zlatými plátkami si svoju pleť udržiavala mladistvú, jemnú a žiarivú. V 19. storočí sa zlato používalo aj na liečbu srdca, krvného obehu a rôznych zápalov.

V kozmetike sa zlato využíva ako prostriedok na redukciu vrások a pigmentových škvŕn. Tým, že podporuje mikrocirkuláciu a regeneračné procesy v pleti, má na ňu spevňujúce účinky. Dodáva jej vláčnosť, vyhladzuje ju a zjemňuje. Okrem toho aj posilňuje jej obranyschopnosť a udržiava ju hydratovanú. 

Zlaté procedúry v Turčianskych Tepliciach

Vo všetkých zlatých procedúrach sa používa čisté 24-karátové zlato. Zlaté kúpele sú obohatené o plátky z pravého zlata. Počas neho si budete vychutnávať nápoj, v ktorom sú taktiež čiastočky čistého zlata. A keď vyjdete zo zlatého kúpeľa, čaká na vás masáž. Do špeciálneho masážneho oleja sa pridá optimálne množstvo zlatého prášku a masírovanie sa môže začať. Aby sa zlaté kúsky do vášho tela dokonale vstrebali, nasleduje zábal v pozlátenej fólii. 

Kým budete relaxovať v zábale, kozmetička vám na tvár nanesie zlatú masku. Je skutočne jedinečná a účinky čistého zlata pocítite až na tri týždne. Po týchto procedúrach sa budete nielen cítiť o niekoľko rokov mladšia, budete tak aj vyzerať. 

Ak chcete byť ako kráľovná, neváhajte a zájdite na relaxačný alebo kúpeľný pobyt do kúpeľov Turčianske Teplice. Zoberte aj svojho partnera. Zlaté kúry nie sú čisto ženskou záležitosťou. Zlato pôsobí priaznivo na mužské libido a minerálna voda v kúpeľoch Turčianske Teplice prospieva potencii. Doprajte si tak obaja pocit luxusu a dokonalého relaxu. Ten vám poskytne nádherne vynovený 5* hotel Royal Palace pre najnáročnejšiu klientelu. V ničom nezaostáva ani 4* hotel Veľká Fatra, v ktorom zažijete pri liečbe zlatom pocit výnimočnosti.

Kozmetické účinky zlata - Kúpele Turčianske Teplice

Pôvod názvu Zlaté kúpele

Už kráľ Žigmund Luxemburský si liečil svoju lámku v turčianskej minerálnej vode. Kúpal sa v horúcich termáloch so zlatou korunou na hlave a legenda hovorí, že vďaka tomu sa vyliečil a dožil vysokého veku. Bolo to neobyčajné spojenie turčianskej vody a liečivých účinkov zlata. 

Na tento príbeh nadviazali kúpele a vzali si za svoje kráľovské pomenovanie Zlaté kúpele. Ducha legendárneho kráľa v nich pocítite na viacerých miestach. Či už pri zlatých procedúrach, alebo ubytovaní v honosnom apartmáne Žigmund v hoteli Royal Palace.

Fotografie zo zlatej procedúry

Doprava

Do Turčianskych Teplíc vedú cesty 1. triedy zo smeru Banská Bystrica, Martin a Žiar nad Hronom. Mesto má vlakovú aj autobusovú stanicu a zo spomínaných smerov tu premávajú pravidelné linky.

V rámci mesta sa môžete odviezť taxíkom, alebo využiť linku prímestskej dopravy. K dispozícii je aj viacero požičovní bicyklov a kolobežiek. Ak si donesiete vlastné, nemusíte sa báť, že ich nebudete mať kam uschovať. Kúpeľný hotel Veľká Fatra, ako aj ďalšie ubytovacie zariadenia v kúpeľoch, poskytujú úschovňu bicyklov.

Parkovanie

Mesto má vyhradené parkovacie miesta, ktoré sú označené a spoplatnené. Uhradiť poplatok je potrebné v parkovacom automate podľa dĺžky parkovania.

Vlastné parkoviská majú pre svojich hostí aj kúpeľné hotely. Tie si určujú aj sadzobník parkovného.

Mapa miesta

Vstupné/Cenník

Kúpeľní hostia majú liečebné a relaxačné procedúry zahrnuté v cene pobytu, zlaté procedúry si môžu dokúpiť priamo na mieste. Návštevníci, ktorí nie sú ubytovaní v kúpeľných hoteloch, si môžu liečbu zlatom zakúpiť v balneocentre hotela Veľká Fatra alebo v hoteli Royal Palace. Odporúčame vám však objednať si ich vopred na určený deň a čas. 

Pozrite si širokú ponuku pobytov v Zlatých kúpeľoch.

Otváracie hodiny

Balneocentrum v Turčianskych Tepliciach  je zvyčajne v prevádzke od pondelka do soboty v čase od 8,00 do 16,00 hod.

Mohlo by vás zaujímať

Royal Palace, Turčianske Teplice, apartmán Royal Zimund 3 najluxusnejšie kúpeľné a wellness hotely na Slovensku

Luxusné kúpeľné a wellness hotely sú obľúbené, hoci ubytovanie v nich nepatrí medzi najlacnejšie. Hostia však vedia, za čo utrácajú peniaze<em>.</em> Napríklad za historickú atmosféru v Piešťanoch, množstvo kultúrnych a spoločenských zážitkov v Turčianskych Tepliciach, alebo za masáž priamo v hotelovej izbe v Rajeckých Tepliciach. Stačí si vybrať.

Zistiť viac
Lanovka Nová hoľa Donovaly – Park Snow, Fun Aréna a turistika

Donovaly patria medzi najobľúbenejšie strediská letných a zimných športov. Nachádzajú sa tu moderné lyžiarske strediská, bežecké, ale i skialp trate. Na svoje si prídu milovníci turistiky či letných adrenalínových športov. Samozrejme, nezabudlo sa ani na najmenších. Ak sa rozhodnete tráviť svoj čas na Donovaloch, nudiť sa veru nebudete.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore