Maderoterapia – terapia drevom

Maderoterapia je mimoriadne účinná masážna technika s relaxačnými a liečebnými účinkami. Pri masáži sa používajú drevené valčeky rôznych veľkostí a tvarov, ktorými sa masíruje nielen celé telo, ale aj tvár. Vyskúšajte si túto techniku masáže so storočnou tradíciou aj vy. Má minimálne množstvo kontraindikácií, a preto je vhodná naozaj takmer pre každého. Obľubujú ju najmä ženy, pretože veľmi priaznivo pôsobí proti celulitíde.

Drevenými valčekmi sa masíruje celé telo aj tvár

Čo je maderoterapia?

Slovo maderoterapia pochádza zo španielskeho “madero” – drevo a “terapia” – liečba. Maderoterapia je masážna technika pochádzajúca z Kolumbie. Je oveľa kvalitnejšou masážou ako klasická masáž. Masáž valčekmi pôsobí terapeuticky nielen vaše na telo, ale aj na “ducha”. 

Drevo je totiž jedným z piatich prvkov prírody, preto sa v mnohých kultúrach využíva na terapeutické účely. Valčeky na maderoterapiu majú rôznye veľkosti a tvary, pretože sa prispôsobujú na všetky časti tela. Existuje asi 20 druhov valčekov, pričom základné sú 3. Maderoterapia vám môže trochu pripomínať bambusovú masáž, ktorá sa vykonáva bambusovými tyčami a má tiež podobné účinky ako maderoterapia na odbúranie celulitídy a opuchov.

Trvanie a postup masáže valčekmi

Trvanie ošetrenia valčekmi je rôzne, ale spravidla je to od 30 min. až do hodiny. Samozrejme, v závislosti od toho, aká časť tela sa masíruje. Aby však bol viditeľný účinok maderoterapie, je potrebné absolvovať viacero sedení. Ošetrenie sa začína ručnou masážou, ktorá pokožku pripraví. Potom sa nanesú rôzne oleje a pokračuje sa masážou valčekmi.

Pre niekoho môže byť táto masáž spočiatku aj bolestivá, hlavne pre tých, ktorí sú náchylní na vznik modrín. Tie môžu po masáži na niektorých miestach aj vzniknúť, ale zvyčajne sa po 2-3 dňoch vstrebú a po niekoľkých ošetreniach sa prestanú tvoriť úplne.

Brazílska maderoterapia s pomocou vákuových zvonov

Okrem klasickej maderoterapie, existuje aj maderoterapia brazílska, ktorá používa na odstraňovanie celulitídy drevené vákuové zvony v kombinácii s ručnou masážou. Vďaka tejto metóde dochádza k redukcii celulitídy. Možno vám to pripomína bankovanie, kde sa tiež využíva na liečbu podtlak.

Terapia drevenými valče

Aké sú účinky maderoterapie?

Ako sme už spomínali, maderoterapia veľmi priaznivo pôsobí proti celulitíde. Na to je, samozrejme, potrebných niekoľko ošetrení plus je nutné prispôsobiť aj svoje stravovacie návyky a životný štýl, aby bol výsledný efekt čo najlepší.

Okrem odstránenia celulitídy je ďalším benefitom maderoterapie aj tvarovanie celého tela, omladenie pokožky, rozprúdenie lymfatického systému a tým pádom aj odvodnenie tela. Naštartuje sa a zrýchli metabolizmus. Maderoterapia sa vykonáva aj na tvári a pri pravidelných masážach viditeľne spomaľuje starnutie pleti.

Ak vás táto technika masáže zaujala, neváhajte si ju vyskúšať napr. na pobyte v Piešťanoch, či Zemplínskej Šírave v Spa Resorte Thermal Šírava. Z piešťanských hotelov ju môžete absolvovať v obľúbenom wellness hoteli Máj, ktorý je cenovo dostupnou alternatívou piešťanských kúpeľov. Má vlastné zrkadlisko aj lekárov. Vybrať si môžete zo širokej ponuky liečebných pobytov.

Pre koho maderoterapia vhodná nie je – kontraindikácie

Aj maderoterapia má kontraindikácie, aj keď je ich minimum. Túto techniku masáže by nemali absolvovať ľudia s ochoreniami srdca, kŕčovými žilami a rôznymi kožnými ochoreniami. Samozrejmosťou je, že na masáž človek ide zdravý, nie s chrípkou, či prechladnutím.

Video

Mohlo by vás zaujímať

Anticelulitídna masáž je účinným spôsobom ako odstrániť prejavy celulitídy Anticelulitídna masáž

Celulitída, alebo ľudovo povedané pomarančová kôra, je strašiakom väčšiny žien. Najčastejšie sa vyskytuje na stehnách a zadku. Tomuto nepríjemnému javu sa však dá predchádzať viacerými spôsobmi. Jedným z nich je aj anticelulitídna masáž. Ide o špeciálnu masáž, ktorá pôsobí na tukové bunky z podkožia a stimuluje podkožné štruktúry pre lepší podkožný metabolizmus.

Zistiť viac
Pilates Pilates spevní svaly

Pilates je systém cvičenia, ktorý posilňuje celé telo a zlepšuje jeho stabilitu a držanie. Máloktoré cvičenie je podobne univerzálne. Udrží v kondícii tehotné ženy a prospieva aj ľuďom s bolesťami chrbta. Táto metóda cvičenia je taká úspešná a populárna, že na ňu nedajú dopustiť ľudia rôznych povolaní, od baletných tanečníkov až po hráčov rugby.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore