Čokoládová masáž – balzam na telo i dušu

Čokoláda. Na svete snáď neexistuje človek, ktorý by nemal rád čokoládu v akejkoľvek forme. Vďaka jej blahodárnym účinkom na telo, ale i dušu sa okrem potravinárskeho priemyslu využíva aj pri relaxačných procedúrach. Čokoládová masáž je jednou z nich. Nechajte hýčkať svoje telo a zmysly čokoládou.

Priaznivé účinky čokolády boli známe od nepamäti

Čokoládová masáž patrí k najluxusnejším procedúram. Zároveň patrí k obľúbeným typom masáží a podobne ako aromaterapeutická masáž navodzuje celkovú psychickú pohodu a ako bonus zanechá vašu pokožku vyhladenú a skrášlenú. Ako už názov masáže napovedá, ide o masáž pri ktorej sa využíva blahodárny účinok čokolády a kakaa.

Čokoláda patrí k najpopulárnejším potravinám na svete. Vyrába zo zŕn tropického kakaovníka Theobroma cacao. Pôvodní obyvatelia stredného Mexika Nahuatlovia pestovali kakaovník už pred tritisíc rokmi. V súčasnosti sa čokoláda používa najmä v oblasti starostlivosti o pokožku, je súčasťou dámskej kozmetiky a stala sa luxusným doplnkom pri masážach. Vedecky bolo preukázané, že práve vdychovanie omamnej vôni čokolády navodzuje upokojújúce myšlienky. Práve preto sa čokoláda stala obľúbenou súčasťou masáží a zábalov. 

Účinné látky čokolády

V kakau je obsiahnutý theobromín, ktorý má podobné účinky ako kofeín. Priaznivo vplýva na cievne zakončenia a aktivuje výmenu látok. Čokoláda rovnako stimuluje tvorbu dopamínu v mozgu, uvoľňuje endorfíny a serotonín – hormón šťastia. Telo dokáže cez pokožku prijímať z čokolády vitamíny, aminokyseliny a minerály. Antioxidanty zas vyživujú pleť a pozastavujú jej starnutie tým, že pomáhajú tvorbe kolagénu a elastínu v koži, čím vypĺňajú jemné vrásky. 

Účinky čokoládovej masáže

Čokoládová masáž má niekoľko účinkov pre vaše telo:

  • vyhladzuje a skrášľuje pokožku,
  • zmierňuje celulitídu, 
  • odplavuje toxické látky z tela,
  • navodzuje celkovú psychickú pohodu,
  • odbúrava stres,
  • dodáva telu vitamíny a minerály.

Mnohé wellness hotely na Slovensku majú v ponuke popri ostatných liečebných či beauty procedúrach aj čokoládovú masáž. Ak by ste si chceli užiť počas vášho relaxačného pobytu aj túto zaujímavú procedúru, preverte si, či danú masáž poskytuje aj váš vybraný hotel. 

Priebeh masáže s použitím čokolády

Čokoládová masáž najčastejšie pozostáva z troch častí: peeling, samotná masáž a záverečný čokoládový zábal. Počas peelingu (najčastejšie kokosového či kávového) sa z pokožky odstraňujú odumreté kožné bunky, čím sa pokožka pripravuje na masáž. Nasleduje pomalá masáž jemnou čokoládou, pri ktorej sa masírujú krk, ramená, chrbát, alebo celé telo. Čokoláda s 98% obsahom kakaa je rozpustená napríklad v organickom mandľovom oleji. Po nej sa aplikuje príjemne teplá čokoláda formou zábalu. Čokoládový zábal môžete absolvovať aj ako samostatnú procedúru bez masáže. 

Niekedy sa robí aj celotelový zábal, alebo podľa želania klienta sa zábal prevádza len na určité telové partie, napríklad dekolt a tvár. Koža ostáva po masáži krásne jemná, svieža a hodvábne hebká. Okrem toho vám po masáži bude celý deň nádherne voňať pokožka a vy sa budete cítiť ako znovuzrodená. 

Kontraindikácie – kto by mal čokoládovú masáž vynechať?

Ak trpíte vážnymi zdravotnými problémami alebo máte nejaké respiračné ochorenie ako napríklad chrípka, prechladnutie či máte alergiu na čokoládu alebo infekčné a onkologické ochorenia nepodstupujte čokoládovú masáž.

Mohlo by vás zaujímať

Rašelina - dar zeme Rašelinový zábal

Rašelina je jedným z obľúbených prostriedkov kúpeľných procedúr. Jej liečebné účinky sú známe už celé stáročia a dnes sa k nim s obľubou vraciame, pretože sme pochopili, aké bohatstvo sa skrýva v liečivých zdrojoch, ktoré nám dáva samotná príroda.

Zistiť viac
Anticelulitídna masáž Anticelulitídna masáž

Celulitída je strašiakom väčšiny žien. Anticelulitídna masáž pôsobí na tukové bunky z podkožia a stimuluje podkožné štruktúry pre lepší podkožný metabolizmus. Masáž proti celulitíde je teda nielen príjemná, ale je prospešná aj pre naše celkové zdravie.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore