ZOO Kontakt Tatralandia – zážitok pre celú rodinu

ZOO Kontakt je rozhodne výborným tipom na výlet pre veľkých i malých. A to najmä vďaka možnosti pohladiť si niektoré zvieratká a odfotografovať sa s nimi, či ich aj nakŕmiť nejakou tou dobrotou. Zážitok z návštevy očarí každého milovníka zvierat.

Veverička - ilustračné foto

V kontaktnej ZOO sa v sprievode ošetrovateľa dostanete do kontaktu so zvieratami

Kontaktná ZOO sa nachádza v Liptovskom Mikuláši, na severnom brehu nádrže Liptovská Mara, hneď vedľa známeho Aquaparku Tatralandia. Od klasickej ZOO, aká je napríklad ZOO Bojnice, sa líši najmä tým, že návštevníci majú možnosť byť v priamom kontakte s niektorými zvieratami. Na malých i veľkých čaká viac ako 400 zvierat, od bežných druhov až po tie exotické. 

Užite si chvíle so zvedavými papagájmi po voliére, s krotkými veveričkami, roztomilými zajačikmi či domácimi zvieratami. Aj opice v tejto ZOO môžete nakŕmiť a spoznať tak zblízka život makakov japonských, malpy, mačiaka či kosmáča. Návštevníka tiež zaujme výbeh krotkých líšok, kde čakajú líšky obyčajné, ale aj polárne, či fenek berberský. 

Pozoruhodná je tiež motýlia záhrada plná pestrofarebných motýľov a kvetov či prechod tunelom pomedzi netopierov. Najväčším lákadlom sú majestátne levy a medvede. ZOO ponúka tiež ukážky voľného letu dravých vtákov a mnohé iné. Počas návštevy ZOO je možné niektoré zvieratá nakŕmiť a odfotografovať sa s nimi. 

Komentované prehliadky vás prevedú životom rôznych druhov zvierat

Pelikány

Návštevníci sa môžu tešiť na rôzne zaujímavosti zo života zvierat. Komentované prehliadky s ošetrovateľom sa konajú v určité časy a pri jednotlivých výbehoch zvierat. Ošetrovatelia vám s radosťou porozprávajú o určitom druhu zvieratiek, niektoré si budete môcť aj pohladiť. 

Načo sa môžete tešiť v kontaktnej ZOO?

  1. Voliéry so zvieratami
  2. Vtáčí dom
  3. Tigre a levy
  4. Motýlia záhrada
  5. Medvede
  6. Jazierko s rybami

Súčasťou areálu sú i rôzne atrakcie pre deti ako zrkadlový labyrint, detský retiazkový kolotoč, miniatúry svetových stavieb či jazda vláčikom.

Výlet s deťmi do ZOO Kontakt môžete zakončiť oddychom v Aquaparku Tatralandia alebo v komplexe Holiday Village Tatralandia, či spojiť s víkendovým pobytom v Lúčkach a užiť si tak spoločne nezabudnuteľné rodinné chvíle. 

Fotografie

Zaujímavosti

  • ZOO Kontakt sa stala domovom zvierat, ktoré sa narodili v ľudskej opatere a bez človeka by v prírode neboli schopné prežiť.
  • V blízkosti ZOO Kontakt stojí takzvaný Dom naruby. Zaujímavosťou, ako už názov napovedá je to, že je celý zariadený aj postavený naruby. Dom je navyše aj naklonený v dvoch rovinách, Podobnú atrakciu na Slovensku nenájdete, tak sa tu cestou do akvaparku či do kontaktnej ZOO zastavte aj v tejto atrakcii.

Doprava

Liptovský Mikuláš je okresné mesto na severe Slovenska, ktoré je považované za centrum stredného Liptova. Nachádza na križovatke ciest I/18 a II/584. Južnou časťou mesta prechádza diaľnica D1. Mesto leží na hlavnej železničnej trati č. 180 Žilina – Košice. Do mesta premáva diaľková autobusová doprava, prímestské linky a MHD. Autobusová stanica sa nachádza v tesnej blízkosti železničnej stanice na Štefánikovej ulici. V meste je k dispozícii aj niekoľko taxislužieb. 

Ako sa dostať k ZOO Kontakt z kúpeľov Lúčky

Kúpele Lúčky sú od ZOO Kontakt vzdialené 23,3 km, cesta autom vám zaberie 24 minút. Z Lúčok pokračujte do Liptovskej Teplej, smerom na Bešeňovú, po ceste 2213 cez Potok a následne po ceste 584 ku Aquaparku Tatralandia. ZOO Kontakt sa nachádza hneď vedľa známeho areálu. 

Najbližšia autobusová zastávka je „Liptovský Mikuláš, Aqua Park“, z ktorej trvá cesta do ZOO približne 4 minúty pešo. Vzhľadom na prestupy odporúčame cestovať autom.

Parkovanie

Parkovanie pre osobné automobily aj pre autobusy je možné priamo pred vstupom do areálu.

Mapa miesta

Vstupné/Cenník/Otváracie hodiny

ZOO Kontakt je otvorená od pondelka do piatku a počas víkendov v doobedných a poobedných hodinách.

Aktuálny cenník a otváracie hodiny nájdete na oficiálnej webovej stránke ZOO Kontakt, ktorú uvádzame nižšie v sekcii kontakt.

Postrehy návštevníkov

Prekrásna ZOO aj keď menšia ako je človek zvyknutý ale veľmi náučná a ľudská. Pri každom zvierati ci vtactve niekto stojí a rozpráva ľuďom o danom zvieratku. Vidieť na zamestnancoch, prevažne mladých ľuďoch že ich to naozaj napĺňa a sú spokojní a majú krásny prístup k zvieratkám ku ktorým (niektorym) bežné mate prístup aj vy. Je to ako taká veľká náučná farma s dobrými ľuďmi. 🙂 Určite sa tam vrátime a tešíme sa na zvieratká keď budeme môcť pri nich byť a pohladkat.
Monika B.

Neskutočný zážitok!!! Nádherné prostredie, kontakt so zvieratkami, milé sprievodkyne… Je to zážitok na ktorý do konca života nezabudnem!!! Je to obrovský rozdiel medzi touto zoo a klasickou zoo!!! Odporúčam!!! Detičky si prídu na svoje!
Michaela H.

Kontakt

ZOO Kontakt
Ráztocká 21
031 05 Liptovský Mikuláš

GPS súradnice: 49.1040438°, 19.5724905°

Mohlo by vás zaujímať

Okolie vodopádu poskytuje príjemný tieň hlavne v letných dňoch Vodopád Lúčky a Lúčanské travertíny

Vodopád Lúčky patrí medzi 5 vodopádov Slovenska, ktoré boli vyhlásené za Národnú prírodnú pamiatku. Tento vodopád je veľkou zaujímavosťou preto, že leží uprostred dediny. Je tiež označovaný mnohými za najkrajší slovenský vodopád.

Zistiť viac
Archeoskanzen Havránok Havránok – archeologické múzeum v prírode

Lokalita Havránok je jedinečný archeologický park pod holým nebom. Nachádza sa len pár metrov od Liptovskej Mary. Toto magické miesto učarovalo dávnym obyvateľom Liptova. Pri jeho návšteve máte jedinečnú príležitosť dotknúť sa našej najstaršej histórie.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore