> Blog > Aquaparky > Aquapark Bešeňová

Aquapark Bešeňová

// Debug option: Show an error in the console if something goes wrong try { // Function to simulate PHP's sanitize_title function sanitizeTitle(title) { return title.toLowerCase() .normalize("NFD") // Normalize the string .replace(/[\u0300-\u036f]/g, "") // Remove diacritics .replace(/[^a-z0-9]+/g, "-") // Replace spaces and non-alphanumeric characters with "-" .replace(/^-+|-+$/g, ""); // Remove leading and trailing "-" }

document.addEventListener("DOMContentLoaded", function() { var blockID = "nm-tableofcontents-block_39e67a728c035f4b84c3d46fcef45284"; var blockElem = document.getElementById(blockID);

if (blockElem && document.body.classList.contains('wp-admin')) { blockElem.innerHTML = '

Obsah článku

'; }

var h2Elems = document.querySelectorAll('h2');

h2Elems.forEach(function(h2, index) { var h2ID = sanitizeTitle(h2.textContent); // Use the sanitizeTitle function h2.id = h2ID; }); }); } catch (error) { console.error("An error occurred while generating table of contents: ", error); }

V srdci Liptova, v turisticky jednom najzaujímavejších regiónov Slovenska, sa nachádza obľúbená dovolenková destinácia Aquapark Bešeňová s geotermálnou liečivou vodou. Bešeňová je navštevovaná celoročne a to vďaka horúcemu minerálnemu prameňu, ktorého vek je asi 27 000 rokov. Termálna voda v Bešeňovej má pozitívne účinky na ľudský organizmus a rôzne zdravotné problémy a to hlavne kvôli bohatému obsahu minerálnych látok. 

Areál zdravia, oddychu a zábavy, Gino Paradise Bešeňová, ponúka relax v 18 bazénoch s termálnou alebo priezračnou vodou a množstvo atrakcií pre všetky vekové kategórie. Načerpajte energiu vo wellness centre so saunami a oddychovom átriu plnom zelene aj v chladných jesenných, či zimných dňoch. 

Súčasťou vodného parku je tiež relax centrum s fitnescentrom a bohatou ponukou masáží. Ubytovanie zabezpečujú hotely priamo v areáli. Samozrejmosťou je rozmanitá ponuka stravovacích služieb. Nádherná príroda v okolí ponúka priestor na nenáročné prechádzky, ale aj náročné horské túry.

Čo zažiť v Bešeňovej

Účinky termálnej liečivej vody

Termálna voda vo vybraných bazénoch je hnedočervená, pretože obsahuje veľké množstvo minerálnych látok, hlavne železa. Geotermálna voda s teplotou 60,5 °C pochádza z hĺbky 1998 m. Blahodárne pôsobí na pohybové a dýchacie ústrojenstvo, no má aj kozmetické účinky. Odporúčame ju ľuďom vystaveným stresom. Voda totiž obsahuje prvok lítium, ktorý výrazne prispieva k psychickému zdraviu a pohode.

Vodné atrakcie v Bešeňovej

Vodný svet Bešeňová ponúka 9 celoročných bazénov a 7 celoročných toboganov. V letnej sezóne je k dispozícii 18 bazénov rôznej teploty a 13 toboganov. Nachádza sa tu aj najdlhší tobogan na Slovensku. Ak vaše deti ešte neboli pri mori, môžete si vyskúšať atmosféru morských vĺn v bazéne s vlnami a pozvoľným vstupom. Bazény sú plnené termálnou alebo čírou vodou. Stačí len prísť a vybrať si ten vhodný pre vás.

Wellness v Bešeňovej

Jedinečné wellness centrum v Bešeňovej ponúka návštevníkom relax a oddych. Okrem rôznych procedúr, masáží a peelingov môžete zažiť saunové rituály vo veľkolepom Saunovom dóme s rôznymi hudobnými a svetelnými efektami. Ochladíte sa v Bešeňovskej jaskyni s nekonečnými vodopádmi. Raz do mesiaca si môžete vychutnať nezabudnuteľný zážitok. Noc saunových rituálov a oddych v obklopení zelene v zóne Átrium s vnútornými bazénmi.

Fotogaléria

Turistické zaujímavosti v Bešeňovej

Najvyhľadávanejšie stredisko cestovného ruchu na Slovensku aquapark Bešeňová leží v Liptovskej kotline, západne od vodnej nádrže Bešeňová. Vedeli ste, že obec Bešeňová je významnou lokalitou výskytu vzácnych minerálnych prameňov a v jej chotári sa ich nachádza asi 14?

Tieto termálne pramene obsahujú veľké množstvo minerálnych látok a patria do I. kategórie, tak ako pramene v Piešťanoch, Rajeckých Tepliciach, či iných liečebných kúpeľoch. Vyzrážaním termálnych prameňov bohatých na uhličitan vápenatý, vznikol vápenec známy ako Bešeňovské travertíny, ktorý môžete obdivovať v Bešeňovej. Vzdialený je len niekoľko metrov od areálu kúpaliska.

V roku 1993 bolo otvorené termálne kúpalisko Vodný park Bešeňová, ktorá sa postupom času prebudovalo na celoslovensky známy a obľúbený aquapark Bešeňová.

Tipy na výlety z Bešeňovej

Okolie Bešeňovej ponúka bohaté možnosti na výlety, aj preto, že sa nachádza v obľúbenom regióne cestovného ruchu – Liptov. Neďaleko Bešeňovej sa nachádzajú vyhľadávané liečebné kúpele Lúčky. Priamo v strede obce Lúčky nájdete národnú prírodnú pamiatku, travertínový vodopád. V okolí Bešeňovej vás ohromí priehrada Liptovská Mara, Čutkovská dolina s nádhernou prírodou vhodnou pre turistiku. Zaspomínať na bývalú slávu Svätojánskych kúpeľov môžete v neďalekom Liptovskom Jáne. Zaujímavým tipom na výlet môže byť i návšteva Malej Fatry a Šútovského vodopádu.

Navštívte zrúcaninu hradu Likava, či Liptovský starý hrad, hrad a kaštieľ v Liptovskom hrádku. Malebnú dedinku Vlkolínec, typickú svojou architektúrou, pozná snáď každý. Navštevované sú i Múzeum liptovskej dediny v Pribyline, Liptovské múzeum v Ružomberku, Múzeum hutníctva, Múzeum Čierny Orol, Múzeum Janka Kráľa, Vyhliadka Skalka, Brestovská jaskyňa či archeologický park Havránok pod holým nebom, len niekoľko metrov od Liptovskej Mary.

Kuriozity a zaujímavosti

  • Saunamasteri v Bešeňovej, ktorí organizujú saunové rituály, sú profesionáli. Každý sa špecializuje na iný druh saunovania. Každoročne sa zúčastňujú popredných saunových súťaží na Slovensku a v Česku.
  • V bazéne s vlnami si okrem morských vĺn môžete vyskúšať aj lezeckú stenu.

Galéria naj z tipov na výlety

Praktické

Doprava

Obec Bešeňová sa nachádza na okraji Bešeňovej, priamo pod Vodnou nádržou Bešeňová. Z Ružomberka je Vodný park vzdialený asi 9 km, z Liptovského Mikuláša 20 km. V blízkosti prebieha diaľnica D1 a železnica Žilina – Košice. 

Do Bešeňovej premávajú autobusové spoje z Ružomberka.

Parkovanie

Parkovať môžete v blízkosti jednotlivých hotelov. Niektoré parkoviská sú platené, ale nájdete aj bezplatné parkovisko.

Expozícia ovčiarstva – odev ovčiarov

Národopisné múzeum Liptovský Hrádok

Národopisné múzeum v Liptovskom Hrádku patrí k vysunutým pracoviskám Liptovského múzea. Hrádocké múzeum, ktoré sídli v historickej budove Soľného úradu, ponúka návštevníkom možnosť spoznať život obyvateľov Liptova v minulosti – od tradičných povolaní, medzi ktoré patrilo ovčiarstvo, cez […]

Národopisné múzeum Liptovský Hrádok Čítať viac

Múzeum baníctva a hutníctva Maša – Liptovský Hrádok Klopačka a Vážnica

Múzeum baníctva a hutníctva Maša – Liptovský Hrádok

Tradície baníckej činnosti v Maši neďaleko Liptovského Hrádku mapuje Múzeum baníctva a hutníctva. Zaujímavé expozície o minulosti baníctva sa nachádzajú v dvoch zachovaných banských stavbách – vážnice a klopačky. Vydajte sa s nami do minulosti a spoznajte históriu

Múzeum baníctva a hutníctva Maša – Liptovský Hrádok Čítať viac

Návrat hore