Aromaterapeutická masáž – blahodarná masáž s terapeutickými účinkami

Aromaterapeutická masáž v sebe spája klasickú masáž s príjemnou aromaterapiou. Odborne môžeme povedať, že aromaterapeutická masáž je liečebný postup, pri ktorom masér uvoľňuje stuhnutosť svalov a kĺbov a vyvoláva reflexné zmeny na tele. Zároveň je doplnená o liečivý účinok éterických olejov, ktorých vdychovanie priaznivo pôsobí na myseľ a celkovú psychickú pohodu. Aromatrapeutická masáž pozitívne pôsobí nielen na telo, ale i na myseľ, celkovo upokojuje a posilňuje imunitu.

Éterické oleje sa používajú pri aromaterapii

Omamná vôňa – hlavný prvok aromaterapie

Neoddeliteľnou súčasťou aromatickej masáže je aromaterapia, pri ktorej sa využívajú rôzne éterické oleje. Éterický olej je aromaterapeutická látka, ktorá sa získava z rastlín čistým spôsobom bez pôsobenia chemických látok.

Aromaterapiu by sme vedeli prirovnať k forme umenia, ktoré sa snaží pomocou vôní éterických olejov nastoliť emocionálnu a mentálnu rovnováhu. Medzi najobľúbenejšie vône éterických olejov patria citrón, ruža, levanduľa, mäta či eukalyptus. Éterických olejov je naozaj mnoho druhov, takže na svoje si príde každý. Rozdeliť ich môžeme do troch základných skupín:

  • upokojujúce,
  • osviežujúce, 
  • povzbudzujúce. 

Stačí sa uvoľniť a dýchať

Aromaterapia sa môže aplikovať okrem masáží aj ako forma inhalácie prostredníctvom aromalampy. Pacient sa uvoľní, zhlboka dýcha a o ostatné sa už postarajú účinné látky z olejov. 

Odborníci na aromaterapiu sa zhodujú, že správne použitie éterických olejov pomáha odstrániť dokonca aj škodlivé emócie. Agresivitu potláča ylang ylang, nenávisť jasmín, beznádej mandarínka. Tiež je známe, že éterické oleje dokonca môžu potláčať rôzne strachy a obavy. Pri aromaterapii telo aj myseľ oddychujú, čo ocení každý, kto sa potrebuje na okamih zastaviť v uponáhľanom svete. 

Aromaterapeutická masáž – účinky

Aromaterapeutická masáž pomáha najmä pri nasledovných ťažkostiach: 

  • dlhodobom psychickom či fyzickom preťažení,
  • vyčerpaní, 
  • depresii, 
  • nespavosti,
  • prepracovaní,
  • strese,
  • pri problémoch s krvným obehom,
  • tráviacich ťažkostiach.

Kto by sa mal aromaterapeutickej masáži vyhnúť

Zvyčajne sa táto liečebná procedúra znáša veľmi dobre. Je vhodná aj pre tých, pre ktorých sú ostatné druhy masáží priveľmi bolestivé. Na aromaterapeuticú masáž radšej nechoďte, pokiaľ sa necítite v celkovej fyzickej pohode, alebo máte zdravotný problém ako horúčka, infekčné a vírusové ochorenia či ochorenie dýchacích ciest. Určite sa neodporúča ľudom s ochoreniami kože alebo v tehotenstve.

Aromaterapeutická masáž môže byť poskytovaná aj v rámci relaxačných či wellness pobytov. Ak hľadáte dokonalý oddych a zároveň chcete pár dní stráviť mimo domova, odporúčame skĺbiť príjemné aj s užitočným.

Video

Mohlo by vás zaujímať

Pred chladom vás ochráni len minimum oblečenia. Chudnutie pomocou chladu

Mnohé ženy, ale nielen ženy, sa nedokážu zbaviť tvrdohlavého tuku aj napriek tomu, že sa zdravo stravujú a cvičia. Niektoré partie jednoducho ostávajú problémové. Pri takýchto ťažkostiach je vhodná kryolipolýza, ktorá funguje na opačnom princípe ako klasické chudnutie. Jej základom je totiž chlad.

Zistiť viac
Ajurvéda je predovšetkým o rovnováhe Sila ajurvédy

Ajurvéda patrí medzi najstaršie a najúžasnejšie systémy liečby na svete. Už tisícročia sa používa ako prevencia proti vzniku rôznych druhov ochorení a taktiež na liečbu počiatočných štádií chorôb. Ide v podstate o jednoduchú formu liečby. Dôležité je si uvedomiť, že kľúčom k dlhému a zdravému životu je rovnováha.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore