Navštívte Poliankovo a vydajte sa do sveta tajov. Unikátna digitálna galéria Poliankovo vás vtiahne do virtuálnej reality, prostredníctvom ktorej spoznáte tajomstvá našej planéty.

'; } var h2Elems = document.querySelectorAll('h2'); h2Elems.forEach(function(h2, index) { var h2ID = sanitizeTitle(h2.textContent); // Use the sanitizeTitle function h2.id = h2ID; }); }); } catch (error) { console.error("An error occurred while generating table of contents: ", error); }

Galéria v Poliankove

Unikátnu digitálnu galériu, kaviareň a obchod nájdete v Tatranskej Polianke. Poliankovo vzniklo ako tretí projekt od známych autorov úspešnej galérie Tricklandia, Mariána Bizuba a Mariána Aštáryho, pod názvom Galéria Poliankovo – Dialóg s planétou. Spolutvorcom jednotlivých expozícií je známy slovenský dokumentarista Pavol Barabáš.

Na ploche cca 600 m2 nájdete až 11 rôznych digitálnych simulácií miest na našej planéte. Umenie je v tomto prípade prezentované prostredníctvom vizuálneho zážitku, virtuálnej prezentácii, virtuálnej realite, 3D projekcii, fotografií či tieňohry.

Tento unikátny zážitok pre deti aj dospelých v regióne strednej Európy nemá obdobu. Návštevníci Galérie Poliankovo si odnesú pocit, ktorý motivuje k hlbšiemu poznaniu našej planéty a ich vzťahu k nej.

Okrem krásneho a unikátneho zážitku si môžete posedieť aj v kaviarni a vychutnať si svoj obľúbený nápoj či občerstvenie. 

Tatranská Polianka je obľúbený východiskový bod pre túry na Sliezsky dom a ďalej na Gerlachovský štít.

Výlet s deťmi v Tatranskej Polianke môžete zakončiť oddychom v bazéne, či spojiť s pobytom pre rodiny s deťmi v neďalekom Hoteli Hubert, alebo pobytom v Poprade a dopriať si tak ešte viac nezabudnuteľných rodinných chvíľ.

Doprava

Tatranská Polianka sa rozkladá sa na oboch stranách Cesty slobody medzi Starým Smokovcom a Štrbským Plesom. Z osady smerom na juh odbočuje vedľajšia cesta do Svitu. V Tatranskej Polianke sa nachádza autobusová aj železničná zastávka. 

Ako sa dostať do Poliankova v Tatranskej Polianke z:

  • Kúpeľov Nový Smokovec
    • Kúpele Nový Smokovec sú od Poliankova vzdialené 3,5 km, cesta autom vám zaberie 5 minút. Môžete využiť aj dobré autobusové spojenie.
  • Aquacity Poprad
    • Aquacity Poprad je od Poliankova vzdialené 19,4 km, cesta autom vám zaberie 20 minút. Z Popradu pokračujte cestou 534 cez Starý Smokovec a Tatranskú Polianku až do Poliankova. Ideálne dopravné spojenie vám zaberie 30 minút.
  • Kúpeľov Vyšné Ružbachy
    • Kúpele Vyšné Ružbachy sú od Poliankova vzdialené približne 45 km, cesta autom vám zaberie 47 minút. Vzhľadom na viac prestupov neodporúčame cestovať verejnou dopravou.

Parkovanie

Pre návštevníkov Galérie Poliankovo je k dispozícii vyhradené parkovisko.

Vstupné/Cenník/Otváracie hodiny

Cena vstupného sa pohybuje v rozmedzí 6 – 9 €. Digitálna galéria Poliankovo je otvorená každý deň, cez týždeň v čase od 10:00 do 18:00 hodiny a počas víkendu už od 9:00 hod. Výnimka je len počas zimných mesiacov (november, december), kedy sú otvorený len v piatok, sobotu a nedeľu.

Aktuálny cenník vstupného pre deti, dospelých, seniorov a otváracie hodiny nájdete na oficiálnej webovej stránke Poliankovo, ktorú uvádzame nižšie v sekcii Kontakt.

Mapa miesta

Kontakt

PoliankovoTatranská Polianka 20062 01 Vysoké Tatry - Tatranská PoliankaGPS súradnice: 49.12370979°, 20.1854079°

Postrehy návštevníkov

Prestávku pri bežkovaní sme si urobili návštevou Galérie.Myšlienka výstavy Pavla Barabáša bola ohromujúca nielen pre našu dcéru,ale aj my sme pohltení obrazmi a myšlienkami zobrazených na stenách nevedeli odísť. Keď niekto vyjadruje svoje a zároveň vaše pocity, obavy, ale aj krásy a nádeje …. Úžasné!!!!
Hedviga Z.

Odporúčame všetkými desiatimi! Zabavia sa menšie detičky aj dospeláci, každý si nájde to svoje. Na plnohodnotú návštevu rátajte cca 60-75 minút.
Karolína B.

Mohlo by vás zaujímať

Lanovka na Lomnický štít

Túžite po neopakovateľnom zážitku? Výbornou voľbou pre vás môže byť napríklad výlet lanovkou priamo na druhý najvyšší štít Slovenska – Lomnický štít. Prečítajte si o tom, ako rezervovať lístky na lanovku, ale aj o histórii výstavby lanovky na Lomnický štít.

Zistiť viac
Navštívte Tatry s deťmi

Tatry istotne navštívil aspoň raz v živote každý Slovák. Známe turistické trasy ponúkajú dychberúce výhľady do okolia. Ak sa rozhodnete navštíviť Tatry s deťmi, v článku sa dozviete, kam sa môžete spolu vydať za nenáročnou turistikou, ktorú zvládnu aj tí najmenší.

Zistiť viac
Romana

Romana pracuje v spoločnosti Relaxos ako klientský pracovník. Je vyštudovaná archeologička a svoju lásku k dejinám uplatňuje aj pri písaní článkov pre blog Relaxosu. Medzi jej vášne patrí hubárčenie, takže ak ideme v rámci CK na infocestu do kúpeľov, okrem historických a turistických zaujímavostí sonduje aj okolité hubárske terény.

Recent Posts

Subaquálna podvodná masáž: Zažite liečivú silu vody a masáže

Podvodná či subaquálna masáž je jedinečný a účinný spôsob, ako zmierniť stres, bolesti a zlepšiť…

2 dni dozadu

Masáž rúk: Relaxačné techniky vás zbavia stresu aj bolesti

Neustále písanie na počítači či každodenná manuálna práca dá našim rukám poriadne zabrať. Masáž rúk…

2 týždne dozadu

Zdravotná masáž: Účinná pri bolesti chrbtice, svalov a kĺbov

Liečebná alebo zdravotná masáž sa zvyčajne používa ako doplnková terapia popri iných liečebných postupoch, ako…

2 týždne dozadu

Štrbské Pleso – perla slovenských Tatier

Štrbské Pleso patrí k najvyhľadávanejším turistickým strediskám vo Vysokých Tatrách. Okrem krásnej prírody a známej…

3 týždne dozadu

Manikúra: Vyberte si správny typ manikúry pre vás

Páčia sa vám elegantné a decentne upravené nechty? Alebo naopak preferujete žiarivé farby a vzory?…

1 mesiac dozadu

Parafínový zábal zlepšuje krvný obeh a zmierňuje bolesti

Liečba parafínovým voskom sa vykonáva na rôznych častiach tela, ako sú ruky, nohy a chrbát.…

1 mesiac dozadu