Procedúry

LOMI-LOMI masáž – perla medzi masážami

Ste vyčerpaní, unavení a trpíte častým stresom? Ak chcete uniknúť z každodennej reality, odporúčame vám využiť účinky špeciálnej havajskej masáže. LOMI-LOMI masáž považujú pôvodní obyvatelia Havaja za jedno z piatich umení liečiť. Vďaka jej účinkom sa uvoľníte na duševnej aj fyzickej úrovni.

'; } var h2Elems = document.querySelectorAll('h2'); h2Elems.forEach(function(h2, index) { var h2ID = sanitizeTitle(h2.textContent); // Use the sanitizeTitle function h2.id = h2ID; }); }); } catch (error) { console.error("An error occurred while generating table of contents: ", error); }

Havajská masáž “milujúce ruky”

Názov masáže LOMI-LOMI možno mnohých odradí a predstavia si pritom techniku, ktorá by mohla byť priam bolestivá. Boli ste už niekedy na thajskej masáži, kde vám naťahujú celé telo? Pri bambusovej masáži na vás dokonca vytiahnu bambusové tyče rôznej dĺžky a veľkosti. To znie tiež dosť odstrašujúco. Ale nebojte sa, ako pri nich, ani pri tejto masáži vás nikto biť nebude.

Havajská technika LOMI-LOMI sa nazýva aj masážou “milujúce ruky”. To už znie príjemnejšie. Táto terapia je sa odpradávna praktizovala na Havajských ostrovoch a časom sa rozšírila aj do ďalších častí sveta. Zrelaxujete pri nej nielen telo, ale aj ducha.

Masáž Lomi-Lomi má základ v havajskom tanci

Lomi lomi znamená v domorodom jazyku striedavý rytmický, pravidelne sa opakujúci pohyb, ktorý pripomína tanec. Havajská lomi-lomi masáž sa zameriava na fyzickú a duševnú pohodu masírovaného. Pri terapii sa využívajú rôzne oleje, ktoré spolu s relaxačnou hudbou dodávajú tú správnu atmosféru. Hlavným pracovným nástrojom pri havajskej masáži je predlaktie. Po masáži má byť oddýchnutý nielen masírovaný, ale aj masér. 

Účinky havajskej masáže

Lomi Lomi masáž vám zaručene pomôže na celý rad zdravotných ťažkostí. Stimuluje krvný obeh aj lymfatický systém, čím pomáha telu zbaviť sa škodlivých látok. Zmierňuje reumatické bolesti, únavu, upokojuje myseľ a uvoľňuje napäté svalstvo. 

Havajskú relaxačnú masáž lomi lomi si môžete vyskúšať počas kúpeľného, či relaxačného pobytu v Turčianskych alebo Rajeckých Tepliciach, či v niektorom z wellness hotelov

Kontraindikácie

Ak trpíte infekčným ochorením, máte kŕčové žily alebo kožné problémy, havajskú masáž vám neodporúčame. 

Video

Mohlo by vás zaujímať

Thajská olejová masáž

Tradičná thajská olejová masáž vzniká kombináciou liečebných metód tradičnej čínskej medicíny, tradičnej thajskej masáže, špeciálnych masážnych olejov a techniky indickej ajurvédy.

Zistiť viac
Lymfodrenáž

Lymfodrenáž je jemná masážna technika, pri ktorej sa dosahuje urýchlenie žilného návratu v ošetrovanej končatine. Spriechodňuje povrchové lymfatické cievy a napomáha tak odtoku prebytočnej vody z ľudského tela.

Zistiť viac
Silvia

Silvia má v Relaxose na starosti úspešné vybavenie zákazníka. Vyštudovala archívnictvo a pomocné vedy historické. Získané vedomosti naplno využíva aj pri písaní článkov pre blog Relaxosu. Mimo práce sa naplno venuje svojej rodine a dvom deťom. Podnikajú spolu vychádzky do prírody spojené s návštevou zaujímavých miest. Na infocestách sa snaží na kúpele pozerať očami rodiča a posudzuje vhodnosť lokality pre rodiny s deťmi.

Recent Posts

Masáž rúk: Relaxačné techniky vás zbavia stresu aj bolesti

Neustále písanie na počítači či každodenná manuálna práca dá našim rukám poriadne zabrať. Masáž rúk…

2 dni dozadu

Zdravotná masáž: Účinná pri bolesti chrbtice, svalov a kĺbov

Liečebná alebo zdravotná masáž sa zvyčajne používa ako doplnková terapia popri iných liečebných postupoch, ako…

4 dni dozadu

Štrbské Pleso – perla slovenských Tatier

Štrbské Pleso patrí k najvyhľadávanejším turistickým strediskám vo Vysokých Tatrách. Okrem krásnej prírody a známej…

1 týždeň dozadu

Manikúra: Vyberte si správny typ manikúry pre vás

Páčia sa vám elegantné a decentne upravené nechty? Alebo naopak preferujete žiarivé farby a vzory?…

3 týždne dozadu

Parafínový zábal zlepšuje krvný obeh a zmierňuje bolesti

Liečba parafínovým voskom sa vykonáva na rôznych častiach tela, ako sú ruky, nohy a chrbát.…

1 mesiac dozadu

Vrch Holíš nad vodnou nádržou Nosice

Vrch Holíš je obľúbeným miestom výletov klientov užívajúcich si liečebný pobyt v kúpeľoch Nimnica. Ide…

1 mesiac dozadu