Microblading obočia: Starostlivosť, hojenie, výhody, cena

Upravené obočie zjemní celkový výraz tváre. Ak vás nebaví si obočie každý deň maľovať a upravovať, vyskúšajte microblading. Vďaka tejto technike budete mať pokoj minimálne na 2 až 3 roky. V našom článku vám prinášame základné informácie, ktoré by ste pred procedúrou mali vedieť.

Semipermanentná procedúra – microblading obočia

Čo je microblading

Microblading je semipermanentná skrášľovacia procedúra, ktorá využíva špeciálnu techniku implantácie pigmentu do pokožky na vytvorenie plnšieho a výraznejšieho obočia. Na rozdiel od tradičného tetovania, pri ktorom sa používa tetovacia pištoľ, pri microbladingu sa používa nástroj v tvare čepele s radom drobných, sotva viditeľných ihličiek, ktoré vytvárajú ťahy pripomínajúce chĺpky pozdĺž obočia a zároveň ukladajú pigment do pokožky. Výsledok? Imitácia prirodzeného obočia, ktorá vydrží pár rokov.

Pre koho je microblading vhodný 

Microblading je technika tetovania obočia, ktorá je vhodná ako pre ľudí s tenkým, tak aj s hrubým obočím. Ak máte tenké a riedke obočie, microblading vám dodá plnosť. Ak sa microblading doplní s technikou shadingu, docielite prirodzený vzhľad. Naopak ak máte dostatočne husté obočie, ale trápi vás jeho vzhľad, technika microbladingu upraví vaše obočie do požadovaného tvaru.

Ako dlho vydrží upravené obočie microbladingom

Microblading vám vydrží jeden až tri roky v závislosti od typu vašej pleti. Pri mastnejšom type pleti mizne pigment väčšinou rýchlejšie. Dôsledné retušovanie každých 12 až 18 mesiacov, pomôže vášmu obočiu vyzerať sviežo po celé roky.

Čo robiť pred zákrokom

Pred microbladingom sa odporúča neupravovať si obočie 6 až 8 týždňov, aby sa mohla vykonať kompletná zmena tvaru. Približne týždeň pred procedúrou nepoužívajte retinoly, chemické exfolianty a iné peelingy, pretože môžu zvýšiť citlivosť vašej pleti.

Taktiež počkajte so zákrokom, ak užívate antibiotiká, pretože by počas hojenia obočia mohli zmeniť farbu pigmentu. O ďalších odporúčaniach pred ošetrením sa poraďte s vašou kozmetičkou.

Koľko trvá proces hojenia

Obočie sa úplne zahojí približne za mesiac. Začervenanie, opuch a chrasty sú po microbladingu počas prvých 5 až 7 dní bežné, takže ak sa vyskytnú, nemusíte sa ich obávať.

Starostlivosť po procedúre

Následná starostlivosť je veľmi dôležitá, ak chcete dosiahnuť čo najlepší výsledok. Sedem dní po microbladingu by ste sa nemali veľmi potiť, namočiť si obočie, ani byť na slnku. Samozrejme, kým sa obočie úplne nezahojí, vyhnite sa používaniu akýchkoľvek kyselín či retinoidov, pretože môžu spôsobiť vyblednutie pigmentu.

Techniky microbladingu

V rámci microbladingu existujú tieto techniky:

  • Microshading;
  • Kombinované obočie;
  • Ombré obočie;
  • 3D/4D obočie;
  • Klasický microblading;
  • Nanobrows;
  • Phibrows.

Phibrows microblading

Pri metóde Phibrows sa tvar obočia odhaduje s ohľadom na zlatý rez a morfológiu tváre. Zlatý rez sa považuje za estetický základ, vďaka čomu dosiahnete čo najdokonalejší tvar obočia, ktorý sa prispôsobí vašej tváre a charakteristickým črtám.

Ako prebieha procedúra

Technika microbladingu je semipermanentná procedúra, kedy sa pomocou jemnej čepieľky vytvárajú drobné rezy podobné chĺpkom, do ktorých sa nanáša pigment. Výsledkom je prirodzený vzhľad obočia.

Na začiatku procedúry sa vyznačí tvar obočia a nanesie sa znecitlivejúci krém, ktorý minimalizuje bolesť. Väčšinou sa bolesť prirovnáva k intenzívnejšiemu vytrhávaniu obočia. Keď je oblasť znecitlivená, pomocou čepieľky s jemnými ihlami sa nanesie pigment do epidermy pokožky. V závislosti od toho, aké svetlé alebo tmavé chcete mať obočie, vykoná kozmetička viac či menej prechodov. Potom sa nanesie upokojujúci balzam, ktorý pomáha chrániť a hojiť pokožku.

Aké sú účinky a výhody microbladingu

Medzi účinky a výhody microbladingu patria:

Plnšie a výraznejšie obočie

Microblading pomáha vytvoriť rovnomerný a prirodzený tvar obočia, vďaka čomu vaša tvár vyzerá symetrickejšie. Zároveň vyplní riedke alebo nerovnomerné miesta.

Dlhotrvajúce výsledky

Účinky microbladingu zvyčajne trvajú 1 až 3 roky v závislosti od typu vašej pleti a kvality zákroku. To z neho robí skvelé dlhodobé riešenie pre tých, ktorí si chcú udržať požadovaný tvar obočia bez starostí.

Prirodzený vzhľad

Technika úpravy obočia prináša veľmi prirodzený vzhľad, ktorý napodobňuje vzhľad skutočných vlasových folikulov, čím vytvára realistickejší efekt ako tradičné metódy tetovania.

Nenáročná údržba

Na rozdiel od iných foriem tetovania obočia si microblading vyžaduje minimálnu údržbu po dokončení počiatočného zákroku, čo znamená, že sa nemusíte starať o časté retuše alebo úpravy farby, ako pri technikách permanentného make-upu.

Kontraindikácie microbladingu

Pred ošetrením sa určite poraďte s vašou kozmetičkou či špecialistkou na microblading. Medzi všeobecné kontraindikácie pri úprave obočia touto technikou patria:

  • Kožné ochorenia, ako je ekzém, psoriáza, dermatitída, rosacea a akékoľvek iné aktívne kožné ochorenie.
  • Podstupovanie chemoterapie alebo ožarovania.
  • Užívanie niektorých liekov na predpis, ako je Accutane (izotretinoín), lieky na riedenie krvi, Retin A a steroidy.
  • Tehotné alebo dojčiace ženy.
  • Náchylnosť na tvorbu keloidných jaziev.
  • Permanentný make-up, ktorý už bol vykonaný v oblasti, ktorá má byť ošetrená.

Microblading vs. laminácia obočia

Microblading je semipermanentná forma tetovania obočia, ktorá spočíva v použití ručného nástroja na implantáciu pigmentu do pokožky. Vykonané ťahy sú jemné a prirodzené, navrhnuté tak, aby imitovali vzhľad skutočných chĺpkov. Často sa odporúča pre tých, ktorí majú riedke obočie alebo chcú zmeniť jeho tvar alebo farbu.

Laminovanie obočia je alternatívou k microbladingu a novším trendom, ktorý sľubuje plné, nadýchané obočie až na 8 týždňov. Proces zahŕňa nadvihnutie a spevnenie chĺpkov keratínom, vďaka čomu získajú okamžite plnší a upravenejší vzhľad.

Je skvelý pre tých, ktorí majú nepoddajné obočie a chcú mať upravený, lesklý vzhľad bez toho, aby museli každý deň používať make-up. Nie je to však trvalá procedúra, takže na udržanie požadovaného vzhľadu budete musieť proces opakovať každých niekoľko týždňov. 

Ak ste si nie istý novým tvarom, laminácia je vhodnejšou voľbou, pretože vydrží kratšie a obočie môžete po pár mesiacoch opäť upraviť podľa vašich predstáv. Laminácia je bezbolestná a môžete si ju spraviť aj sami doma.

Púdrové obočie vs. microblading

Ak zvažujete microblading alebo púdrové obočie, zohráva veľkú úlohu typ pleti, ako aj vzhľad, ktorý sa snažíte dosiahnuť. Microblading používa ručný nástroj na vytvorenie realisticky vyzerajúcich ťahov chĺpkov v línii obočia.

Púdrové obočie pomáha klientom dosiahnuť skôr púdrový alebo ombre vzhľad, namiesto realisticky vyzerajúcich chĺpkov. Púdrové obočie má jemný vzhľad a výborne sa hodí pre mastnú alebo zrelú pleť. Mnohí klienti sa rozhodnú pre tento typ, aj keď nemajú mastnú pleť, pretože poskytuje vyplnený vzhľad, ktorý dokonale vyhovuje ich typu pleti a osobným preferenciám.

Oba štýly obočia možno upraviť tak, aby vyzerali jemne alebo intenzívne, v závislosti od vášho štýlu a požadovaného vzhľadu.

Koľko stojí microblading

Cena microbladingu sa pohybuje od 180 €.

Kde ponúkajú službu 

Microblading poskytujú kvalifikované kozmetické salóny. V našom wellness katalógu nájdete salóny krásy vo vašom okolí, ktoré poskytujú microblading.

Aj v kúpeľoch môžete svojej pleti dopriať mladistvejší vzhľad. Stačí vybrať niektorý zo skrášľujúcich pobytov.

Video

Mohlo by vás zaujímať

Sonoforéza sa odporúča všetkým, ktorí túžia po pružnej pokožke a vyhladení vrások. Sonoforéza

Mladšia a žiarivejšia pokožka? To je len zlomok benefitov, ktoré vám prinesie procedúra s názvom sonoforéza.

Zistiť viac
Manuálna lymfodrenáž sa vykonáva bez olejov, emulzií a mastí, aby terapeut dobre nahmatal daný problém Lymfodrenáž

Lymfodrenáž spriechodňuje povrchové lymfatické cievy a napomáha tak odtoku prebytočnej vody z ľudského tela.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore