Procedúry

Sonoforéza – ultrazvukové vstrebávanie aktívnych látok

Mladšia, žiarivejšia a hydratovanejšia pokožka? To je len zlomok benefitov, ktoré vám prinesie procedúra s názvom sonoforéza.

'; } var h2Elems = document.querySelectorAll('h2'); h2Elems.forEach(function(h2, index) { var h2ID = sanitizeTitle(h2.textContent); // Use the sanitizeTitle function h2.id = h2ID; }); }); } catch (error) { console.error("An error occurred while generating table of contents: ", error); }

Sonoforéza – čo to je

Sonoforéza predstavuje ultrazvukové vstrebávanie aktívnych látok do hĺbkových vrstiev pokožky. Pri tomto procese sa do tkaniva pomocou zvukových vĺn dostávajú molekuly kozmetických prípravkov. Vibráciou tkaniva vzniká trenie, ktoré vedie k prehriatiu svalstva. Toto prehriatie spôsobuje uvoľnenie, prekrvenie a redukuje a rozbíja krvné zrazeniny. 

V podstate ide o regeneračné ošetrenie spojené s kozmetickými efektmi, ako napr. vyhladzovanie vrások a spevňovanie ochabnutej pokožky. Je to špecifické mechanické vlnenie, ktoré sa v určitých vrstvách pokožky mení na tepelnú energiu. Po takejto procedúre ostáva pleť hydratovaná, vyživená, farebne zjednotená a prirodzene žiarivá. 

Technika – aký je priebeh sonoforézy

Liečebná procedúra nie je vôbec náročná na čas. Samotné ošetrenie ultrazvukovým prístrojom môže niekedy trvať len 5 či 10 minút. Ak však ide o ultrazvukové ošetrenie pleti v kombinácii s hydratáciou, začína sa čistením pokožky a končí sa aplikáciou masky, a preto si rezervujte aj hodinku. Tento zákrok je najlepšie opakovať raz do týždňa, ale aspoň 5 či 6 ošetrení v rade.

Benefity – na čo je sonoforéza dobrá

Sonoforéza sa odporúča všetkým, ktorí túžia po pružnej pokožke a vyhladení vrások. Má lymfodrenážny účinok, podporuje odvod splodín metabolizmu, povzbudzuje proces látkovej výmeny a uvoľňuje napnuté svalstvo. Okysličuje bunky pokožky a spomaľuje ich únavu. Odstraňuje nahromadenú vodu a toxíny z buniek a medzibunkových priestorov. Upokojuje citlivú a podráždenú pleť, zosvetľuje pigmentové škvrny, pomáha odstraňovať tmavé kruhy, opuchy a vačky pod očami. 

Aj v kúpeľoch môžete vyskúšať sonoforézu. Stačí sa vybrať na skrášľovací pobyt. Sonoforéza vám môže priniesť nasledovné benefity:

• Pomáha pleti absorbovať maximum živín z kozmetických prípravkov.
• Zlepšuje okysličenie krvi.
• Zjednocuje tón pleti.
• Odstraňuje toxíny.
• Pomáha pri redukcii tmavých kruhov pod očami.

Kontraindikácie – komu sa sonoforéza neodporúča

Ide o veľmi populárnu metódu, ktorá si stále hľadá nových a nových priaznivcov. Nie je však určená všetkým. Sonoforéze by sa mali vyhýbať predovšetkým tehotné ženy, mamičky, ktoré práve koja a epileptici. Kvôli veľkému prehriatiu sa sonoforéza neodporúča ľuďom s elektronickými pomôckami a kovovými predmetmi v tele.

A čo vás počas sonofrézy čaká? To si môžete pozrieť v nasledujúcom videu:

Mohlo by vás zaujímať

Svetloliečba

Aj samotné slnko, ktoré na nás svieti z neba, má mnoho liečivých účinkov. Navodzuje v nás celkový pocit šťastia a spokojnosti. Dodáva nášmu telu vitamín D a pozitívne pôsobí aj na ochorenia kože. Preto aj pobyt na slnku môžeme nadnesene označiť za formu svetloliečby. Fototerapia využíva špecifické svetlo, ktoré má ešte oveľa intenzívnejšie účinky. Aké? Presvedčte sa sami.

Zistiť viac
Vykúpte sa v zlate!

Viete, aké je to kúpať sa v zlate? Ocitnúť sa na chvíľu v luxusnom raji tohto drahého kovu? Nie? Tak zájdite do kúpeľov Turčianske Teplice, kde vás zlatom doslova zasypú. Dokonca sa tu zlata môžete aj napiť! V spojení s liečivou silou turčianskych vôd spôsobí, že sa z kúpeľov vrátite mladší, krajší, sviežejší a o pár gramov zlata bohatší. Nie nadarmo sa turčianske kúpele aj Zlaté kúpele.

Zistiť viac
Denisa

Denisa sa stará o pútavé texty, ktoré každý číta s radosťou. Vyštudovala žurnalistiku, pracovala ako PR manažérka i ako manažérka inzercie v reklamnej agentúre. Je autorkou dvoch kníh. Vo voľnom čase sa naplno venuje svojej rodine. Všetok voľný čas trávia spolu von, a to za každého počasia. Preto každý jej deň končí rozprávkou, ktorú číta synovi a chvíľou pokoja pri dobrej knihe. Pre Denisu je písanie prácou i záľubou zároveň.

Recent Posts

Masáž rúk: Relaxačné techniky vás zbavia stresu aj bolesti

Neustále písanie na počítači či každodenná manuálna práca dá našim rukám poriadne zabrať. Masáž rúk…

15 hodín dozadu

Zdravotná masáž: Účinná pri bolesti chrbtice, svalov a kĺbov

Liečebná alebo zdravotná masáž sa zvyčajne používa ako doplnková terapia popri iných liečebných postupoch, ako…

3 dni dozadu

Štrbské Pleso – perla slovenských Tatier

Štrbské Pleso patrí k najvyhľadávanejším turistickým strediskám vo Vysokých Tatrách. Okrem krásnej prírody a známej…

1 týždeň dozadu

Manikúra: Vyberte si správny typ manikúry pre vás

Páčia sa vám elegantné a decentne upravené nechty? Alebo naopak preferujete žiarivé farby a vzory?…

2 týždne dozadu

Parafínový zábal zlepšuje krvný obeh a zmierňuje bolesti

Liečba parafínovým voskom sa vykonáva na rôznych častiach tela, ako sú ruky, nohy a chrbát.…

4 týždne dozadu

Vrch Holíš nad vodnou nádržou Nosice

Vrch Holíš je obľúbeným miestom výletov klientov užívajúcich si liečebný pobyt v kúpeľoch Nimnica. Ide…

1 mesiac dozadu