Laminácia obočia – kozmetický trend, ktorý musíte vyskúšať

Nebaví vás neustále si upravovať obočie? Vďaka laminácii bude vaše obočie upravené vyše mesiaca, a tak sa nemusíte starať o nepoddajné chĺpky.

Lamináciu obočia vám pomôže s tenkým a nevýrazným obočí

Čo je laminácia obočia?

Laminácia obočia je skrášľovacia procedúra, ktorá využíva chemikálie na zmenu tvaru a štruktúry chĺpkov obočia. Môže sa použiť na vyrovnanie, zvýšenie objemu a dodanie dodatočnej definície obočia. Laminácia je vhodná pre ženy s neposlušným a hustým obočím, a taktiež naopak pre osoby s príliš tenkým a nevýrazným obočím. Obočie si tak nemusíte líčiť, pretože bude držať svoj prirodzený a zjednotený vzhľad. Laminácia sa občas dopĺňa tónovaním, ktoré dodá obočiu prirodzený vzhľad.

Niektorí ľudia si radi nechávajú vykonať lamináciu obočia na tenké obočie, aby vyzeralo hustejšie a plnšie. Je to obľúbený postup, pretože vám môže dodať vzhľad hustejšieho obočia bez toho, aby ste ho museli vytrhávať alebo vypĺňať púdrom.

Ak máte husté obočie, laminácia obočia môže byť pre vás ideálnym riešením. Pri tomto zákroku sa na obočie pripevnia tenké prúžky lepidla, ktoré vytvoria jednotnejší a prirodzenejší vzhľad.

Laminovanie sa dá vykonať aj na mihalniciach. Laminácia rias je proces, pri ktorom sa na líniu rias nanesie lepidlo, čím sa vytvoria celistvé a zafixované mihalnice. Zároveň budú vaše mihalnice vyzerať jasnejšie a sviežejšie a nemusíte používať špirálu.

Laminovanie obočia a microblading

Microblading a laminovanie obočia sú semipermanentné úpravy obočia, čo znamená, že sa po čase vymyjú.

Laminovanie obočia je ošetrenie, ktoré využíva chemikálie na zdvihnutie, tvarovanie a upravenie obočia na niekoľko týždňov. Je navrhnuté tak, aby vám poskytlo plné, nadýchané obočie, ktoré vydrží až 8 týždňov. Je to alternatíva microbladingu pre tých, ktorí si nie sú istí, pretože efekt vydrží kratšie, a tak môžete s obočím viac experimentovať.

Microblading je technika semipermanentného make-upu, pri ktorej sa pigment ručne implantuje do pokožky malými ihlami jemnými ťahmi pripomínajúcimi prirodzené chĺpky. Je navrhnutý tak, aby vyplnil riedke alebo poškodené oblasti obočia a vytvoril plnší vzhľad, ktorý môže trvať až dva roky v závislosti od typu pokožky a životného štýlu.

Ako prebieha metóda úpravy obočia lamináciou?

Celé ošetrenie obočia trvá približne 30 až 40 minút, v závislosti od štruktúry obočia. Proces prebieha väčšinou nasledovne:

  1. Najprv vám kozmetička alebo osoba špecializovaná na lamináciu nanesie krém, ktorého cieľom je „nadvihnúť“ vaše chĺpky.
  2. Potom sa chĺpky na obočí vyčešú smerom nahor, aby sa pomohli vytiahnuť v rovnomernom vertikálnom smere.
  3. Následne sa použije neutralizátor, ktorý pomôže, aby obočie zostalo na mieste.
  4. Posledným krokom je výživný olej, ktorý pomáha predchádzať podráždeniu pokožky a vysušovaniu vlasov, ktoré spôsobujú chemikálie používané počas laminácie.
Laminácia obočia – kozmetický trend, ktorý sa oplatí vyskúšať

Ako sa pripraviť na lamináciu obočia?

Pred lamináciou by ste si mali obočie jemne ošetrovať asi dva týždne. Tu je niekoľko vecí, ktorým by ste sa mali pred lamináciou vyhnúť:

  • vyhnúť sa predpisovaniu retinoidov aspoň dva týždne;
  • vyhýbajte sa akémukoľvek lekárskemu chemickému peelingu;
  • vyhnite sa microbladingu jeden mesiac pred termínom;
  • uistite sa, že uplynuli aspoň dva týždne od posledného farbenia obočia a šesť až osem týždňov od poslednej laminácie obočia.

Starostlivosť o obočie po laminácií

Je dôležité, aby ste si 24 hodín po ošetrení nenamočili obočie, preto si podľa toho zarezervujte čas ošetrenia. Nezabúdajte na to predovšetkým pred dovolenkou, aby ste si vytúžený wellness pobyt mohli vychutnať bez akýchkoľvek obmedzení.

