Ultrazvukové čistenie pleti: Dajte zbohom čiernym bodkám

Ultrazvukové čistenie pleti je obľúbenou kozmetickou procedúrou, ktorá využíva vysokofrekvenčné ultrazvukové vlny na hĺbkové čistenie a exfoliáciu pleti, čím podporuje zdravú a žiarivú pleť. Výhodou je, že ošetrenie si môžete spraviť aj doma.

Ultrazvuk odstraňuje maz a odumreté bunky

Ultrazvukové čistenie – ošetrenie pre všetky typy pleti

Účelom ultrazvukového čistenia pleti je zlepšiť celkovú štruktúru a vzhľad pleti, ako aj prenikanie a vstrebávanie účinných látok do pleti. Odstránením odumretých kožných buniek a uvoľnením upchatých pórov, zariadenie znižuje výskyt jemných liniek, vrások a jaziev po akné a zlepšuje tón pleti a jej pružnosť. Okrem toho ultrazvukové vibrácie stimulujú prietok krvi a podporujú lymfatickú drenáž, čo znižuje opuchy a zanecháva pleť pevnejšiu a žiarivejšiu.

Ultrazvuková špachtľa je zariadenie, ktoré sa používa v kozmetických salónoch na exfoliáciu a čistenie pleti. V súčasnosti je dostupná aj na domáce ošetrenia. Prístroj má zvyčajne plochú kovovú hlavicu, ktorá vibruje pri frekvencii približne 30 000 Hz, čo pomáha uvoľniť a odstrániť nečistoty, olej a odumreté kožné bunky z povrchu pokožky. Ošetrenie sa bežne vykonáva na začiatku kozmetických procedúr, aby sa pleť hĺbkovo vyčistila a mohla lepšie vstrebávať účinné látky.

Ultrazvukové vlny vytvárajú teplo, ktoré otvára póry a zvyšuje prietok krvi do pokožky, čím sa podporuje cirkulácia. Niektoré ultrazvukové špachtle majú funkciu, ktorá im umožňuje vysielať elektrické prúdy nízkej úrovne, ktoré stimulujú svaly a tkanivá tváre a krku, čím podporujú pevnosť a pružnosť. Na báze ultrazvuku pracuje aj sonoforéza.

Ako často je vhodné používať ultrazvukovú špachtľu

Frekvencia používania špachtle na doma záleží od vášho typu pleti, miery citlivosti a podobne.

  • Mastná pleť: 1 ~ 2-krát týždenne;
  • Normálna pleť: 1-krát týždenne;
  • Suchá pleť: 1-krát týždenne alebo menej.

Dbajte na to, ako reaguje vaša pleť. Ak cítite, že čistenie špachtľou každý týždeň je príliš, znížte frekvenciu na raz za dva týždne, niekomu stačí používať špachtľu aj raz za mesiac.

Ultrazvukové čistenie pleti doma – postup

Každá špachtľa má svoj návod na používanie, preto si ho nezabudnite dôsledne naštudovať. My vám prinášame všeobecné rady a tipy ako ju správne používať.

  1. Pred ošetrením si odlíčte a vyčistíte pleť.
  2. Pleť majte neustále navlhčenú. Použiť môžete mokrý vatový tampón alebo rozprašovač. Stačí, ak si pleť navlhčíte čistou vodou.
  3. Zapnite zariadenie a postupujte vertikálne po pokožke jemnými pohybmi. Špachtľou neprechádzajte po aktívnom akné! Zápal si môžete rozšíriť a zároveň zvyšujete riziko vzniku jaziev.
  4. Po skončení čistenia je vhodné naniesť masku, sérum a krém. Pretože sú póry vyčistené a uvoľnené, vaša pleť lepšie príjme účinné látky z produktov. 
  5. Zariadenie vyčistite a vydezinfikujte, aby bolo pripravené na ďalšie použitie.

Ultrazvukové čistenie pleti výhody a účinky

Tento typ pleťového ošetrenia je určený najmä na hĺbkové čistenie, odstraňovanie pórov a podobne. Ultrazvukové čistenie je vhodné takmer pre všetky typy pleti a prináša so sebou tieto výhody a účinky:

Hĺbkové čistenie

Ultrazvukové prístroje čistia pleť do hĺbky, odstraňujú maz a iné nečistoty, ktoré upchávajú póry.

Exfoliácia

Ultrazvukové vlny exfoliujú vrchnú vrstvu odumretých kožných buniek a zanechávajú pokožku hladkú a žiarivú.

Zlepšenie absorpcie produktov

Ultrazvukové vlny pomáhajú účinným látkam v produktoch lepšie preniknúť do pokožky, čím sa zvyšuje ich účinnosť.

Stimulácia krvného obehu

Ultrazvukové vlny stimulujú krvný obeh, čo znižuje opuchy a tmavé kruhy pod očami.

Zjemnenie jemných liniek a vrások

Ultrazvukové vlny stimulujú tvorbu kolagénu a elastínu, čo vedie k zníženiu výskytu jemných liniek a vrások.

Ultrazvukové čistenie zlepšuje vstrebávanie aktívnych látok

Podporenie lymfatickej drenáže

Ultrazvukové vlny pomáhajú podporovať lymfatickú drenáž, čo znižuje opuchy a zlepšuje celkové zdravie pokožky.

Kontraindikácie ultrazvukového peelingu na tvár

Hoci ultrazvukové čistenie pleti je pre mnohých ľudí prospešné, je potrebné zvážiť niektoré kontraindikácie. Tu je niekoľko príkladov, kedy by ste sa mali ultrazvukovému čisteniu pleti vyhnúť:

  • ak máte aktívne akné, zápal na pleti, či otvorené rany;
  • ak máte spálenú pokožku od slnka;
  • ak máte veľmi citlivú pleť, ekzém či rosaceu, čistenie môže byť nepríjemné;
  • ak ste tehotná;
  • ak máte kardiostimulátor alebo závažné srdcové ochorenie;
  • ak trpíte epilepsiou;
  • ak máte čerstvý permanentný make-up.

Ultrazvuková špachtľa vs. čistiace kefky na pleť

Medzi ultrazvukovými špachtľami a inými nástrojmi starostlivosti o pleť, ako sú silikónové  kefy na tvár, je niekoľko podstatných rozdielov.

Ultrazvukové špachtle využívajú vysokofrekvenčné vibrácie, ktoré prenikajú hlboko do pokožky, zatiaľ čo kefy na tvár sa spoliehajú na fyzický peeling na odstránenie odumretých kožných buniek. Špachtle odstraňujú odumreté kožné bunky, uvoľňujú póry a zlepšujú krvný obeh, aby pleť bola jasnejšia a zdravšia. 

Na druhej strane, kefky na tvár sú drsné a abrazívne, najmä ak sa používajú nesprávne. Zároveň si môžete narušiť kožnú bariéru. Samozrejme, je to veľmi individuálne, niekomu vyhovujú čistiace kefky, a naopak, niekomu spôsobia nepríjemné problémy.

Aká je cena 

Cena ultrazvukového čistenia sa v priemere pohybuje od 20 do 35 €. Toto ošetrenie je najčastejšie súčasťou celkového ošetrenia pleti.

Kde ponúkajú najlepšiu procedúru ultrazvukového peelingu pleti

Ak chcete vašej pleti dopriať extra starostlivosť, rezervujte si skrášľovací pobyt v kúpeľoch. Vaša pleť zažiari, či už si vyberiete kúpele Piešťany alebo Bardejovské Kúpele.Ultrazvukové čistenie poskytujú kozmetické salóny, avšak vďaka širokej ponuke prístrojov, si môžete čistenie spraviť aj sami doma. Kozmetický salón vo vašom okolí nájdete pomocou nášho wellness katalógu.

Video

Mohlo by vás zaujímať

Pri diamantovej mikrodermabrázii sa exfoliuje vrchná vrstva pokožky Diamantová mikrodermabrázia

Mikrodermabrázia je neinvazívne kozmetické ošetrenie, ktoré jemne odstraňuje vrchnú vrstvu pokožky, čím zmierňuje pigmentové škvrny, vrásky, lieči jazvy a zlepšuje vzhľad pleti.

Zistiť viac
Mezoterapia redukuje vrásky, ale aj kruhy pod očami Mezoterapia omladí vašu pleť

Vrásky, pigmentové škvrny, kruhy pod očami, vypadávanie vlasov a celulitída. Ak vás trápi niektorý z týchto problémov, vyskúšajte mezoterapiu. Ošetrenie dodá vašej pokožke potrebné živiny a zlepší jej vzhľad.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore