Poliankovo

Navštívte Poliankovo a vydajte sa do sveta tajov. Unikátna digitálna galéria Poliankovo vás vtiahne do virtuálnej reality, prostredníctvom ktorej spoznáte tajomstvá našej planéty.

Poliankovo v Tatranskej Polianke

Galéria v Poliankove

Unikátnu digitálnu galériu, kaviareň a obchod nájdete v Tatranskej Polianke. Poliankovo vzniklo ako tretí projekt od známych autorov úspešnej galérie Tricklandia, Mariána Bizuba a Mariána Aštáryho, pod názvom Galéria Poliankovo – Dialóg s planétou. Spolutvorcom jednotlivých expozícií je známy slovenský dokumentarista Pavol Barabáš.

Na ploche cca 600 m2 nájdete až 11 rôznych digitálnych simulácií miest na našej planéte. Umenie je v tomto prípade prezentované prostredníctvom vizuálneho zážitku, virtuálnej prezentácii, virtuálnej realite, 3D projekcii, fotografií či tieňohry.

Tento unikátny zážitok pre deti aj dospelých v regióne strednej Európy nemá obdobu. Návštevníci Galérie Poliankovo si odnesú pocit, ktorý motivuje k hlbšiemu poznaniu našej planéty a ich vzťahu k nej.

Okrem krásneho a unikátneho zážitku si môžete posedieť aj v kaviarni a vychutnať si svoj obľúbený nápoj či občerstvenie. 

Tatranská Polianka je obľúbený východiskový bod pre túry na Sliezsky dom a ďalej na Gerlachovský štít.

Výlet s deťmi v Tatranskej Polianke môžete zakončiť oddychom v bazéne, či spojiť s pobytom pre rodiny s deťmi v neďalekom Hoteli Hubert, alebo pobytom v Poprade a dopriať si tak ešte viac nezabudnuteľných rodinných chvíľ.

Doprava

Tatranská Polianka sa rozkladá sa na oboch stranách Cesty slobody medzi Starým Smokovcom a Štrbským Plesom. Z osady smerom na juh odbočuje vedľajšia cesta do Svitu. V Tatranskej Polianke sa nachádza autobusová aj železničná zastávka. 

Ako sa dostať do Poliankova v Tatranskej Polianke z:

  • Kúpeľov Nový Smokovec
    • Kúpele Nový Smokovec sú od Poliankova vzdialené 3,5 km, cesta autom vám zaberie 5 minút. Môžete využiť aj dobré autobusové spojenie. 
  • Aquacity Poprad
    • Aquacity Poprad je od Poliankova vzdialené 19,4 km, cesta autom vám zaberie 20 minút. Z Popradu pokračujte cestou 534 cez Starý Smokovec a Tatranskú Polianku až do Poliankova. Ideálne dopravné spojenie vám zaberie 30 minút. 
  • Kúpeľov Vyšné Ružbachy
    • Kúpele Vyšné Ružbachy sú od Poliankova vzdialené približne 45 km, cesta autom vám zaberie 47 minút. Vzhľadom na viac prestupov neodporúčame cestovať verejnou dopravou.

Parkovanie

Pre návštevníkov Galérie Poliankovo je k dispozícii vyhradené parkovisko.

Vstupné/Cenník/Otváracie hodiny

Cena vstupného sa pohybuje v rozmedzí 6 – 9 €. Digitálna galéria Poliankovo je otvorená každý deň, cez týždeň v čase od 10:00 do 18:00 hodiny a počas víkendu už od 9:00 hod. Výnimka je len počas zimných mesiacov (november, december), kedy sú otvorený len v piatok, sobotu a nedeľu.

Aktuálny cenník vstupného pre deti, dospelých, seniorov a otváracie hodiny nájdete na oficiálnej webovej stránke Poliankovo, ktorú uvádzame nižšie v sekcii Kontakt.

Mapa miesta

Kontakt

Poliankovo
Tatranská Polianka 20
062 01 Vysoké Tatry - Tatranská Polianka

GPS súradnice: 49.12370979°, 20.1854079°

Postrehy návštevníkov

Prestávku pri bežkovaní sme si urobili návštevou Galérie.Myšlienka výstavy Pavla Barabáša bola ohromujúca nielen pre našu dcéru,ale aj my sme pohltení obrazmi a myšlienkami zobrazených na stenách nevedeli odísť. Keď niekto vyjadruje svoje a zároveň vaše pocity, obavy, ale aj krásy a nádeje …. Úžasné!!!!
Hedviga Z.

Odporúčame všetkými desiatimi! Zabavia sa menšie detičky aj dospeláci, každý si nájde to svoje. Na plnohodnotú návštevu rátajte cca 60-75 minút.
Karolína B.

Mohlo by vás zaujímať

Lanovka na Lomnický štít Lanovka na Lomnický štít

Túžite po neopakovateľnom zážitku? Výbornou voľbou pre vás môže byť napríklad výlet lanovkou priamo na druhý najvyšší štít Slovenska – Lomnický štít. Prečítajte si o tom, ako rezervovať lístky na lanovku, ale aj o histórii výstavby lanovky na Lomnický štít.

Zistiť viac
Turistické trasy v Tatrách sú vhodné aj pre deti Navštívte Tatry s deťmi

Tatry istotne navštívil aspoň raz v živote každý Slovák. Známe turistické trasy ponúkajú dychberúce výhľady do okolia. Ak sa rozhodnete navštíviť Tatry s deťmi, v článku sa dozviete, kam sa môžete spolu vydať za nenáročnou turistikou, ktorú zvládnu aj tí najmenší.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore