> Blog > Aquaparky > Dunajská Streda

Dunajská Streda

// Debug option: Show an error in the console if something goes wrong try { // Function to simulate PHP's sanitize_title function sanitizeTitle(title) { return title.toLowerCase() .normalize("NFD") // Normalize the string .replace(/[\u0300-\u036f]/g, "") // Remove diacritics .replace(/[^a-z0-9]+/g, "-") // Replace spaces and non-alphanumeric characters with "-" .replace(/^-+|-+$/g, ""); // Remove leading and trailing "-" }

document.addEventListener("DOMContentLoaded", function() { var blockID = "nm-tableofcontents-block_b20f060784ff5d31343f95320ae25756"; var blockElem = document.getElementById(blockID);

if (blockElem && document.body.classList.contains('wp-admin')) { blockElem.innerHTML = '

Obsah článku

'; }

var h2Elems = document.querySelectorAll('h2');

h2Elems.forEach(function(h2, index) { var h2ID = sanitizeTitle(h2.textContent); // Use the sanitizeTitle function h2.id = h2ID; }); }); } catch (error) { console.error("An error occurred while generating table of contents: ", error); }

Najobľúbenejšie a najnavštevovanejšie termálne kúpalisko na Žitnom ostrove sa nachádza v pokojnom prostredí lesoparku. V Thermalparku sa využíva termálna voda s vysokou koncentráciou minerálnych látok, ktorá vyviera pri hoteli Thermalpark ***

Areál ponúka celoročné vyžitie vo vonkajších aj krytých bazénoch s termálnou vodou a teplotou až do 39 °C. Okrem bazénov s liečivou termálnou vodou sú k dispozícii aj bazény s čírou vodou, ktoré ponúkajú príjemné osvieženie pre všetky vekové kategórie. Na svoje si prídu plavci v plaveckom bazéne, deti sa zabavia v detských bazénoch. Po kúpaní navštívte wellness centrum, kde zregenerujete svoju myseľ aj telo. 

Ak vás omrzí opaľovanie na pieskovej pláži pri prírodnom jazere, vyskúšajte člnkovanie. Samozrejmosťou v Thermalparku Dunajská Streda sú vodné atrakcie, tobogány a šmykľavky, ale aj detské ihriská. Bohatá ponuka gastronomických služieb, reštaurácie a ubytovanie priamo v areáli. Nechýba ani športové vyžitie ako ihrisko na plážový volejbal, stolný tenis, minigolf a obrie šachy.

Čo zažiť v Thermalparku

Účinky termálnej liečivej vody

Vychutnajte si blahodarné účinky termálnej liečivej vody celoročne vo vonkajších a vnútorných bazénoch Thermalparku v Dunajskej Strede. Voda vyviera z vrtu s hĺbkou 1600 m a teplotou 57 °C. Teplota vody v niektorých bazénoch dosahuje až 39 °C. Sedacia časť relaxačného bazéna je vhodná nielen pre seniorov, ale aj pre tých, ktorí chcú využiť priaznivé účinky silno mineralizovanej vody na pohybové ústrojenstvo. 

Wellness centrum v Thermalparku

Wellness centrum v Thermalparku pozostáva z masážneho a saunového sveta. Zbaviť sa každodenného stresu môžete denne pomocou rôznych druhov masáží. V ponuke sú aj procedúry na prekrvenie a okysličenie organizmu ako magnetoterapia, či oxygenoterapia. Saunový svet disponuje viacerými druhmi sáun, ktoré vám prinesú fyzickú aj psychickú relaxáciu. 

Atrakcie v Thermalparku

Pokiaľ ste nadšencom adrenalínových zážitkov, určite nevynechajte tobogánovú vežu so siedmimi toboganmi rôznej náročnosti. Pre menšie deti je pripravená detská šmýkačka v detskom bazéne, či detský letný klub s bohatým programom. V areáli sa nachádza aj množstvo atrakcií pre deti ako trampolíny, preliezky, detský stan, či stolné hry.

Fotogaléria

Turistické zaujímavosti v Thermalparku

Hoci je Thermalpark situovaný v meste Dunajská Streda, areál aquaparku sa nachádza v blízkosti parku a jazera. Thermalpark je najvýznamnejším rekreačným strediskom Žitného ostrova. Navštevovaný je aj zahraničnými turistami. Južanská atmosféra, piesková pláž, príjemné prostredie v blízkosti jazera so zeleným ostrovom uprostred a množstvo lesných cestičiek ako stvorených na prechádzky. Toto všetko zažijete v Dunajskej Strede v Thermalparku. Ak vás už omrzí ležanie na pláži, môžete si vyskúšať člnkovanie na jazere, ktoré je vhodné aj na rybolov.

Tipy na výlety z Thermalparku

Okolie Thermalparku je ako stvorené na výlety s deťmi, či priateľmi. Thermalpark je situovaný v Dunajskej Strede, ktorá je považovaná za hlavné mesto Žitného ostrova. Navštívte malý skanzen žitnoostrovskej ľudovej kultúry v Žitnoostrovskom múzeu v Dunajskej Strede a spoznajte históriu tohto očarujúceho regiónu.

Vodné mlyny, termálne pramene, divoké kone a rybolov. Aj toto je charakteristické pre Žitný ostrov a Podunajskú rovinu. Dunajské ramená sú vhodné pre rekreačný rybolov. Vďaka termálnym prameňom vyrástlo na Žitnom ostrove niekoľko termálnych kúpalísk a aquaparkov. Ideálnym tipom na rodinný výlet je iste bratislavská ZOO, alebo park, kde sa venujú záchrane nechcených zvierat z cirkusov – Malkia park.

Vodné mlyny sú v súčasnosti technickými pamiatkami. Navštíviť môžete vodný mlyn v Dunajskom Klátove, či Jahodnej. White Crow Ranch ponúka westernové aj trail jazdenie na koni. Dunajská Streda je aj mestom futbalu. Vyrástol tu štadión MOL aréna, ktorý sa oplatí navštíviť, aj keď práve nie ste futbalovým fanúšikom. 

Kuriozity a zaujímavosti

  • Žitný ostrov je najväčším riečnym ostrovom starého kontinentu a najväčšou zásobárňou pitnej vody v strednej Európe.
  • Historický názov Žitného ostrova je Kukkónia a miestny doteraz toto pomenovanie používajú.

Galéria naj z tipov na výlety

Praktické

Doprava

Thermalpark Dunajská Streda leží na Gabčíkovskej ceste v Dunajskej Strede pri ceste II/507, vedúcej z Galanty do Gabčíkova. V meste premáva MHD, ktorá vás dovedie aj na Gabčíkovskú cestu. 

Parkovanie

Parkovanie je zabezpečené na parkovisku neďaleko aquaparku Thermalpark.

Špeciálne skupiny

Thermalpark Dunajská Streda je ideálny pre ľudí na vozíku. Patrí k bezbariérovým kúpaliskám. Vyhradené miesto na parkovanie pre držiteľov ZŤP preukazu je bezplatné a nachádza sa pred vstupom do Thermalparku. Do niektorých bazénov sa dostanete aj s pomocou bazénového zdviháku. Využiť môžete zvýhodnený vstup pre držiteľov ZŤP preukazu a aj doprovod. Samozrejmosťou je bezbariérové wc, väčšia prezliekacia kabínka a vstup do Thermalparku je bez prekážok a prahov. 

Lev v bratislavskej zoo

ZOO Bratislava

Zoologická záhrada v Bratislave patrí k obľúbeným zoologickým záhradám na Slovensku. Neváhajte a vyberte sa s deťmi do ZOO Bratislava, spoznajte obľúbené, ale i ohrozené či vzácne druhy zvierat. ZOO Bratislava nielen s deťmi Bratislavská zoologická záhrada patrí […]

ZOO Bratislava Čítať viac

Súkromné ZOO – Malkia park

Malkia park

Zábavný areál Malkia Park je výborným miestom pre celú rodinu. Nájdete tu množstvo zaujímavých a vzácnych zvierat, a zároveň si tu môžete oddýchnuť v príjemnom prostredí. Zachránené zvieratá v Malkia parku Malkia park nie je tradičnou zoologickou záhradou,

Malkia park Čítať viac

Návrat hore