Categories: Procedúry

Čaro dokonalého relaxu sa skrýva vo wellnesse

Máte neustále pocit únavy a zlej nálady? Premáha vás stres a ani doma si už nemôžete oddýchnuť? Tak práve teraz je ten správny čas zájsť si na relaxačný alebo wellness pobyt, ktorý vás zbaví všetkých problémov a vrátite sa z neho s úsmevom na tvári a plní novej energie. Personál kúpeľných a wellness zariadení sa postará o vaše blaho a jedinou starosťou, s ktorou sa budete trápiť je, ktorú z množstva relaxačných procedúr si vybrať.

Dnešná hektická doba spôsobuje mnohé problémy ako sú civilizačné choroby, permanentný stres a depresie. Vďaka psychickej nerovnováhe ľudia trpia čoraz častejšie ochoreniami rôzneho druhu. A ako sa pred stresom ochrániť? Zaraďte do svojho režimu niektorú z wellness procedúr, ktoré vám pomôžu odreagovať sa. Na výber máte z veľkého množstva masáží, zábalov, sáun a kúpeľov. Záleží len na vás!

Dotyky, ktoré liečia telo i dušu

Už starý Egypťania poznali zázračné účinky, ktoré majú dotyky na ľudské telo. Masáž patrí medzi prvé relaxačné prostriedky ľudstva a už od pradávna prináša slastné a uvoľňujúce pocity. Postupom času sa masáže menili a každá kultúra si k nim pridala zaujímavé prvky. Niekde začali používať bamusové palice, inde lastúry a mušle. Obľúbenou však stále zostáva aj klasická masáž, ktorá stimuluje krvný obeh a lymfatický systém.

Špeciálna thajská masáž pomáha uvoľňovať stres, zlepšuje fyzickú kondíciu a posilňuje imunitný systém. Škodlivé látky a toxíny z tela vypudíte masážou s lávovými kameňmi. Medová masáž pôsobí blahodárne na omladenie pokožky a liečenie rán na tele. Môžete vyskúšať aj ďalšie iné masáže, tradičné alebo netradičné, výber je len na vás. Masáž vám pomôže odstrániť aj bolesti chrbtice, krku a svalov.

Zabaľte sa do relaxu!

Pokožka potrebuje dôkladnú starostlivosť. Zábaly však ponúkajú aj niečo naviac – zlepšujú prekrvenie, funkčnosť svalov a kĺbov, odstraňujú celulitídu a pôsobia relaxačne aj na psychiku. Keď zábalu predchádza masáž, účinky oboch procedúr sa ešte umocňujú. A v záverečnej oddychovej fáze nasleduje dokonalý pocit relaxu a blaha. Na výber máte opäť široké spektrum druhov zábalov. Či už si zvolíte rašelinový, bahenný alebo čokoládový či medový, každý z nich ulahodí vášmu telu i duši.

Horúce kúpele

Relaxačné a uvoľňujúce účinky horúcich kúpeľov sú takisto známe už od dávnych čias. Na Slovensku, ale aj v okolitých krajinách nájdete množstvo kúpeľov, ktoré vo svojich procedúrach využívajú liečivé termálne pramene. Tieto minerálne zdroje sú bohaté na vzácne zložky a každé z nich prospieva a lieči iné druhy ochorení. Najobľúbenejšími kúpeľmi sú rašelinové, bylinkové, perličkové a vírivé kúpele.

Nechajte zlú náladu v saune!

Sauna je obľúbeným spôsobom, akým zo seba vyplavíte všetky škodlivé látky, toxíny a vírusy, pričom sa budete oddávať ničím nerušenému relaxu v horúcom prostredí. Ak raz navštívite saunu, obľúbite si ju natoľko, že sa stane vašim pravidelným rituálom. Sauna prospieva aj vnútorným orgánom a pokožke. Pomáha bojovať proti kožným problémom a alergiám.

Môžete si vybrať zo štyroch základných druhov sáun – fínska, parná, suchá a infrasauna. Špeciálnym druhom sáun je bylinková, kde sa využíva moc omamných vôní z liečivých rastliniek. Takáto forma saunovania je skvelým spôsobom aromaterapie. Je to balzam na ľudské telo a jemným pohladením pre dušu. V saune si zlepšíte imunitu, odstránite zlú náladu a skrášlite svoju pokožku.

Už ste rozhodnutí? Stále nie? Stačí si vybrať niektorý z relaxačných alebo kúpeľných pobytov a nechať sa viesť individuálnym programom, ktorý vám naordinuje lekár alebo odborný poradca. Neváhajte a zbavte sa stresu pohodlným spôsobom! Užite si relax a pohodu, ktorú ponúkajú kúpele a wellness hotely!

redakcia

Recent Posts

Štrbské Pleso – perla slovenských Tatier

Štrbské Pleso patrí k najvyhľadávanejším turistickým strediskám vo Vysokých Tatrách. Okrem krásnej prírody a známej…

4 dni dozadu

Manikúra: Vyberte si správny typ manikúry pre vás

Páčia sa vám elegantné a decentne upravené nechty? Alebo naopak preferujete žiarivé farby a vzory?…

2 týždne dozadu

Parafínový zábal zlepšuje krvný obeh a zmierňuje bolesti

Liečba parafínovým voskom sa vykonáva na rôznych častiach tela, ako sú ruky, nohy a chrbát.…

4 týždne dozadu

Vrch Holíš nad vodnou nádržou Nosice

Vrch Holíš je obľúbeným miestom výletov klientov užívajúcich si liečebný pobyt v kúpeľoch Nimnica. Ide…

1 mesiac dozadu

Masáž tváre: Jednoduchá procedúra omladí vašu pleť

Každá chceme mladistvú a zdravo vyzerajúcu pleť. Vplyvom rokov však pribúdajú vrásky a pleť chabne.…

1 mesiac dozadu

Chemický peeling: Účinná procedúra alebo prežitok?

Chemický peeling je kozmetické ošetrenie, ktoré sa používa na exfoliáciu, zjemnenie vrások, jaziev a pigmentácií.…

2 mesiace dozadu