LOMI-LOMI masáž – perla medzi masážami

Ste vyčerpaní, unavení a trpíte častým stresom? Ak chcete uniknúť z každodennej reality, odporúčame vám využiť účinky špeciálnej havajskej masáže. LOMI-LOMI masáž považujú pôvodní obyvatelia Havaja za jedno z piatich umení liečiť. Vďaka jej účinkom sa uvoľníte na duševnej aj fyzickej úrovni.

Havajská masáž je účinnou formou relaxu

Havajská masáž “milujúce ruky”

Názov masáže LOMI-LOMI možno mnohých odradí a predstavia si pritom techniku, ktorá by mohla byť priam bolestivá. Boli ste už niekedy na thajskej masáži, kde vám naťahujú celé telo? Pri bambusovej masáži na vás dokonca vytiahnu bambusové tyče rôznej dĺžky a veľkosti. To znie tiež dosť odstrašujúco. Ale nebojte sa, ako pri nich, ani pri tejto masáži vás nikto biť nebude.

Havajská technika LOMI-LOMI sa nazýva aj masážou “milujúce ruky”. To už znie príjemnejšie. Táto terapia je sa odpradávna praktizovala na Havajských ostrovoch a časom sa rozšírila aj do ďalších častí sveta. Zrelaxujete pri nej nielen telo, ale aj ducha.

Masáž Lomi-Lomi má základ v havajskom tanci

Lomi lomi masáž pripomína technikou havajský tanec

Lomi lomi znamená v domorodom jazyku striedavý rytmický, pravidelne sa opakujúci pohyb, ktorý pripomína tanec. Havajská lomi-lomi masáž sa zameriava na fyzickú a duševnú pohodu masírovaného. Pri terapii sa využívajú rôzne oleje, ktoré spolu s relaxačnou hudbou dodávajú tú správnu atmosféru. Hlavným pracovným nástrojom pri havajskej masáži je predlaktie. Po masáži má byť oddýchnutý nielen masírovaný, ale aj masér. 

Účinky havajskej masáže

Lomi Lomi masáž vám zaručene pomôže na celý rad zdravotných ťažkostí. Stimuluje krvný obeh aj lymfatický systém, čím pomáha telu zbaviť sa škodlivých látok. Zmierňuje reumatické bolesti, únavu, upokojuje myseľ a uvoľňuje napäté svalstvo. 

Havajskú relaxačnú masáž lomi lomi si môžete vyskúšať počas kúpeľného, či relaxačného pobytu v Turčianskych alebo Rajeckých Tepliciach, či v niektorom z wellness hotelov

Kontraindikácie

Ak trpíte infekčným ochorením, máte kŕčové žily alebo kožné problémy, havajskú masáž vám neodporúčame. 

Video

Mohlo by vás zaujímať

Blahodarné liečebné účinky olejovej masáže poznali už v dávnych dobách, ešte v čase Budhu Thajská olejová masáž

Tradičná thajská olejová masáž vzniká kombináciou liečebných metód tradičnej čínskej medicíny, tradičnej thajskej masáže, špeciálnych masážnych olejov a techniky indickej ajurvédy.

Zistiť viac
Manuálna lymfodrenáž sa vykonáva bez olejov, emulzií a mastí, aby terapeut dobre nahmatal daný problém Lymfodrenáž

Lymfodrenáž je jemná masážna technika, pri ktorej sa dosahuje urýchlenie žilného návratu v ošetrovanej končatine. Spriechodňuje povrchové lymfatické cievy a napomáha tak odtoku prebytočnej vody z ľudského tela.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore