Ako vybrať romantický wellness pobyt pre dvoch

Najlepší spôsob úniku z partnerskej rutiny je opustiť známe prostredie a vydať sa s partnerom na spoločný wellness pobyt. Vo dvojici si oddýchnete, doprajete relax svojmu telu a vo fyzickej a duševnej pohode si nájdete čas jeden pre druhého. Viete, ako si takéto dokonalé romantické pobyty pre dvoch vybrať?

Romantický pobyt vám umožní spoznať sa navzájom z novej perspektívy

Čo treba zvážiť pri výbere romantického wellness pobytu?

Romantický wellness pobyt trvá priemerne dve až tri noci. Hlavným dôvodom, prečo si páry vyberajú práve romantické pobyty pre dvoch je možnosť trávenia príjemných chvíľ so svojou polovičkou a dokonalého bezstarostného relaxu spojeného s romantikou. Romantická večera pri sviečkach so súkromným pobytom vo wellnesse môže byť príjemným spestrením spoločných chvíľ či odmenou za spoločne prežité roky.

Pri výbere romantického pobytu je potrebné dbať na niekoľko dôležitých bodov ako napríklad lokalita, cena či služby daného hotela, aby ste si váš spoločný romantický pobyt užili. Čo všetko však teda treba zvážiť pri výbere romantického wellness pobytu pre dvoch? 

Termín a dĺžka pobytu romantického pobytu 

Romantické pobyty pre dvoch zvyčajne trvajú len 2 noci, ale nie je to podmienkou. Stráviť v spoločnosti svojej lásky môžete toľko dní, koľko sa vám len zažiada. 

Túžite po víkendovom pobyte, alebo radšej chcete cestovať cez týždeň? 

Víkendové wellness pre dvoch sú vzhľadom na vysoký záujem pomerne obsadené. Ak plánujete stráviť romantické chvíle so svojou polovičkou počas víkendu, pripravte sa na vyššiu obsadenosť a víkendový romantický pobyt si rezervujte s dostatočným predstihom. A to najmä v prípade, ak túžite po romantike v pre vás dôležitý dátum, ktorý je nutné dodržať. 

 Ak ale plánujete pobyt v priebehu týždňa, môže vás milo prekvapiť nízka obsadenosť. 

Prekáža vám vyššia obsadenosť hotela cez víkend?

Ak vám prekáža vyššia obsadenosť hotela počas víkendov zamerajte sa určite na termíny počas týždňa. Tiež si dávajte pozor na výber pobytu mimo sezónu a počas sezóny. V hlavnej letnej sezóne môže byť hotel preplnený aj počas týždňa, naopak mimo sezóny koncom jesene, alebo v niektorých lokalitách počas zimných mesiacov, môže byť obsadenosť nižšia.

Plánujete romantický wellness pobyt na konkrétny termín (výročie svadby, Valentín a podobne)?

Ak plánujete stráviť so svojou polovičkou romantický pobyt počas Valentína, odporúčame takýto pobyt rezervovať v predstihu a pripraviť sa na možné doplatky vzhľadom na vysoký záujem. 

Pre vás dôležité termíny, ako výročie svadby,narodeniny či meniny, nemusia byť v hoteli obsadené, závisí to najmä od sezóny.

Romantický pobyt môže byť aj zaujímavým tipom na darček pre partnera, ktorý si spoločne užijete obaja.

Lokalita

Samozrejme, aby bol zážitok z romantického pobytu čo najlepší, je potrebné vybrať správnu a pre vás tú pravú romantickú lokalitu. Pre niekoho sú to hory so zasneženými končiarmi, pre iného malebné zákutia historických mestečiek. Preto sa s partnerom porozprávajte o tom, kde chcete svoj rozprávkový romantický víkend stráviť.

Aké prostredie je pre vás najromantickejšie?

Ste milovníkmi hôr, turistiky, lyžovania či hubárčenia alebo dávate prednosť mestskému prostrediu, kaviarniam, kinám alebo spoločenským podujatiam? Vy a váš partner viete čo znamená pre vás pravá romantika. Tomu prispôsobte aj výber hotelu a daného prostredia.  

Je pre vás dôležitá vzdialenosť od domova?

Zdĺhavé cestovanie nemusí pre každého znamenať začiatok príjemnej dovolenky. Ak je pre vás dôležitá vzdialenosť, vyberajte hotely maximálne do hodiny vzdialené od vášho domova. Počítajte aj s dobrým prístupom, nie všetky slovenské cesty sú prvej triedy, prípadne nie na všetky miesta sa dostanete verejnou dopravou. 

Zvážili ste spôsob dopravy na pobyt (vlastná/verejná doprava)?

Máte vlastnú dopravu? V tom prípade je to výhoda pre vás oboch. Pokiaľ nemáte k dispozícii auto, alebo chcete cestovať radšej verejnou dopravou, vyberajte hotely s dobrou dopravnou dostupnosťou. Nie každé mesto či obec má k dispozícii vlakovú a železničnú dopravu, taktiež nemusí mať nutne k dispozícii taxislužbu pre komfortnejší príchod do hotela zo stanice.  

Už cestou na romantický pobyt si môžete užiť veľa príjemných chvíľ

Hotel a služby

Romantický dizajn hotela môže navodiť tú správnu atmosféru. Takisto aj prístup personálu. Navyše, nič sa nevyrovná tomu, ak pri príchode dostanete pohár šampanského, alebo vás na izbe bude čakať fľaša bieleho vína a jahody. Niektoré hotely dokonca vedia vyhovieť aj špeciálnym požiadavkám zákazníkov, napr. kytica kvetov na izbe či romanticky pripravená izba, ale, samozrejme, takéto požiadavky si preverte a zarezervujte vopred. 

Medzi vyhľadávané procedúry v rámci wellness pobytov vo dvojici okrem iných určite patrí aj sauna. Vďaka nej sa naše telo zbavuje škodlivých látok a zlepšuje sa imunita. Preto majú wellness hotely vo svojej ponuke romantické pobyty práve s touto procedúrou. Spoločne tak môžete zdieľať pocit uvoľnenia a fyzickej radosti, ktorú pobyt v saune prináša.

Naším tipom pri výbere hotela je zameranie sa na hotely typu Adult Friendly/Adult Only. V praxi to neznamená, že sa deti v hoteli ubytovať nesmú. V takýchto hoteloch však nemajú žiadne výhody a sú brané ako dospelá osoba. S tým súvisia aj všetky poplatky, čo častokrát odrádza rodiny s deťmi. Práve preto sú takéto hotely zvyčajne vyhľadávané pre romantický oddych. 

Preferujete veľký hotel, alebo komornejšiu atmosféru menších hotelov?

Je len na vás čo pre vás a vašu polovičku znamená romantika. Cítite sa dobre v spoločnosti,  alebo preferujete byť počas pobytu viac-menej nerušení ostatnými hosťami? Väčšie hotely znamenajú vyššiu obsadenosť, ale i väčšie wellness centrá a väčšie možnosti ako tráviť voľný čas. Menšie hotely môžu mať k dispozícii menšie wellness centrum, ale môžu prekvapiť i menšou obsadenosťou. 

Sú pre vás dôležité špeciálne služby podčiarkujúce romantický účel pobytu?

Romantické wellness pobyty sú prispôsobené pre zamilované páry. Už ako názov pobytov napovedá, ponúkané služby v pobytových balíkoch majú vám a vašej polovičke dopriať nielen relax, ale i romantické chvíle strávené vo dvojici. Vírivka len pre vás dvoch, spoločná masáž, fľaša vína na izbe či večera pri sviečkach to všetko môže byť zahrnuté v romantickom pobyte.

Aké wellness služby sú pre vás podstatné? 

Želáte si, aby bol v hoteli bazén a aby ste ho mohli využívať neobmedzene? Alebo je dôležitá prítomnosť vírivky, sáun a rôznych procedúr? Vopred si overte, či daný hotel disponuje všetkými službami, ktoré od romantického pobytu očakávate.

Cena

Cena môže byť vyššia v prípade, ak máte záujem o romantické pobyty pre dvoch počas špeciálneho valentínskeho týždňa. Víkendový pobyt môže byť tiež finančne náročnejší ako pobyty cez týždeň. Ak vám však na termíne až tak nezáleží, môžete využiť aj pobyty v zľave a cestovať tak oveľa výhodnejšie. 

Sú pre vás atraktívne zľavnené pobyty?

Ak sú pre vás atraktívne zľavové pobyty, nezameriavajte sa len na romantické, ale hľadajte aj relaxačné pobyty. Takéto pobyty zvyčajne bývajú zľavnené mimo sezóny a v priebehu týždňa. 

Platba kartou

Ste ochotní priplatiť si nejakú konkrétnu službu nad rámec ponúkaných?

Mnohé služby nad rámec pobytových balíkov sú za príplatok. Zvyčajne bývajú za príplatky rôzne ďalšie procedúry. V niektorých prípadoch vám môže hotel vyjsť v ústrety a pripraviť romanticky izbu či prichystať kyticu kvetov. Samozrejme, všetky individuálne požiadavky sú spoplatnené nad rámec pobytu.

Uprednostňujete cenu pobytu, alebo širokú ponuku kvalitných služieb? 

Každý z nás od pobytu očakáva čo najlepšie služby. Všetky hotely sa pre svojich klientov snažia byť v každom ohľade stopercentné. V tomto prípade zohráva dôležitú úlohu suma, ktorú ste ochotní zaplatiť za romantický pobyt. 

Očakávania

Romantika, kvalitný wellness, oddych – všetko, čo môžete zažiť na wellness pobyte pre dvoch. Spoločný oddych a relax odbúra únavu a stres nielen z vášho tela, ale aj z vášho vzťahu. Určite by ste mali takýto pobyt so svojím partnerom absolvovať, no porozprávajte sa vopred o tom, čo vlastne od neho očakávate. 

Absolvovali ste už v minulosti romantický pobyt?

Máte skúsenosti s romantickým pobytom, alebo idete do toho po prvýkrát? Ak ste už na takomto pobyte boli, viete čo môžete od pobytu očakávať, čo sa vám páčilo a naopak, aké služby pre vás dôležité nie sú. Ak sa chystáte s partnerom na romantický pobyt po prvýkrát, preberte si najskôr spoločne svoju definíciu romantiky a pokúste sa nájsť kompromis medzi vašimi predstavami a predstavami partnera. 

Romantické pobyty pre dvoch sú ideálnym darčekom

Máte nejaké konkrétne očakávania a plány (spoznávanie okolia, turistika…)?

Spojenie romantického pobytu s poznávaním krás Slovenska alebo kultúrne vyžitie môže byť príjemným spestrením pobytu. V prípade, ak túžite spojiť romantiku aj so spoznávaním okolia, prispôsobte tomu výber lokality a vopred si naštudujte svoje možnosti v okolí. 

Romantický wellness pobyt síce vo väčšine prípadov trvá len dve noci, ale aj tak sa naň treba pripraviť. Ako uvádzajú psychológovia, ľudský organizmus nevie vypnúť zo dňa na deň. Prechod zo stresových dní do pohody chvíľu trvá. Je preto dôležité neísť s vidinou blízkeho oddychu v práci na doraz, ale už pár dní pred pobytom zvoľniť tempo a preklopiť sa do relaxačného  módu. 

Ak si chcete pobyt naplno vychutnať, vyskúšajte si napríklad ešte pred odchodom zobrať deň dovolenky a v pokoji sa na cestu pripravte. Vyhnete sa nervozite a využijete romantický pobyt na obohatenie vzájomným vzťahov. Zbytočne sa však netrápte a využite napríklad aj naše rady, ako sa čo najrýchlejšie zbaliť

Mohlo by vás zaujímať

Blahodarné liečebné účinky olejovej masáže poznali už v dávnych dobách, ešte v čase Budhu 16 druhov masáží, ktorých účinky možno nepoznáte

Mnoho ľudí trpí bolesťami krku, chrbta či driekovej chrbtice. Tieto bolesti najčastejšie zapríčiňuje nedostatok pohybu a sedavé zamestnanie. Telo potrebuje v tomto prípade uvoľnenie, ktoré môžeme nájsť v uvoľňujúcich masážach. Druhov masáži je veľa a stačí si len vybrať. Vyberte si s nami masáž podľa vašich predstáv.

Zistiť viac
Turčianske Teplice (histor. názov Stubnya-Fürdo) na historickej fotografii Spoznajte 5 najstarších kúpeľov na Slovensku

Na Slovensku sa nachádza až 1300 minerálnych prameňov, ktoré slúžia ako liečivé i kvalitné stolové vody a viac ako 20 funkčných kúpeľných zariadení. Kúpeľné komplexy sa nachádzajú po celom území Slovenska. Niektoré majú tak dlhú históriu, že na hostí dýcha z každej miestnosti a z každého kúpeľa. Vybrali sme pre vás 5 tých najstarších.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore