Adult friendly hotely na Slovensku – dovolenka bez detí

Adult friendly hotely sú celosvetovým konceptom hotelov, ktorých hlavným zameraním je vytvoriť priestor najmä pre dospelých. Hotely s označením adult friendly preferujú dospelého klienta, ktorí hľadá dovolenku bez hluku či rušivého prostredia. Práve takému klientovi sa hotely s označením adult only snažia poskytnúť dokonalý oddych a relax. Poznáte adult friendly hotely na Slovensku? Aj tie vám predstavíme v článku.

Koncept adult friendly

Niektoré hotely v rámci svojich poskytovaných služieb začali využívať označenie pod anglickým pojmom ,,friendly” čo v doslovnom preklade znamená slovo priateľský. Tento pojem celosvetovo aplikujú hotelieri pri názve hotela v spojení s inými slovami tak, aby bolo hneď jasné potencionálnemu klientovi, na čo je hotel zameraný.

V rámci rozvoja cestovného ruchu mnohé hotely zamerali svoje služby na rodinu, či už na rodinné dovolenky alebo upriamili pozornosť priamo na deti. Zvyčajne ide o väčšie hotelové komplexy, ktoré disponujú väčším množstvom bazénov s rôznymi atrakciami, alebo sú to hotely v lone prírody s možnosťou rôznych aktivít pre rodiny s deťmi.

Avšak čo v tom prípade, že patríte k bezdetným párom, ste rodičia na romantickej dovolenke, mladomanželia na svadobnej ceste či pracovne vyťažení ľudia? Teda všetci tí, ktorí nechcú byť rušení napríklad hlučnými deťmi? V rámci trendov zameraných na dospelú klientelu, sa preto začali celosvetovo objavovať aj hotely s označením adult only či adult friendly.

Podstatou konceptu adult friendly je preferovať dospelú klientelu. Hotel je celkovo zameraný na dospelých, vybavenie hotela odráža luxusné prostredie zamerané na dokonalý odpočinok. Pre návštevníkov sú k dispozícii skôr menšie wellness centrá, rôzne masáže a procedúry či dokonalá gastronómia, ktoré navzájom navodzujú príjemnú atmosféru pre dokonalý pôžitok z pobytu.

V rámci zákona

Podstatné je však myslieť pri objednávaní pobytu v hoteli s označením adult friendly na to že, samozrejme, deti do hotela nemajú zákaz vstupu vzhľadom na diskriminačný zákon.

Rodič ale musí vziať na vedomie, že ceny pre dieťa budú ako pre dospelých a najmä to, že v hoteli nebude mať k dispozícii dieťa detský kútik, prebaľovací kútik, detskú postieľku, detský bazén či v reštauráciu detskú stoličku, a v žiadnom prípade sa týchto služieb rodič nemôže domáhať. Služby v hoteli s prívlastkom adult only, ako bolo uvedené, sú upriamené na dospelého človeka.

Zároveň ubytovaní hosť, ak sa stretne s detským návštevníkom hotela, musí myslieť na to, že deti byť ubytované môžu. Nakoľko to nie je ani cenovo výhodné ani vhodné v rámci služieb, rodičia adult friendly hotely s deťmi nevyhľadávajú.

Adult friendly hotely na Slovensku

Trend hotelov s označením adult friendly sa rozšíril celosvetovo, preto či už hľadáte dovolenku v zahraničí alebo na Slovensku, nájsť takýto typ hotela nie je problém.

Na Slovensku môžete adult friendly hotely nájsť v Piešťanoch, na Liptove, či v Starej Lesnej. Medzi obľúbené hotely na Slovensku patrí rozhodne v Nízkych Tatrách hotel Tri Studničky v Jasnej, Hotel Lesná, Zochova Chata pri Modre alebo Boutique hotel Dubná Skala.

Hotel Lesná v Starej Lesnej

Hotel Lesná bol vôbec prvý adult friendly hotel na Slovensku. Adult hotelom sa stal 1. januára 2018, keď nastalo spustenie konceptu do praxe.Nerušené chvíle môžete stráviť v luxusnom a autentickom Spa by L’Occitane, v hotelovom bazéne či fitness a wellness centre.

Hotel ponúka okrem širokej škály služieb i príjemnú atmosféru a prostredie, veď uznajte samy. Výhľad z bazéna na Lomnický štít veru nie je na zahodenie. Právom preto tento hotel radíme medzi najlepšie adult friendly hotely na Slovensku.

Zochova Chata pri Modre

Hotel Zochova chata leží neďaleko Bratislavy v srdci Malých Karpát. Formát adult friendly prijal hotel 1. marca 2020. Pýchou hotela je luxusné Wellness&Spa, do ktorého nie je povolený vstup deťom a osobám mladším ako 15 rokov a nezáleží na tom, či je návštevník ubytovaný alebo neubytovaný hosť.

Pohodové chvíle dopĺňa výborná gastronómia či zaujímavé voľnočasové aktivity v okolí. Pre milovníkov vína môže byť zaujímavá Malokarpatská vínna cesta, ktorá v sebe spája víno, krajinu, históriu a gastronómiu v oblasti medzi Bratislavou a Trnavou.

Hotel Dubná skala v Žiline

Zaujímavou voľbou pre tých, ktorí hľadajú luxusné ubytovanie v srdci Žiliny, je bezpochyby aj Boutique hotel Dubná Skala. Hotel disponuje krásne zariadenými izbami a apartmánmi, ktoré sú synonymom moderného dizajnu a elegancie. Zároveň disponujú elegantnou reštauráciou, kaviarňou a barom, kde si môžete vychutnať vynikajúcu gastronómiu, kvalitné vína a príjemnú atmosféru. Milovníci wellnessu a súkromia iste ocenia služby komorného Relax centra so saunou a jacuzzi, či masáže

Okrem toho je hotel priateľský aj voči malým domácim zvieratám. Jeho adult-friendly prístup robí z tohto hotela miesto, kde si môžete oddýchnuť a osláviť výnimočné okamihy svojho života v elegantnom a štýlovom prostredí.

Tri Studničky v Jasnej

Boutique hotel Tri Studničky leží  v Demänovskej doline na úpätí Nízkych Tatier. Nechajte sa hýčkať  v hotelovom wellness centre s unikátnou koncepciou ochladzovacieho bazénika priamo v horskom potoku Demänovka. Vychutnajte si výbornú gastronómiu či prekrásne okolie hotela Tri studničky v Srdci Nízkych Tatier.

Najmä v posledných rokoch sa počet adult friendly hotelov na Slovensku zväčšuje. Ak teda túžite po dovolenke šitej na mieru “dospelákom” máte si z čoho vyberať.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládová masáž ako súčasť wellness pobytov Čokoládová masáž – balzam na telo i dušu

Čokoláda. Na svete snáď neexistuje človek, ktorý by nemal rád čokoládu v akejkoľvek forme. Vďaka jej blahodárnym účinkom na telo, ale i dušu sa okrem potravinárskeho priemyslu využíva aj pri relaxačných procedúrach. Čokoládová masáž je jednou z nich. Nechajte hýčkať svoje telo a zmysly čokoládou.

Zistiť viac
Súčasťou romantického pobytového balíka je i romantická večera, či fľaša sektu na izbe Ako vybrať romantický wellness pobyt pre dvoch

Najlepší spôsob úniku z partnerskej rutiny je opustiť známe prostredie a vydať sa s partnerom na spoločný wellness pobyt. Vo dvojici si oddýchnete, doprajete relax svojmu telu a vo fyzickej a duševnej pohode si nájdete čas jeden pre druhého. Viete, ako si takéto dokonalé romantické pobyty pre dvoch vybrať?

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore