Čo to je tantra masáž?

Tantra masáž si väčšina spája najmä so sexom. Aj keď sú tu isté súvislosti, masáž je hlavne intenzívnym osobným zážitkom, ktorý prepája duchovno a zároveň zvyšuje pocity uvedomenia a vnímania.

Tantra masáž otvára energetické kanály v tele

Tantrická masáž – uvoľňuje energiu v celom tele

Tantrická masáž je prepojením starovekých duchovných rituálov s fyzickou masážou. Jej cieľom je vytvoriť intenzívny osobný zážitok a navodiť hlboké uvoľnenie, ktoré môže viesť k väčšiemu duchovnému uvedomeniu a spojeniu s vyšším ja.

Tantrická masáž zvyčajne zahŕňa kombináciu dlhých ťahov, hnetenia, poklepávania a vibračných techník pozdĺž energetických dráh, známych ako meridiány. Cieľom je otvoriť energetické kanály v tele a umožniť voľný tok, aby sa dosiahli stavy zvýšeného vnímania, uvedomenia a blaženosti.

Tantra pochádza približne zo 7. storočia. Bola to séria ezoterických spisov, ktoré sa nachádzajú v hinduistickom a budhistickom náboženstve. Tantra znamená v preklade “tkať, vyvažovať”, ak to aplikujeme na dnešné chápanie Tantry, ide o spájanie prvkov nás samých, ktoré nám pomáhajú nájsť rovnováhu a spojenie s ostatnými.

Tantrická masáž je masáž celého tela, ktorá sa zameriava na určité čakry, aby pomohla rozhýbať a vzbudiť energiu v tele. Vyžaduje si najhlbšiu úroveň uvoľnenia príjemcu, aby sa vytvorili vlny energie, a preto je úlohou tantra masérky / maséra skutočne sa spojiť s osobou, ktorú masíruje a odhadnúť, ako reaguje na dotyk. Tradične sa tantrický životný štýl dosahoval prostredníctvom praktizovania mantier, meditácie, jogy a duchovných rituálov vrátane masáží. V súčasnosti sa spája prevažne so sexom, a hoci tu určite existuje súvislosť, táto prax je oveľa viac než len sex.

Tantra masáž – postup

Tantrická masáž kombinuje prvky práce s energiou, zmyselného dotyku a práce s dychom, s cieľom vytvoriť zážitok uvoľnenia a potešenia.

Na začiatku masáže vám salón nachystá osušku a jemnú šatku, ktorá sa volá Saron a používa sa v Indii ako rituálny odev. Masáž prebieha tak, že osoba leží na masážnom stole a tantra masérka alebo masér potom rukami pomaly masíruje celé telo, pričom začína od chodidiel a postupuje až k hlave. Počas tohto procesu sa pracuje na kľúčových oblastiach, ako sú čakry (energetické centrá v tele) alebo erotogénne zóny (oblasti so zvýšenou citlivosťou).

Dôraz sa kladie nielen na potešenie, ale aj na vytvorenie rovnováhy v tele. Pri prechádzaní jednotlivými oblasťami môžu maséri zahrnúť dychové techniky alebo slovný koučing, ktorý prehlbuje uvoľnenie a uvedomenie. Tento typ masáže je navrhnutý tak, aby prebudil vaše zmysly a pomohol vám lepšie si uvedomiť seba samého, ako aj vaše spojenie s partnerom.

Techniky tantrickej masáže

Tantra masáž zahŕňa masážne techniky ďalších typov masáží, ako:

  • Lingamová masáž – druh masáže zameraný na mužské genitálie;
  • Masáž joni – Tantra masáž pre ženy zameraná na ženské pohlavné orgány;
  • Švédska masáž – tradičná masážna technika s piatimi základnými ťahmi na uvoľnenie a zníženie svalového napätia;
  • Hĺbková masáž – typ masáže, pri ktorej sa používajú pomalé a hlboké ťahy zamerané na hlbšie vrstvy svalov a spojivové tkanivo;
  • Aromaterapeutická masáž – kombinuje esenciálne oleje a terapeutické dotyky na uvoľnenie;
  • Masáž horúcimi kameňmi – využíva vyhrievané kamene umiestnené pozdĺž energetických centier v tele na dosiahnutie hlbokej relaxácie;
  • Reiki – starobylá japonská liečebná technika, ktorá zahŕňa prenos energie z rúk praktizujúceho na telo klienta;
  • Thajská masáž – starodávna forma liečenia, ktorá využíva tlakové body, jemné naťahovanie a hojdacie pohyby na dosiahnutie rovnováhy mysle, tela a ducha.
Tantra je súčasťou hinduistického a budhistického náboženstva

Aké tantrické masáže existujú

Existuje mnoho rôznych druhov tantrickej masáže, vrátane:

Tradičná tantrická masáž 

Tradičné tantrické masáže celého tela zahŕňajú použitie jemného tlaku a ťahov na stimuláciu čakier v celom tele.

Zmyselná tantrická masáž 

Zmyselné tantrické masáže sa zameriavajú na intímne spojenie medzi dvoma ľuďmi prostredníctvom dotykov a očného kontaktu.

Erotická tantrická masáž

Tento typ zahŕňa intímnejší fyzický kontakt ako tradičné, alebo zmyselné tantrické masáže a zahŕňajú stimuláciu pohlavných orgánov.

Aké sú účinky a výhody tantra masáže

Podobne, ako pri väčšine iných masážnych techník, je jedným z hlavných účelov tantrickej masáže uvoľnenie tela, čo prináša množstvo zdravotných výhod. Patria sem:

  • Budovanie dôvery s partnerom.
  • Podporenie hlbšej intimity.
  • Zlepšenie sexuálnej výdrže.
  • Uľavenie od stresu.
  • Zlepšenie spánku.
  • Posilnenie imunitného a nervového systému.
  • Zmiernenie bolesti.
  • Zvýšenie túžby.
  • Liečenie emocionálnych blokád.
  • Vyrovnanie energie.
  • Lepšie poznanie svojich túžob.
Tantra spája telo, myseľ a dušu

Kontraindikácie tantrickej masáže

Pred tantrickou masážou sa informujte o všetkých kontraindikáciách ako aj o priebehu. Masáží by sa mali vyhnúť tieto osoby:

  1. Ľudia, ktorí sa zotavujú po operácii, alebo majú nejaké vážne zdravotné ťažkosti, napríklad rakovinu.
  2. Osoby, ktoré trpia psychickými problémami, ako sú depresia, úzkosť, by nemali absolvovať tantrickú masáž bez toho, aby sa predtým poradili so svojím lekárom.
  3. Tehotné ženy.
  4. Osoby pod vplyvom drog a alkoholu.

Tantrická masáž vs. klasická masáž

Tantra maséri sa väčšinou zhodujú, že cieľom tantrickej masáže nie je dosiahnuť orgazmus, hoci samotný zážitok je veľmi príjemný. Zámerom je podporiť presmerovanie intenzívnej sexuálnej rozkoše, aby sme ju pociťovali v celom tele, nielen v okolí pohlavných orgánov. 

Klasické masáže sa zameriavajú na zmiernenie bolesti, napätia a navodenia relaxácie. Oproti Tantre nejde o duchovné prepojenie. Klasické masáže nie sú prepojené so sexuálnou energiou. 

Aká je cena tantrickej masáži

Cena závisí od druhu tantra masáže. V priemere stojí klasická tantra masáž od 90 € za hodinu.

Kde ponúkajú tantra masáž

Tantra masáž ponúkajú kvalifikované tantra salóny. Dbajte na výber vhodného masážneho salónu pre čo najlepší zážitok. Salón podľa vašich predstáv nájdete v našom wellness katalógu.

Relax tela a duše potrebujeme z času na čas všetci. Relaxačné wellness kúpele sú na to ako stvorené. Vyberte si kúpeľný pobyt presne podľa vašich predstáv.

Video

Mohlo by vás zaujímať

Esenciálne oleje Berberská masáž – masáž marockým zlatom

Názov berberskej masáže pochádza zo severnej Afriky, kde berberi, používali tento typ masírovania už oddávna. Jej techniky sa zachovali cez ich potomkov až dodnes. Preto sa masáž nazýva aj masáž marocká.

Zistiť viac
Batôžteky sú naplnené tradičnými thajskými bylinkami Thajská masáž bylinnými batôžtekmi

O thajskej masáži bylinnými batôžtekmi ste možno ešte nepočuli. Tento druh masáže priaznivo pôsobí na stres a napätie, uvoľňuje stuhnuté svaly a kĺby. Ide o príjemnú techniku pomocou nahriatych bylinných obkladov.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore