Masáž tváre: Jednoduchá procedúra omladí vašu pleť

Každá chceme mladistvú a zdravo vyzerajúcu pleť. Vplyvom rokov však pribúdajú vrásky a pleť chabne. Začnite s masážou tváre už dnes a spomaľte proces starnutia. Vaša pleť sa vám rozhodne poďakuje.

Žena dostáva blahodárne pôsobiacu masáž tváre

Masáž tváre – tajomstvo mladistvého vzhľadu

V rámci masáže tváre sa využívajú jemné techniky na stimuláciu svalov a tkanív pleti. Masáž znižuje stres, zlepšuje krvný obeh, znižuje opuchy a vrásky, čím dodáva pleti mladistvejší vzhľad. Masáž tváre je procedúra, ktorú si môžete spraviť aj sami doma. Stimuláciou krvného obehu pomáha regulovať kožný maz a znížiť zápal.

Vhodné oleje na masáž tváre

Každý olej má svoje jedinečné vlastnosti, ktoré vyživujú a hydratujú pokožku. Medzi skvelé masážne oleje, ktoré môžete použiť, patria:

  • jojobový olej;
  • kokosový olej;
  • olej zo semienok šípky;
  • arganový olej;
  • mandľový olej;
  • olej z hroznových jadierok.

Typy masáži

Masáž tváre môžete vykonať rôznymi spôsobmi, buď sami doma, alebo v kozmetickom salóne. Vyskúšajte niektoré z nasledujúcich techník: 

Tvárová joga

Tvárová joga je typ cvičenia, ktorý sa zameriava na tonizáciu tvárových svalov, stimuláciu krvného obehu a zlepšenie pružnosti pokožky. Zahŕňa jemné masírovanie tváre prstami podľa špecifických vzorov a pohybov. Táto technika pomáha zredukovať vrásky, zlepšiť tonus pokožky, podporiť uvoľnenie a dodať mladistvý vzhľad.

Bukálna masáž tváre 

Bukálna, inak intraorálna masáž, uvoľňuje napätie z čeľuste. Nazýva sa aj prírodný lifting, pretože efektívne tvaruje a vypína pleť. Túto masáž navrhla francúzska kozmetička, Joelle Ciocco. Masáž má najmä omladzujúci efekt a je veľmi populárna aj medzi celebritami. 

Tvárová gymnastika omladí pleť

Akupresúrna masáž tváre

Akupresúrna masáž používa tlak prstov aplikovaný na určité oblasti tváre. Je založená na princípoch tradičnej čínskej medicíny, ktorá verí, že energia prúdi v celom tele, po dráhach známych ako meridiány. Cieľom akupresúrnej masáže je odblokovať energiu v dráhach a obnoviť rovnováhu v tele. Medzi výhody patrí zlepšenie krvného obehu, zníženie stresu a napätia, zvýšená relaxácia, zlepšenie tonusu pokožky a celkový pocit pohody.

Masáž tváre Gua Sha

Gua Sha je starobylá čínska masážna technika, ktorá sa už stáročia používa na zlepšenie zdravia pokožky, zjemnenie vrások a iných príznakov starnutia. Pomôcka Gua Sha je vytvorená z kameňa, väčšinou z nefritu alebo z ruženínu, ktorou si jemne prechádzate po tvári. Gua sha zvyšuje krvný obeh, čím sa do kožných buniek dostáva viac živín a vyplavujú sa toxíny. Výsledkom je jasnejšia a hladšia pleť s menším počtom vrások. Pomáha tiež uvoľniť napätie v tvárových svaloch a uvoľniť myseľ.

Sada ružových kremenných pomôcok špeciálne navrhnutých pre omladenie pleti (masáž Gua Sha)

Lymfodrenážna masáž tváre

Lymfodrenážna masáž tváre sa používa na stimuláciu lymfatického systému a zlepšenie cirkulácie v tvári. Často sa používa na zníženie opuchov, zmiernenie zápalov a detoxikáciu pokožky. Medzi výhody tejto masáže patrí zlepšenie lymfatickej drenáže, zvýšený prietok krvi a prívod kyslíka do pokožky, detoxikácia nečistôt, zlepšenie pružnosti pokožky, zvýšená tvorba kolagénu, a podobne. Okrem toho môže pomôcť pri znižovaní hladiny stresu. Táto masáž sa zameriava na stimuláciu lymfatických uzlín v oblasti krku a ich jemnú masáž ľahkými ťahmi prstov alebo nástrojov, ako sú nefritové valčeky alebo nástroje Gua Sha.

Masáž tváre horúcimi kameňmi

Masáž lávovými kameňmi je relaxačný a terapeutický typ masáže, pri ktorej sa používajú nahriate kamene, ktoré poskytujú hlboko prenikajúce teplo. Kamene sa prikladajú na konkrétne body tváre a krku, čím sa teplo dostáva hlboko do pokožky. Masáž podporuje krvný obeh, stimuluje tvorbu kolagénu, zmierňuje zápaly a uvoľňuje napätie v tvárových svaloch. Môže sa použiť na redukciu vrások a iných známok starnutia, ako aj na zlepšenie celkovej štruktúry pokožky. Medzi výhody patrí zlepšenie krvného obehu, zvýšenie lymfatickej drenáže a úľava od svalového napätia.

Indická masáž hlavy 

Indická masáž hlavy je tradičná masážna technika, ktorá sa zameriava na hlavu, krk a ramená. Pomáha uvoľniť napäté svaly, zlepšiť krvný obeh a obnoviť pohyblivosť kĺbov v oblasti krku a ramien. Masáž pôsobí aj na energetické centrá tela, čím pomáha vyrovnávať tok energie a podporuje pocit pohody.

Medzi výhody indickej masáže hlavy patrí uvoľnenie, zlepšenie duševnej čistoty, zníženie bolestí hlavy a migrén, zmiernenie stresu, zlepšenie prekrvenia pokožky hlavy a tváre, zlepšenie spánku, zvýšenie bdelosti počas dňa, zlepšenie úrovne koncentrácie v čase práce alebo štúdia. Môže tiež pomôcť stimulovať rast vlasov vďaka stimulačným účinkom na prietok krvi do pokožky hlavy.

Žena podstupujúca masáž tváre v kúpeľoch na omladenie a osvieženie pleti

Masáž očného okolia

Pri mikromasáži očného okolia sa vyhladzujú jemné vrásky okolo očí, zmenšujú sa vačky a kruhy pod očami. Masáž zároveň zlepšuje zrak tým, že znižuje tlak v okolí očí. 

Urobte si masáž pleti doma

  1. Začnite očistením tváre jemným čistiacim prípravkom na tvár a vlažnou vodou.
  2. Naneste niekoľko kvapiek oleja na tvár na končeky prstov a krúživými pohybmi ho vmasírujte do pokožky, pričom začnite od spodnej časti krku smerom k čelu.
  3. Pevným tlakom rozmasírujte svaly po oboch stranách nosa, pričom začnite pri nosovom mostíku a postupujte smerom nadol ku kútikom úst.
  4. Oboma ukazovákmi urobte malé kruhy okolo každej očnej jamky, potom jemne zatlačte dovnútra na oboch stranách očí, aby ste pomohli uvoľniť napätie.
  5. Pokračujte v masáži po čele smerom von oboma rukami, pričom začnite od stredu a skončite pri spánkoch.
  6. Jemne stláčajte pleť pozdĺž čeľuste smerom nahor k ušiam.
  7. Nakoniec si ľahkými ťahmi prstov masírujte obe strany krku smerom von a potom sa na niekoľko minút uvoľnite a naneste hydratačný krém, ktorý vám pomôže udržať pokožku hydratovanú a žiarivú.

Masáže tváre účinky

Masáž tváre má mnoho benefitov, tu je niekoľko z nich:

  • Zlepšenie krvného obehu – Masáž tváre stimuluje krvný obeh v pokožke, čo zvyšuje prísun kyslíka a živín do buniek. To má za následok mladistvejšiu a žiarivejšiu pleť.
  • Zníženie napätia – Masáž uvoľňuje napätie v tvárových svaloch, čím sa redukujú vrásky a predchádza sa predčasnému starnutiu pokožky.
  • Zníženie stresu – Masáž podporuje uvoľnenie endorfínov, ktoré podporujú pocit šťastia a pohody.
  • Zvýšenie pružnosti pokožky – Masírovanie tváre zlepšuje pružnosť pokožky tým, že stimuluje tvorbu kolagénu, ktorý udržiavať mladistvý a pružný vzhľad pokožky.
  • Zlepšenie vstrebávania produktov – Masáž zlepšuje vstrebávanie produktov na pleť, pretože podporuje lepšiu cirkuláciu v ošetrovanej oblasti. To znamená, že všetky aktívne zložky v produktoch sa účinnejšie vstrebú do hlbších vrstiev pokožky, čím sa dosiahnu optimálne výsledky.

Kontraindikácie masáže tváre 

Vyhnite sa masáži pleti, ak máte niektorý zo zdravotných problémov: 

  • Výskyt akné – masáž zvyšuje cirkuláciu krvi, čo môže zhoršiť výskyt akné.
  • Rozacea – masáž môže zhoršiť príznaky ružovky, ako je začervenanie, zápal a podráždenie.
  • Popáleniny od slnka – vyhnite sa masáži, kým sa popáleniny od slnka úplne nezahoja.
  • Otvorené rany alebo vredy.

Aká je cena 

Samotná masáž tváre stojí v priemere od 10 do 15 €. Kozmetické salóny však často ponúkajú masáž ako súčasť ďalších procedúr.

Kde ponúkajú službu 

Masáž tváre poskytujú masážne a kozmetické salóny, ktoré nájdete v našom wellness katalógu

Túžite po mladistvejšom a sviežejšom vzhľade? Rezervujte si skrášľujúci pobyt v kúpeľoch a vaša pleť sa vám poďakuje. Neviete ako si vybrať správny skrášľujúci kúpeľný pobyt? Skúste napríklad kúpele v Piešťanoch alebo v Trenčianskych Tepliciach.

Video

Mohlo by vás zaujímať

Procedúra zjednotí tón pleti a dodá jej svieži vzhľad Diamantová mikrodermabrázia

Mikrodermabrázia je neinvazívne kozmetické ošetrenie, ktoré odstraňuje vrchnú vrstvu pokožky, čím zmierňuje pigmentové škvrny, vrásky, lieči jazvy a zlepšuje vzhľad pleti. Po zákroku je bežné jemné začervenanie pleti.

Zistiť viac
Ilustračný obrázok Ako vybrať wellness pobyt?

Wellness pobyt je jedinečnou šancou na regeneráciu tela. Pobyt je ideálny pre každého, kto sa cíti vyčerpaný po fyzickej alebo psychickej stránke. Je formou oddychu, ktorá regeneruje telo a spruží myseľ. Vyskúšajte ho.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore