Kolagénové solárium: Podporuje tvorbu kolagénu a omladzuje

Vekom sa naša prirodzená tvorba kolagénu znižuje a pokožka už nie je tak pevná. Kolagénová svetelná terapia má silné antiagingové účinky a zároveň posilňuje kosti a kĺby. Odhaľte s nami tajomstvá solária, ktoré neopaľuje.

V kolagénovom soláriu sa určite neopálite

Kolagénové „solárium“ – svetelná terapia červeným svetlom

Kolagénové solárium zahŕňa ležanie na lôžku so zabudovanými LED svetlami, ktoré vyžarujú vlnové dĺžky červeného a takmer infračerveného svetla. Svetlo preniká do pokožky a stimuluje tvorbu kolagénu. To má za následok zlepšenie štruktúry pokožky, zníženie výskytu jemných liniek a vrások a vyrovnanie tónu pleti. Kolagénové soláriá sa často používajú v kúpeľoch a salónoch na kozmetické účely s anti-age efektom.

Kožné bunky sa pri ošetrení kolagénovým svetlom regenerujú až o 200 % rýchlejšie. Červené svetlo je metódou vnútorného boja proti príčinám starnutia pokožky prirodzeným spôsobom. Kolagénové svetlo stimuluje bunky k produkcii kolagénových vlákien. Zároveň sa:

  • zlepšuje absorpcia kyslíka v pokožke;
  • posilňuje spojivové tkanivo;
  • stimuluje detoxikácia;
  • zlepšuje absorpcia a ukladanie vlhkosti do pokožky.

Opaľuje kolagénové solárium?

Hoci sa kolagénová svetelná terapia označuje za solárium, vôbec nim nie sú. Kolagénové solária neslúžia na opaľovanie ani ho nevytvárajú.

Je kolagénová svetelná terapia bezpečná?

Áno, kolagénová svetelná terapia sa všeobecne považuje za bezpečnú, ak sa používa podľa pokynov kvalifikovaného odborníka. Oproti soláriám neprodukuje UV lúče a má minimálne riziká.

Znižuje kolagénová svetelná terapia akné a jazvy po akné?

Kolagénová svetelná terapia znižuje výskyt akné a jaziev po akné tým, že podporuje omladenie pokožky a zlepšuje jej štruktúru. Nemusí účinkovať u každého a nenahrádza ani lekársku liečbu. Svetelná terapia je podľa štúdie z roku 2017 účinná aj pri keloidných jazvách, odkaz na štúdiu nájdete nižšie v texte – v sekcii Súvisiace odkazy.

Ako fungujú kolagénové solária

Kolagénové soláriá  fungujú na základe terapie červeným svetlom, ktoré stimuluje tvorbu kolagénu v pokožke. Kolagén je prirodzená bielkovina v našom tele, ktorá udržiava pružnosť a pevnosť pokožky. S pribúdajúcim vekom sa produkcia kolagénu znižuje, čo vedie k tvorbe vrások a jemných liniek. Kolagénové soláriá vyžarujú červené svetlo s vlnovou dĺžkou, ktorá preniká do pokožky a stimuluje tvorbu kolagénu, čo vedie k hladšej a mladšie vyzerajúcej pokožke. Červené svetlo tiež znižuje zápal a zároveň zlepšuje krvný obeh.

Účinky kolagénového solária

Kolagén je základnou súčasťou spojivového tkaniva, ktoré je pružnou štruktúrou dermy. Nachádza sa nielen v koži, ale aj v kostiach, šľachách, väzoch a cievach. Prvé príznaky starnutia sa môžu objaviť už vo veku 25 rokov vo všetkých vrstvách kože a tento proces postupuje s vekom. Môžeme mu však zabrániť alebo ho dokonca zvrátiť pomocou účinnej kolagénovej svetelnej terapie. Medzi hlavné výhody používania kolagénovej svetelnej terapie patria:

  • potlačenie procesu starnutia;
  • liftingový efekt – pokožka sa stáva pevnou a pružnou;
  • zosvetlenie farebných zmien;
  • redukcia jaziev, strií, celulitídy;
  • pokožka sa stáva odolnejšou a rýchlejšie sa hojí;
  • liečba akné;
  • čistenie a detoxikácia pleti;
  • zlepšenie zdravia svalov a kĺbov;
  • udržiava pokožku hydratovanú.

Kontraindikácie kolagénového solária 

Kolagénové soláriá, ktoré využívajú svetelnú terapiu na stimuláciu tvorby kolagénu v pokožke, nemusia byť vhodné pre každého. Medzi kontraindikácie, ktoré treba zvážiť, patria:

  • tehotenstvo;
  • kožné ochorenia;
  • precitlivenosť na svetlo;
  • lieky, ktoré zvyšujú citlivosť na svetlo;
  • rakovina;
  • epilepsia;
  • užívanie steroidov.
Kolagénová svetelná terapia posilňuje kosti a kĺby

Kolagénové solárium vs. klasické solárium

Kolagénové solárium je typ solária, ktoré využíva terapiu červeným svetlom na stimuláciu tvorby kolagénu v pokožke. Kolagén je zodpovedný za udržiavanie pevnej a mladistvej pokožky. Červené svetlo v kolagénovom soláriu preniká hlbšie do pokožky v porovnaní s klasickým soláriom a neprodukuje UV žiarenie, takže je bezpečné na používanie. Samotné kolagénové solária bez UV lúčov najmä stimulujú tvorbu kolagénu a nevytvárajú opálenie. 

Na druhej strane klasické solárium využíva UV žiarenie na stimuláciu produkcie melanínu v pokožke, čo vedie k efektu opalenia. UV lúče sú však škodlivé a zvyšujú riziko rakoviny kože, predčasného starnutia a iných poškodení kože.

Kolagénová svetelná terapia vs. IPL ošetrenie

IPL (intenzívne pulzné svetlo) a kolagénová svetelná terapia patria medzi ošetrenia založené na svetle, ktoré sa používajú na omladenie pleti, ale fungujú odlišným spôsobom. Kolagénová svetelná terapia využíva LED svetlá, ktoré vyžarujú špecifické vlnové dĺžky svetla na stimuláciu tvorby kolagénu, zatiaľ čo IPL využíva širokospektrálne svetlo na cielené odstránenie pigmentácie, začervenania a iných problémov pleti. 

Kolagénová svetelná terapia sa vo všeobecnosti považuje za miernejšiu a možno ju použiť na všetky typy pleti. Okrem toho sa kolagénová svetelná terapia zameriava predovšetkým na produkciu kolagénu a omladenie pokožky a IPL rieši širšie spektrum problémov s pleťou. 

V konečnom dôsledku výber medzi kolagénovou svetelnou terapiou a IPL závisí od vašich konkrétnych problémov s pleťou a výsledkov, ktoré chcete dosiahnuť. Najlepšie je poradiť sa s odborníkom, aby ste určili najlepšiu možnosť ošetrenia pre vás.

Aká je cena 

Kolagénová terapia stojí v priemere od 10 € za 20 minút.

Kde ponúkajú kolagénové solárium

Kolagénové solárium ponúkajú najčastejšie solárne štúdia, avšak nájdete ich aj v kozmetických salónoch či kúpeľoch. Kolagénová svetelná terapia je účinná voľba pri omladení pokožky. Cíťte sa mladšie vďaka skrášľujúcim kúpeľným pobytom.

Vrásky pribúdajú nielen vekom, ale aj stresom. V tomto prípade určite neoľutuje, ak si rezervujete relaxačný pobyt v Kúpeľoch Dudince alebo v Kúpeľoch Piešťany.

Video

Mohlo by vás zaujímať

Anticelulitídna masáž je účinným spôsobom ako odstrániť prejavy celulitídy Anticelulitídna masáž

Celulitída, alebo ľudovo povedané pomarančová kôra, je strašiakom väčšiny žien. Tomuto nepríjemnému javu sa však dá predchádzať viacerými spôsobmi. Jedným z nich je aj anticelulitídna masáž. Ide o špeciálnu masáž, ktorá pôsobí na tukové bunky z podkožia a stimuluje metabolizmus. Masáž proti celulitíde je nielen príjemná, ale je prospešná aj pre naše zdravie.

Zistiť viac
Zlatý kúpeľ v Kúpeľoch Turčianske Teplice Vykúpte sa v zlate!

Viete, aké je to kúpať sa v zlate? Ocitnúť sa v luxusnom raji tohto drahého kovu? Tak zájdite do kúpeľov Turčianske Teplice, kde vás zlatom doslova zasypú. Dokonca sa tu zlata môžete aj napiť! V spojení s liečivou silou vôd spôsobí, že sa z kúpeľov vrátite krajší, sviežejší a o pár gramov zlata bohatší. Nie nadarmo sa kúpele v Turčianskych Tepliciach prezývali aj Zlaté kúpele.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore