Neinvazívna liposukcia: Alternatívne metódy na odstránenie tuku

V súčasnosti existuje mnoho možností ako sa efektívne zbaviť tuku. Ak nie ste nadšencom športu, zrejme hľadáte spôsob ako redukovať tuk a zjemniť celulitídu bez potreby navštíviť fitness centrá. Máme pre vás dobrú správu. Tuku sa zbavíte aj bez zbytočných chirurgických zákrokov, vďaka neinvazívnej liposukcii.

Neinavzívnou liposukciou sa zbavíte tuku bez potreby chirurgického zákroku

Čo je to neinvazívna liposukcia

Neinvazívna liposukcia označuje zákrok, ktorý využíva nechirurgické metódy na odstránenie prebytočného tuku z tela. Na rozdiel od tradičnej liposukcie, ktorá zahŕňa invazívny chirurgický zákrok, neinvazívne metódy využívajú na ničenie tukových buniek techniky, ako sú laser, ultrazvuk alebo rádiofrekvenčná energia. Tieto metódy sú obľúbenou alternatívou pre ľudí, ktorí sa chcú zbaviť tuku, ale nechcú riskovať riziká spojené s chirurgickým zákrokom.

Typy neinvazívnych zákrokov na redukciu tuku

Neinvazívne odstraňovanie tuku, známe aj ako neinvazívna liposukcia, sa vzťahuje na postupy, ktoré využívajú externé zariadenia alebo techniky na redukciu nežiaduceho telesného tuku bez chirurgického zákroku. Niektoré z bežných typov alternatív k liposukcii sú:

Kryolipolýza – zmrazenie tuku

Kryolipolýza je neinvazívny postup redukcie tuku, pri ktorom sa na zničenie tukových buniek používajú nízke teploty. Zákrok sa vykonáva pomocou špeciálneho zariadenia, ktoré kontrolovaným chladením pôsobí na cieľovú oblasť, napríklad na brucho, stehná alebo ruky. Počas zákroku sa ošetrovaná oblasť nasaje do zariadenia a ochladí sa na teplotu, ktorá spôsobí, že tukové bunky vykryštalizujú a odumrú. Časom telo prirodzene spracuje a odstráni odumreté tukové bunky, čo vedie k redukcii tuku.

Neinvazívna liposukcia laserom teplom proti zbytočným kilám

Laserová lypolýza využíva laser na zahriatie a zničenie tukových buniek. Laser sa aplikuje na pokožku nad ošetrovanou oblasťou a teplo generované laserom spôsobí, že tukové bunky prasknú a uvoľnia svoj obsah. Telo potom tuk časom spracuje a odstráni. Laserová liposukcia sa bežne používa na redukciu tuku v oblastiach, ako je brucho, stehná, ruky či brada.

Rádiofrekvencia zbaví vás tuku a zlepší pevnosť pokožky

Rádiofrekvenčná lipolýza je neinvazívna metóda na redukciu telesného tuku, ktorá využíva rádiofrekvenčnú energiu na zahriatie a rozloženie tukových buniek. Táto technika preniká hlboko do tkaniva a zvyšuje teplotu tukových buniek, čím sa stimuluje rozpad tuku a zlepšuje sa obeh krvi v daných oblastiach. Tukové bunky sa potom prirodzene vylúčia z tela.

Rádiofrekvenčná lipolýza sa zvyčajne vykonáva na brušnej oblasti, bokoch, stehnách a zadku. Táto metóda má mnoho výhod, pretože je bezbolestná, neinvazívna a nevyžaduje anestéziu. Navyše, rádiofrekvenčná energia stimuluje tvorbu kolagénu, čím zlepšuje pevnosť a elasticitu kože.

Kavitácia ultrazvukové odstránenie tukových buniek

Kavitácia je neinvazívna metóda na redukciu telesného tuku, ktorá využíva ultrazvukové vlny na rozklad tukových buniek. Pri tejto metóde sa na konkrétnu oblasť tela aplikuje zariadenie, ktoré generuje vysokofrekvenčné zvukové vlny. Tieto vlny vytvárajú mikroskopické bubliny v tukových bunkách, ktoré sa následne rozpadnú a uvoľnia tuk do okolitého tkaniva. Následne sa tieto tukové zvyšky vylučujú z tela prirodzene prostredníctvom lymfatického systému.

Táto metóda sa často využíva na redukciu tuku v oblastiach ako sú brucho, boky, stehná, zadok a ruky. Výhodou kavitácie je, že je to neinvazívny a bezbolestný spôsob na redukciu telesného tuku, ktorý nevyžaduje žiadne rezy alebo anestéziu a nemá žiadne výrazné vedľajšie účinky. Avšak, kavitácia nie je určená pre každého a pred jej použitím je dôležité konzultovať s odborníkom.

Neinvazívna liposukcia je účinná pri menších tukových oblastiach

Injekčná lipolýza viditeľná redukcia tuku vďaka aktívnym látkam

Tento postup, známy aj ako „lipodissolve“ alebo „mezoterapia„, zahŕňa injekčné podanie roztoku do cieľovej oblasti, ktorý spôsobí rozpad a rozpustenie tukových buniek. Látky používané pri injekčnej lipolýze môžu obsahovať rôzne zložky, ako napríklad fosfatidylcholín, kyselinu deoxycholovú alebo enzýmy. Tieto látky sa aplikujú priamo do cieľovej oblasti a rozložia tukové bunky, ktoré sa potom vylúčia z tela prirodzeným spôsobom. Výsledkom je viditeľné zlepšenie kontúr tela a zníženie objemu v oblastiach ako brucho, boky, stehná, či podbradok.

Neinvazívna liposukcia vs. chirurgická liposukcia

Zvažujete aký typ liposukcie si vybrať? Prinášame vám základné porovnanie invazívnej a neinvazívnej liposukcie:

  • Účinnosť: Chirurgická liposukcia zvyčajne poskytuje výraznejšie výsledky ako neinvazívna liposukcia, najmä v prípade väčších oblastí tuku. Neinvazívna liposukcia je však účinná v prípade menších oblastí tuku.
  • Čas rekonvalescencie: Neinvazívna liposukcia si zvyčajne vyžaduje len malú respektívne žiadnu dobu rekonvalescencie, zatiaľ čo chirurgická liposukcia si vyžaduje niekoľko dní alebo týždňov. Neinvazívna liposukcia väčšinou vyžaduje viacero ošetrení na dosiahnutie požadovaných výsledkov, zatiaľ čo chirurgická poskytuje okamžité výsledky.
  • Riziká: Neinvazívna aj chirurgická liposukcia so sebou nesú určité riziká, ako sú modriny, opuch a infekcia. Chirurgická liposukcia však prináša ďalšie riziká spojené s anestéziou a samotným chirurgickým zákrokom.
  • Náklady: Neinvazívna liposukcia je lacnejšia ako chirurgická liposukcia.

V konečnom dôsledku výber medzi neinvazívnou a chirurgickou liposukciou závisí od individuálnych preferencií, cieľov a anamnézy. Je dôležité prediskutovať všetky možnosti s kvalifikovaným zdravotníckym pracovníkom.

Neinvazívne odstránenie tuku účinky a výhody

Neinvazívna liposukcia, známa aj ako nechirurgická redukcia tuku, môže poskytnúť niekoľko účinkov a výhod vrátane:

  • Redukcia tuku: Samozrejme, neinvazívna liposukcia sa využíva predovšetkým na odstránenie tuku, zlepšenie štruktúry pokožky a jej spevnenie.
  • Zlepšenie štruktúry pokožky: Vďaka redukcii tuku sa zlepší celkový vzhľad pokožky, zjemní sa celulitída a pokožka je výrazne pevnejšia.
  • Rýchla doba rekonvalescencie: Na rozdiel od klasickej liposukcie, pri jej alternatívnych technikách nepotrebujete čas na rekonvalescenciu. Telo prirodzene vylúči tuk a vy sa môžete vrátiť okamžite ku každodenným činnostiam.
  • Bezbolestné: Neinvazívna liposukcia je vo všeobecnosti dobre znášaná a je spojená s minimálnymi nepríjemnými pocitmi.
  • Nie je potrebná anestézia: Neinvazívna liposukcia si nevyžaduje anestéziu, čím sa znižuje riziko komplikácií súvisiacich s anestéziou.

Kontraindikácie neinvazívnej liposukcie

Neinvazívna liposukcia je všeobecne bezpečná a má minimálne vedľajšie účinky. Napriek tomu existujú niektoré kontraindikácie, ktoré môžu zabrániť niektorým pacientom v podstúpení tejto metódy redukcie telesného tuku. Niektoré z týchto kontraindikácií zahŕňajú:

  1. Tvorba krvných zrazenín alebo ochorenie srdca a ciev.
  2. Tehotenstvo a dojčenie.
  3. Infekcie alebo kožné ochorenia.
  4. História rakoviny.
  5. Zvýšená citlivosť na svetlo.
Vždy sa oboznámte so všetkými kontraindikáciami

Riziká a vedľajšie účinky neinvazívnej liposukcie

Neinvazívne liposukcie sa vo všeobecnosti považujú za bezpečné, ale ako každý zákrok, aj tento so sebou prináša určité potenciálne riziká a vedľajšie účinky. Tu sú niektoré z najčastejších rizík spojených s neinvazívnou liposukciou:

  • modriny a opuchy;
  • nepríjemné pocity a bolesť;
  • citlivosť kože;
  • začervenanie kože;
  • necitlivosť alebo mravčenie.

Aká je cena 

Cena neinvazívnej liposukcie závisí od vybranej techniky, ako aj množstva potrebných ošetrení. Konkrétnu cenu vám povie špecializovaná klinika či salón, po zvážení všetkých faktorov. 

Kde ponúkajú neinvazívnu liposukciu

Neinvazívnu liposukciu poskytujú najmä estetické kliniky. Ak sa chcete zbaviť neželaných kíl, vyskúšajte kúpeľný pobyt, ktorý podporí vaše chudnutie a poskytne vám príjemné relaxačné chvíle. Rezervujte si pobyt v kúpeľoch Piešťany či v Dudinciach ešte dnes.

Video

Mohlo by vás zaujímať

Kryoterapia zmenšuje opuchy a zápaly kĺbov Chudnutie pomocou chladu

Mnohé ženy, ale nielen ženy, sa nedokážu zbaviť tvrdohlavého tuku aj napriek tomu, že sa zdravo stravujú a chodia cvičiť. Niektoré partie jednoducho ostávajú problémové. Pri takýchto ťažkostiach je vhodná kryolipolýza, ktorá funguje na opačnom princípe ako klasické chudnutie. Jej základom je totiž chlad a nie teplo.

Zistiť viac
Medzi príznaky lymfatického opuchu patrí i ťaživý pocit nôh Pozor na lymfatický opuch!

Viete, že rovnako ako stromy majú svoju miazgu, aj my v našom tele máme svoju vlastnú? Voláme ju lymfa a tvorí lymfatický systém človeka. Zdurené lymfatické uzliny spôsobia opuchy, čo spôsobuje bolesť, najmä pri chorobe. Okrem tých krčných poznáme aj pazuchové, slabinové či zákolenné uzliny.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore