> Blog > Aquaparky > Aquapark Tatralandia

Aquapark Tatralandia

// Debug option: Show an error in the console if something goes wrong try { // Function to simulate PHP's sanitize_title function sanitizeTitle(title) { return title.toLowerCase() .normalize("NFD") // Normalize the string .replace(/[\u0300-\u036f]/g, "") // Remove diacritics .replace(/[^a-z0-9]+/g, "-") // Replace spaces and non-alphanumeric characters with "-" .replace(/^-+|-+$/g, ""); // Remove leading and trailing "-" }

document.addEventListener("DOMContentLoaded", function() { var blockID = "nm-tableofcontents-block_e8a78062d97d298fb1551fa65c479c98"; var blockElem = document.getElementById(blockID);

if (blockElem && document.body.classList.contains('wp-admin')) { blockElem.innerHTML = '

Obsah článku

'; }

var h2Elems = document.querySelectorAll('h2');

h2Elems.forEach(function(h2, index) { var h2ID = sanitizeTitle(h2.textContent); // Use the sanitizeTitle function h2.id = h2ID; }); }); } catch (error) { console.error("An error occurred while generating table of contents: ", error); }

Pohľad z výšky na Aquapark Tatralandia

Najväčší aquapark na Slovensku, a jeden z najväčších v strednej Európe, Tatralandia, sa nachádza v regióne Liptov, pri Liptovskej Mare. Tento areál vodnej zábavy pozná asi každý, aj keď možno nie každý ho navštívil. Ponúka celoročné vyžitie v bazénoch s termálnou liečivou, čírou aj morskou vodou. Čaká na vás bohatá ponuka gastronomických služieb, množstvo reštaurácii a barov a ubytovanie v chatovej oblasti Holiday Village Tatralandia, odkiaľ máte celý aquapark na dosah.

Súčasťou Aquaparku Tatralandia je 14 bazénov s teplotou do 40 °C. 10 bazénov je otvorených celoročne. Chcete zažiť atmosféru Karibiku a opaľovať sa po celý rok? Navštívte Tropical Paradise, celoročnú krytú halu so špeciálnou strechou, kde neklesne teplota vzduchu pod 30 °C. Čakajú na vás bazény s morskou vodou, pirátska loď, palmy, či šnorchlovací bazén s rybičkami.

Až 28 toboganov rôznej náročnosti, z toho 6 celoročných a množstvo ďalších šmýkačiek sa postará o zábavu pre všetky vekové kategórie. Rozsiahle wellness centrum ponúka rôzne služby, od masáží, cez zábaly a rôzne ošetrenia pleti až po saunovanie v keltskom saunovom svete s 21 saunami. Surfovanie na divokých vlnách? Vďaka simulátoru surfovania sa budete cítiť ako na vychytenej surferskej pláži.

Tatralandia v Liptovskom Mikuláši je aquapark, ktorý keď raz navštívite, určite sa opäť vrátite.

Čo zažiť v Tatralandii

Účinky termálnej liečivej vody

Vychutnajte si účinky termálnej vody v Tatralandia Holiday Resort. Termálna voda v bazénoch má medzi vodami Liptova špeciálne postavenie, pretože sa v nej nachádza časť morských vôd z paleogénneho mora spred 40 miliónov rokov. Voda vyviera z hĺbky 2500 m s teplotou 60,7 °C a obsahuje množstvo minerálnych látok, predovšetkým zvýšené množstvo chloridu sodného. Vďaka svojmu zloženiu pôsobí blahodarne na pohybové a dýchacie ústrojenstvo.

Morská voda v Tatralandii

Je preukázané, že morská voda má priaznivé účinky na zdravie. Jej účinky si môžete v Tatralandii vyskúšať celoročne. Morská soľ používaná v Tatralandii pochádza zo Stredozemného mora pri Taliansku. Rovnako ako voda v mori, má táto voda priaznivé účinky na kožné ochorenia, antiseptické účinky a nevysušuje pokožku. Je vhodná najmä pre tých, ktorým nevyhovujú bazény s chlórovou vodou.

Vodné atrakcie v Tatralandii

Príďte sa zabaviť s priateľmi, či rodinou do Tatralandie. Nachádza sa tu 28 tobogánov rôznej obtiažnosti a množstvo šmýkačiek aj pre najmenších návštevníkov. Zabavíte sa aj mimo hlavnej sezóny, kedy je v prevádzke 6 toboganov. K dispozícii sú bazény s vodnými tryskami a masážnymi lavicami. Zažite Karibik v Tropical Paradise komplexe, kde vás vďaka špeciálnej strešnej fólii opáli aj v zime. Pirátska loď, šnorchlovací bazén s rybičkami, bazény s morskou aj termálnou vodou. Zábava pre deti aj dospelých.

Saunový svet v Tatralandii

Poďte relaxovať do rozsiahleho saunového sveta v Tatralandii. Pozostáva z 21 parných, vodných a masážnych sáun. Čakajú na vás masážne kúpele a procedúry. Svoje telo a myseľ zregenerujete aj vďaka aromaterapii a muzikoterapii, ktoré saunovanie sprevádzajú.

ZOO Kontakt Tatralandia

Už ste niekedy hladkali divoké šelmy? V ZOO Kontakt sa môžete v sprievode ošetrovateľov priblížiť k mláďatám šeliem, ako sú medvede, levy, tigre, či pumy. Nachádza sa tu viac ako 400 zvierat. Chcete nakŕmiť opice, vojsť do voliéry ku krotkým papagájom, či svišťom? Toto všetko zažijete práve jedinečnej ZOO Kontakt pri aquaparku Tatralandia.

Hurricane Factory 

Hurricane Factory je určené pre milovníkov adrenalínu už od 5 tich rokov. Pod dohľadom inštruktora tu zažijete simuláciu voľného pádu. V presklenej letovej komore sa budete cítiť ako pri zoskoku z lietadla z výšky 4000 m.

Kryocentrum

Kryoterapia má množstvo zdravotných benefitov, ale, samozrejme, jej účinky nemôže využívať každý. Pred pobytom v špeciálnej komore s teplotou vzduchu -120 °C preto absolvujete lekársku prehliadku. Kryoterapia trvá asi 3 minúty. Následne je potrebné organizmus aklimatizovať intenzívnym kardio cvičením. Ak sa chcete dozvedieť viac o tejto čoraz populárnejšej procedúre, navštívte Kryocentrum na Liptove pri aquaparku Tatralandia.

Liptov Aréna Tatralandia

Multifunkčná športová hala vhodná aj na kultúrno-spoločenské podujatia susedí s aquaparkom Tatralandia. V klimatizovaných priestoroch si môžete zahrať tenis, volejbal, nohejbal, halový futbal, bedminton, či stolný tenis.

Fotogaléria

Turistické zaujímavosti v Tatralandii

Tatralandia výrazne prispela k rozvoju cestovného ruchu na Slovensku. Výstavba aquaparku pri Liptovskom Mikuláši sa začala v roku 2002 a v roku 2003 sa otvorili brány pre prvých návštevníkov. Obľubujú ho nielen klienti zo Slovenska, ale aj z neďalekého Poľska. Do aquaparku pribúdali atrakcie postupne, až kým nezískal dnešnú podobu.

V Aquaparku sa nachádza Funpark s historickým westernovým mestečkom, Tatrapolis – park kovových miniatúr, kryocentrum Liptov, multifunkčná športová hala a kontaktná ZOO, kde si môžete pohladkať divoké šelmy. Nudiť sa určite nebudete. Ak máte radi adrenalín, tak musíte vyskúšať letovú komoru, kde zažijete pocit ako pri zoskoku z lietadla z výšky 4000 m.

Tipy na výlety z Tatralandie

Okolie Tatralandie je ako stvorené na výlety s rodinou aj priateľmi. Aquapark je situovaný pri priehrade Liptovská Mara, ktorá je vyhľadávanou turistickou destináciou. Okrem množstva zaujímavých pamiatok pre nadšencov histórie je región Liptov vhodný aj pre milovníkov turistiky. 

Navštívte najkrajšiu slovenskú prírodnú rezerváciu Kvačiansku dolinu, alebo v Národnom parku Veľká Fatra nemenej známu Čutkovskú dolinu. Nevynechajte Múzeum liptovskej dediny v Pribyline, Liptovské múzeum v Ružomberku, Múzeum Čierny Orol či Národopisné múzeum v Liptovskom Mikuláši, Múzeum baníctva a hutníctva v Maši a Múzeum Janka Kráľa.

Zaujímavým tipom na výlet je aj návšteva bývalých Svätojánskych kúpeľov, či archeologický park Havránok pod holým nebom, len niekoľko metrov od Liptovskej Mary. Nezabudnuteľné výhľady si môžete vychutnať aj na neďalekej Vyhliadke Skalka v Liptovskom Hrádku.

Kuriozity a zaujímavosti

  • Aj v Tatralandii myslia ekologicky, časť termálnej vody sa využíva na vykurovanie.
  • V aquaparku Tatralandia je k dispozícii nabíjacia stanica pre elektromobily.

Galéria naj z tipov na výlety

Praktické

Doprava

Aquapark Tatralandia leží na pri ceste II/584 medzi Liptovskou Ondrašovou a Liptovským Trnovcom. Dostanete sa sem prímestskými autobusovými linkami do okolitých dedín. V letnej sezóne sem premáva linka č.13 MHD z Liptovského Mikuláša. V zimnej sezóne premáva medzi Tatralandiou a Jasnou bezplatný Ski&Aquabus.

Parkovanie

Parkovanie je zabezpečené na veľkokapacitnom parkovisku.

Expozícia ovčiarstva – odev ovčiarov

Národopisné múzeum Liptovský Hrádok

Národopisné múzeum v Liptovskom Hrádku patrí k vysunutým pracoviskám Liptovského múzea. Hrádocké múzeum, ktoré sídli v historickej budove Soľného úradu, ponúka návštevníkom možnosť spoznať život obyvateľov Liptova v minulosti – od tradičných povolaní, medzi ktoré patrilo ovčiarstvo, cez […]

Národopisné múzeum Liptovský Hrádok Čítať viac

Múzeum baníctva a hutníctva Maša – Liptovský Hrádok Klopačka a Vážnica

Múzeum baníctva a hutníctva Maša – Liptovský Hrádok

Tradície baníckej činnosti v Maši neďaleko Liptovského Hrádku mapuje Múzeum baníctva a hutníctva. Zaujímavé expozície o minulosti baníctva sa nachádzajú v dvoch zachovaných banských stavbách – vážnice a klopačky. Vydajte sa s nami do minulosti a spoznajte históriu

Múzeum baníctva a hutníctva Maša – Liptovský Hrádok Čítať viac

Návrat hore