Chudnutie pomocou chladu – kryolipolýza

Mnohé ženy, ale nielen ženy, sa nedokážu zbaviť tvrdohlavého tuku aj napriek tomu, že sa zdravo stravujú a chodia cvičiť. Niektoré partie jednoducho ostávajú problémové. Pri takýchto ťažkostiach je vhodná kryolipolýza, ktorá funguje na opačnom princípe ako klasické chudnutie. Jej základom je totiž chlad a nie teplo.

Kryolipolýza – na akom princípe funguje?

Kryolipolýza je forma liposukcie, pri ktorej nie je potrebný žiadny chirurgický zákrok. Ak teda chcete schudnúť bez veľkej námahy, vyskúšajte túto novú metódu.

Počas kryolipolýzy sú prostredníctvom špeciálneho prístroja vystavené chladu len tie bunky, ktoré je potrebné odstrániť. Ostatné tkanivo zostáva nedotknuté. V najbližších týždňov po zákroku môžete pozorovať postupné odbúravanie tukových zásob. Výsledky sú dlhodobé, čo z vlastnej skúsenosti ako žena, ktorá túto technológiu vyskúšala na vlastnej koži, môžem potvrdiť.

Bezpečný a efektívny prístup k redukcii tuku

Ide o absolútne bezpečný a efektívny prístup k redukcii hmotnosti, navyše bez vedľajších účinkov. Vďaka kryolipolýze sa tukové bunky skryštalizujú, a tak odumrú. Odumreté bunky sú potom lymfatickým systémom z tela odstránené. 

Tým, že chlad pôsobí iba na tukové bunky, zabraňuje sa poškodeniu pokožky, nervov a vnútorných orgánov. Zmrazenie pôsobí len na tuk. Koža, nervy a cievy sú chránené.

Oblasti vhodné na ošetrenie kryolipolýzou

Najčastejšie sú ošetrované boky, vnútorné i vonkajšie stehná, brucho a zadok. Sú to najproblémovejšie partie ženského tela, ktoré však pútajú najviac pozornosti a každá žena chce, aby boli dokonalé. Pomôcť môže práve kryolipolýza ako spôsob redukcie a odstránenia podkožného tuku pomocou kontrolovaného ochladzovania tukových buniek. Ide o ambulantnú metódu, ktorá pomáha vyformovať problémové partie

Prvé výsledky čakajte už dva týždne od procedúry

Kryolipolýza sa aplikuje na partie, z ktorých si klient želá odstrániť tuk. Najčastejšie sa upravuje objem tukových buniek v oblasti brucha, vnútorných a vonkajších stehien, spodnej časti chrbta a rúk. Špeciálny prístroj schladí tuk v želaných partiách na teplotu do – 5 °C. Prvé viditeľné výsledky sa ukážu už po dvoch týždňoch od jednej terapie. Na úplný efekt si však musíte počkať aspoň 6 týždňov.

Procedúra chladu – ako prebieha?

Kryolipolýza si nevyžaduje žiadnu špeciálnu prípravu. 

Pred zákrokom vám na kožu nanesú ochranný gél, ktorý zabraňuje poškodeniu pokožky. Koncovka prístroja vtiahne kožu do svojej komory, ktorá je v tvare písmena U a chlad môže začať pracovať. Keďže koža mrzne pri vyšších teplotách ako tuk, nemusíte sa obávať, že vám na nej táto metóda zanechá nepekné stopy.

“Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že procedúra je úplne bezbolestná. Jediné, čo vás môže zaskočiť, je počiatočný náhly chlad, na ktorý si však bez problémov zvyknete a nebude vám prekážať. Mne osobne na mieste aplikácie na bruchu ostala mierna modrina – hematóm, ktorá sa však časom sama vstrebala. Miesto po aplikácii nebolo pre mňa bolestivé. Omrzlín ani ničoho podobného sa báť nemusíte.” 

Čo robiť, aby ste dosiahli výsledný efekt

Aby sa tukové bunky z tela rýchlejšie odplavovali, pite počas nasledujúcich dní veľa vody. Tá pomáha lymfatickému systému zbavovať sa škodlivín a aj samotného tuku. A nezabúdajte, že pitný režim je dôležitý vždy.

Túto procedúru môžete na požadovanú partiu aplikovať maximálne štyrikrát s odstupom 6 až 8 týždňov. 

Indikácie – pre koho je kryolipolýza vhodná?

Procedúra je určená pre mužov i ženy, ktoré neúspešne bojujú s tukovými vankúšikmi alebo celulitídou.

Je neinvazívnou formou liposukcie. Nelieči však obezitu, je len kozmetickým zákrokom s lokálnym pôsobením. Ošetrenie je ambulantné, nemusíte sa naň špeciálne pripravovať. Zákrok vás nevyradí z bežného ani pracovného života. Obmedzenia nie sú žiadne, v deň ošetrenia môžete ísť dokonca aj cvičiť, ale v nasledujúcich dňoch po zákroku môžete pociťovať miernu bolesť ako pri svalovici. Je to úplne v poriadku. 

Kontraindikácie – kedy si treba dávať pozor?

Ak patríte medzi ľudí alergických na chlad, majte na pamäti, že sa vám na koži môžu objaviť aj vyrážky. Kryolipolýza nie je odporúčaná ani pre tehotné ženy alebo dojčiace mamičky. Podľa odborníkov nie je vhodná ani pre diabetikov, ekzematikov a ľudí so srdcovými ťažkosťami. Pre ženy je prekážkou aj menštruácia. V tomto období nesmie byť ošetrovaná oblasť brucha. Preto sa pred zákrokom určite poraďte s ošetrujúcim lekárom o prípadných komplikáciách.

Zoznam zdravotných kontraindikácií 

  • tehotenstvo, šestonedelie, kojenie
  • epilepsia, skleróza multiplex
  • onkologické a nádorové ochorenia
  • diabetes
  • choroby obličiek
  • infekčné ochorenia
  • srdcové ochorenia
  • atopický ekzém a iné ochorenia kože
  • vysoký krvný tlak
  • trombóza
  • pooperačné stavy

Kryolipolýza ako súčasť kúpeľných pobytov

Kryolipolýzu môžete vyskúšať aj vďaka redukčnému pobytu, počas ktorého vám navyše profesionálny personál poradí, ako sa správne stravovať, aký režim dodržiavať a čo všetko robiť počas každodenného života, aby ste sa cítili zdravo a fit. 

Kryolipolýza je totiž len začiatkom k peknému telu. Pomôže vám, ale zázraky neurobí. Aby mala táto metóda chudnutia úspech, spojte ju so zmenou stravovacích návykov a pravidelnou športovou aktivitou.

Video

Mohlo by vás zaujímať

Anticelulitídna masáž Anticelulitídna masáž

Celulitída, alebo ľudovo povedané pomarančová kôra, je strašiakom väčšiny žien. Tomuto nepríjemnému javu sa dá predchádzať viacerými spôsobmi. Jedným z nich je aj anticelulitídna masáž. Ide o špeciálnu masáž, ktorá pôsobí na tukové bunky z podkožia a stimuluje podkožné štruktúry pre lepší podkožný metabolizmus. Masáž proti celulitíde je teda nielen príjemná, ale je prospešná aj pre naše zdravie.

Zistiť viac
Pozor na opuchnuté končatiny. Radšej navštívte lekára. Pozor na lymfatický opuch!

Vedeli ste, že tak ako stromy majú miazgu, aj naše telo má svoju? Voláme ju lymfa a tvorí lymfatický systém človeka. Celý pozostáva z lymfatických ciev a uzlín.<strong> </strong>Uzliny sa zväčšujú, čoho dôsledkom je lymfatický opuch, ktorý spôsobuje bolesti najmä pri chorobách.<strong> </strong>Okrem tých krčných, ktoré vám lekár prehmatáva napríklad pri angíne, poznáme aj pazuchové, slabinové či zákolenné uzliny.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore