Pohyb

Cvičenie, turistika, prechádzky, tanec… Pohyb jednoducho patrí k zdravému životnému štýlu. A ako sa hovorí, v zdravom tele, zdravý duch. Nie je preto žiadnym prekvapením, že pravidelná pohybová aktivita uvoľňuje množstvo hormónov šťastia a zlepšuje našu náladu. A to už vo forme pár minút denne.

Spoznajte s nami rôzne pohybové aktivity od tých tradičných, až po tie menej známe. Načerpajte inšpiráciu na nové cviky a aktivity. Nemusíte byť vrcholový športovec, aby ste zvládli zaradiť do svojho denného rituálu pravidelný pohyb. Rôzne pohybové aktivity majú rôznu náročnosť, a tak si to pravé medzi nimi ľahko vyberú menej zdatní, ale aj tí, ktorí hľadajú pohybovú aktivitu, ktorá roztancuje každú bunku v ich tele. Či už ste milovníkom jogy, začínate s nordic walkingom, ste pravidelný bežec alebo vykonávate inú športovú aktivitu či sa len obzeráte po druhu pohybu ako stvorenom pre vás, v kategórii Pohyb nájdete množstvo inšpirácie aj praktických rád a odporúčaní.

Strečing je založený na napínacom reflexe

Strečing – ako na to

Naťahovanie svalstva, známe ako strečing, by malo byť neoddeliteľnou súčasťou každého tréningového plánu. No pravidelný strečing prinesie výhody aj ľuďom so sedavým zamestnaním a bolesťami pohybového aparátu spôsobenými skráteným svalstvom. Už 5 minút strečingu denne vám pomôže znížiť

Strečing – ako na to Čítať viac

Návrat hore