Ako dlho vydrží laminácia?

Laminácia zvyčajne vydrží 6 – 8 týždňov v závislosti od následnej starostlivosti.

Výhody laminácie obočia

Laminovanie obočia je najvhodnejšie pre tých, ktorí chcú, aby ich existujúce tenké obočie vyzeralo plnšie v krátkom čase. Je to tiež najlepšia voľba pre tých, ktorí sa možno nechcú plne oddať svojmu novému vzhľadu obočia, pretože efekt trvá asi šesť týždňov (v porovnaní s microbladingom, ktorý vydrží aj 18 mesiacov).

Ďalšie výhody laminácie obočia sú nasledovné:

  • Konečným výsledkom je veľmi prirodzený vzhľad;
  • Ošetrenie vám poskytne plnšie a „nadýchanejšie“ obočie;
  • Laminácia obočia je neinvazívny postup bez použitia ihly;

Kontraindikácie laminácie obočia

Kontraindikácie laminácie obočia zahŕňajú:

  • alergie na ktorúkoľvek zo zložiek použitých v postupe;
  • nedávne alebo súčasné kožné infekcie alebo choroby na tvári, najmä okolo obočia;
  • nedávne použitie Retin-A, Accutane, Renova alebo akejkoľvek inej lokálnej liečby retinoidmi na predpis;
  • aktívna rosacea, psoriáza atď.; 
  • otvorené rany alebo lézie na tvári;
  • laminácia nie je vhodná pre tehotné alebo dojčiace ženy;
  • úpal.

Riziká pri laminácii obočia

Pred lamináciou obočia je vhodné, aby ste sa informovali o  prípadných rizikách. Tie väčšinou súvisia s podráždením pokožky spôsobeným chemikáliami. Zahŕňajú: 

  • opuch;
  • začervenanie;
  • svrbenie;
  • vznik “hrbolčekov”.

Vedľajšie účinky sa môžu vyskytnúť priamo pod a nad obočím, ale môžu sa rozšíriť aj na očné viečka.

Laminácia obočia počas tehotenstva

Mnoho žien sa rozhodne pre lamináciu obočia počas tehotenstva, aby ich obočie vyzeralo stále dobre, bez potreby ho neustále upravovať. Tento zákrok je bezpečný, a zároveň môže zabrániť príliš rýchlemu zarastaniu chĺpkov obočia po pôrode.

Niektoré ženy môžu mať v tehotenstve citlivejšie oči, čo môže spôsobiť pálenie a štípanie oči. V takomto prípade sa laminácia neodporúča a je to len na vašom zvážení.

Laminácia obočia doma. Ako na to?

V súčasnosti existuje mnoho produktov, s ktorými si môžete spraviť „domácu“ lamináciu. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu spraviť si lamináciu doma:

  1. Vyčistite si obočie od všetkých nečistôt a mastnoty.
  2. Obočie je vhodné nevytrhávať a nestrihať, prípadne len pár nepoddajných chĺpkov, ktoré vám vadia.
  3. Domáca laminácia obočia sa nezaobíde bez mydla. V drogériách nájdete produkty vytvorené konkrétne na zafixovanie obočia, takzvané „brow soap“.
  4. Obočie si pomocou mydla a vody vyčešete do požadovaného tvaru a necháte uschnúť.
Dodajte svojmu obočiu hustý a plnší vzhľad

Aká je cena za lamináciu obočia?

Ceny za lamináciu obočia sa pohybujú od 25 do 50 €. Laminácia väčšinou zahŕňa aj úpravu a farbenie obočia.

Kde službu ponúkajú?

Lamináciu ponúka už takmer každý kozmetický salón. Pred výberom salónu si pozrite recenzie, prípadne fotografie pred a po, aby ste si vedeli vybrať najvhodnejší salón pre vás. V našom katalógu wellnessov, nájdete kozmetické salóny, ktoré poskytujú lamináciu obočia.

Video

Mohlo by vás zaujímať

Mezoterapia redukuje vrásky, ale aj kruhy pod očami Mezoterapia omladí vašu pleť a podporí rast vlasov

Vrásky, pigmentové škvrny, kruhy pod očami, vypadávanie vlasov a celulitída. Ak vás trápi niektorý z týchto problémov, vyskúšajte mezoterapiu. Ošetrenie dodá vašej pokožke potrebné živiny a zlepší jej vzhľad.

Zistiť viac
Využite potenciál predĺžených víkendov na maximum Predĺžené víkendy – únik od bežných starostí

Predĺžené víkendy sú vynikajúcou príležitosťou na to, aby sme načerpali novú energiu a strávili čas so svojimi blízkymi a priateľmi. Aj tento rok nás čakajú viaceré príležitosti na užívanie si viacero dní voľna za sebou.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore