Pobyty

6 dôvodov prečo ísť cez víkend na wellness

Blíži sa víkend a vy by ste si radi oddýchli po náročnom pracovnom týždni? Chcete nabrať novú chuť do života a zregenerovať svoje telo? Prinášame vám dôvody, prečo je lepšie vybrať sa na wellness pobyt, hoci i na víkend, než sa vyvaľovať doma na gauči pred telkou.

'; } var h2Elems = document.querySelectorAll('h2'); h2Elems.forEach(function(h2, index) { var h2ID = sanitizeTitle(h2.textContent); // Use the sanitizeTitle function h2.id = h2ID; }); }); } catch (error) { console.error("An error occurred while generating table of contents: ", error); }

1. Pohybom k zdraviu

Počuli ste už tvrdenie, že pohyb predlžuje život? Nemusíte tomu veriť, ale je fakt, že pohyb je prospešný pre naše zdravie. Vďaka pohybu naše telo ostáva v kondícií a uvoľňujú sa endorfíny. V jednoduchosti povedané, po pravidelnom cvičení sme šťastnejší. 

Wellness pobyty vám umožnia vykonávať rôzne druhy pohybu. Pri plávaní si oddýchne nielen vaše telo, ale aj vaša psychika. A ak túžite po niečom náročnejšom, môžete si zacvičiť fitness alebo jogu.   

Blahodárne účinky plávania

Pohyb vo vode je pre telo prirodzený a pre zdravie veľmi prínosný. Plávanie sa navyše neobmedzuje na vekové kategórie. Je to šport dostupný pre každého. Vyžaduje si určitú dávku námahy, ale na rozdiel od fyzického cvičenia v posilňovniach sa vyhnete nepríjemnému teplu a poteniu. Pohyb vo vode predstavuje aj efektívny kardio tréning. Zvyšuje kondíciu, spevňuje svalstvo a pravidelnou aktivitou v bazéne je možné znížiť aj telesnú hmotnosť a vyformovať telo.

Pre blahodarné účinky termálnych vôd navštívte pravidelne wellness strediská a kúpele. Či už si vyskúšate blahodárne účinky slovenských minerálnych vôd v rámci minerálnych kúpeľov alebo si v kúpeľoch aj zaplávate, je len na vás.

2. Schudnite vďaka wellness pobytu

Máte záujem schudnúť, no zatiaľ sa to nedarí? Máte veľa práce a nedokážete sa dokopať k tomu, aby ste urobili niečo so svojou postavou? Zariadenia ponúkajúce wellness pobyty vám poskytnú rôzne postupy, ako zhodiť pár kíl, a to úpravou stravy a pohybom.

Príčinou môže byť aj stres

Niekedy pomôže už len to, keď sa zbavíte stresu z celého týždňa v práci. Wellness pobyt cez víkend je tým najlepším antistresovým liekom. Stres veľmi negatívne vplýva na zdravie. Mnohokrát si ani neuvedomujeme, čo všetko stres spôsobuje a kedy sme pod stresom. Ten sa prejaví až neskôr, žiaľ, už vo forme vyčerpania, kilogramov navyše, zdravotných ťažkostí alebo ako choroba. Aby sme sa tomu všetkému vyhli, je potrebné pravidelne vyhľadávať pokoj a odpočinok nielen fyzický, ale najmä psychický. Nájdete ho práve na víkendovom wellness pobyte.

Na odbúravanie stresu a relax od každodenných povinností je ako stvorený antistresový wellness pobyt.

3. Naučte sa správnemu stravovaniu

Veľa ľudí má zdravotné problémy spôsobené zlými stravovacími návykmi. Mnohým zdravotným problémom by sme sa vyhli, ak by sme dopriali nášmu telu správnu kombináciu pestrej stravy. Ak sa túžite popasovať s týmto problémom, veľa hotelov a kúpeľných zariadení ponúka možnosť úpravy stravovacieho jedálnička za pomoci výživových poradcov.

K zdravšiemu stravovaniu stačí málo

Ľudské zdravie, fyzické aj psychické, ovplyvňuje z veľkej časti strava. Preto je dôležitou súčasťou každého wellness pobytu a kladie sa na ňu veľký dôraz. Dôležitá je pestrosť a vyváženosť stravy. Bežný stravovací režim je možné konzultovať aj s odborníkmi a dozvedieť sa tak viac o zdravom stravovaní. 

Základom zdravého životného štýlu je kvalitná a telu prospešná strava. Myslite na to na wellness pobyte, ale aj doma po návrate.

4. Ku kráse cez wellness

Víkendové wellness pobyty milujú predovšetkým ženy a niet sa čomu čudovať. Cez týždeň si mnohokrát nestihnú naniesť ani rúž, nie si ešte aj aplikovať telové mlieko alebo peeling na telo. Práve víkendový pobyt ponúka mnoho skrášľovacích procedúr. Či už máte záujem o zábaly alebo starostlivosť o vašu pokožku, všetko môžete zažiť počas wellness víkendu. Vaše telo sa uvoľní a rozkvitne. 

Rozmáznavajte seba i svoju pleť

Zdravá a svieža pleť patrí popri očiach, ústach a vlasoch k dominantným črtám tváre. Odráža nielen celkový zdravotný stav organizmu, ale zároveň veľa prezrádza aj o psychickej rovnováhe či strese, s ktorým sa dennodenne stretávame. Rôzne kozmetické kúry poskytujú pokožke jas, hydratáciu a sviežosť. Zabraňujú predčasnému starnutiu kože, dodávajú pokožke pružnosť a navyše zvyšujú aj pocit spokojnosti každej ženy a pomáhajú k vnútornej harmónii.

Všetky ženy, bez ohľadu na vek, túžime po bezchybnej a krásnej pleti, ale nie vždy je to môžeme dosiahnuť bez odbornej pomoci. Prijmite preto pozvanie na víkendový skrášľovací wellness pobyt a vložte starostlivosť o pleť do rúk odborníkov.

5. Budujte si duševnú rovnováhu

Víkendové pobyty často ponúkajú priestor na vnútorné stíšenie sa a zbavenie myšlienok, ktoré nás vedú k stresu. Môžeme stráviť čas sami so sebou a rozmýšľať nad vecami, na ktoré bežne nemáme čas. Ticho upokojí náš myšlienkový svet a privedie nás k duševnej pohode. 

Wellness víkend ako psychohygiena

Skĺznuť do apatie, smútku, úzkosti až depresie je, žiaľ, veľmi jednoduché. Oveľa ťažšie je späť prinavrátiť psychickú pohodu, ktorá odišla, ani nevieme ako. Často je veľmi ťažké udržať sa, z hľadiska telesného aj duševného zdravia, v dobrej kondícii. To je dôvod, prečo je nutné dopriať si raz za čas dobrú psychohygienu. Za týmto účelom navštívte cez víkend wellness a doprajte si čas len pre seba. Je to cesta, ako si môžete zachovať nadhľad, ktorý vám pomôže lepšie zvládnuť problémy bežného života. Aspoň na chvíľku počas pobytu na ne zabudnite a načerpajte energiu po návrate domov všetko vyriešiť. 

Prioritou každého wellness víkendu je dokonalá harmónia tela a duše.

6. Rozmaznajte sa špeciálnymi wellness programami

Keď sa Slováci vyberú na dovolenku na Slovensku, najčastejšie je to niekde k vode, najlepšie tej termálnej a ubytujú sa vo wellness hoteloch. Sú takí, ktorým stačí hotel s kvalitnými bazénmi, saunami, vírivkami, ponukou masáží a rôznych procedúr. Niektorí však túžia zažiť niečo viac.

Víno i kozmetika pre pánov

Obľúbený je vínny wellness. Procedúry, kde sa spája príjemné s užitočným. Zažiť môžete aj pivný wellness s gurmánskym jedlom. A špeciálne pre pánov sú tu wellness a kozmetické procedúry. Niektoré hotely vytvárajú balíčky pre pánov so špeciálnymi procedúrami, thajskými masážami, pedikúrou, ale aj aktívnym pohybom.

Wellness procedúry vo vínnych kúpeľoch, ochutnávky vlastného piva, skvelá gastronómia. To je wellness víkend ako sa patrí. Vyskúšajte aj vy a podeľte sa s nami v komentároch o zážitky z wellness víkendu. 

Existujú len dve skupiny ľudí. Tí, čo wellness víkend milujú a tí, čo ho ešte nemali šancu vyskúšať. Ak patríte do druhej skupiny, nájdite si cez víkend čas na rozmaznávanie a vyberte sa s našou pomocou na dokonalý víkendový wellness pobyt.

Ak si s výberom pobytu neviete rady pozrite si nášho sprievodcu Ako vybrať wellness pobyt, alebo využite rady od našich skúsených operátorov.

Mohlo by vás zaujímať

Detoxikačná medová masáž

Nechajte sa rozmaznávať a doprajte si sladkú medovú masáž. Jej účinky prospejú nielen vašej pokožke, ale celému telu.

Zistiť viac
Sonoforéza

Mladšia, žiarivejšia a hydratovanejšia pokožka? To je len zlomok benefitov, ktoré vám prinesie procedúra s názvom sonoforéza.

Zistiť viac
Denisa

Denisa sa stará o pútavé texty, ktoré každý číta s radosťou. Vyštudovala žurnalistiku, pracovala ako PR manažérka i ako manažérka inzercie v reklamnej agentúre. Je autorkou dvoch kníh. Vo voľnom čase sa naplno venuje svojej rodine. Všetok voľný čas trávia spolu von, a to za každého počasia. Preto každý jej deň končí rozprávkou, ktorú číta synovi a chvíľou pokoja pri dobrej knihe. Pre Denisu je písanie prácou i záľubou zároveň.

Recent Posts

Zdravotná masáž: Účinná pri bolesti chrbtice, svalov a kĺbov

Liečebná alebo zdravotná masáž sa zvyčajne používa ako doplnková terapia popri iných liečebných postupoch, ako…

10 hodín dozadu

Štrbské Pleso – perla slovenských Tatier

Štrbské Pleso patrí k najvyhľadávanejším turistickým strediskám vo Vysokých Tatrách. Okrem krásnej prírody a známej…

5 dní dozadu

Manikúra: Vyberte si správny typ manikúry pre vás

Páčia sa vám elegantné a decentne upravené nechty? Alebo naopak preferujete žiarivé farby a vzory?…

2 týždne dozadu

Parafínový zábal zlepšuje krvný obeh a zmierňuje bolesti

Liečba parafínovým voskom sa vykonáva na rôznych častiach tela, ako sú ruky, nohy a chrbát.…

4 týždne dozadu

Vrch Holíš nad vodnou nádržou Nosice

Vrch Holíš je obľúbeným miestom výletov klientov užívajúcich si liečebný pobyt v kúpeľoch Nimnica. Ide…

1 mesiac dozadu

Masáž tváre: Jednoduchá procedúra omladí vašu pleť

Každá chceme mladistvú a zdravo vyzerajúcu pleť. Vplyvom rokov však pribúdajú vrásky a pleť chabne.…

1 mesiac dozadu