Exkluzívne zábaly: 14 typov zábalov, ktoré musíte vyskúšať

Túžite po čistej, pevnej a zdravej pokožke? Alebo vás trápia nadbytočné kilá a celulitída? Doprajte vášmu telu relax a vyskúšajte niektorý z týchto exkluzívnych zábalov.

Vyberte si detoxikačný, vyživujúci či zoštíhľujúci zábal

Pokiaľ ide o telové zábaly, rozdeľujeme ich na tri základné typy, a to hydratačné, zoštíhľujúce a detoxikačné. Neviete, ktorý zábal je pre vás najvhodnejší? Prinášame vám až 14 telových zábalov, z ktorých si určite vyberiete!

Zoštíhľujúce zábaly

Ak chcete podporiť chudnutie alebo sa zbaviť celulitídy, môžete vyskúšať tieto zoštíhľujúce zábaly. Nezabúdajte, že zábaly slúžia len ako doplnková procedúra. Najdôležitejšia je správna strava a pohyb!

Chilli zábal – odbúrava tuk a redukuje celulitídu

Telový zábal s obsahom chilli je veľmi obľúbená procedúra na redukciu hmotnosti. Zábal je účinný pri boji s celulitídou, pri spevňovaní a tonizácií tela. Chilli zábal zvyšuje teplotu v tele, čo urýchľuje metabolizmus tukov a sacharidov. Nezľaknite sa štípania, ktoré je súčasťou tejto procedúry. Hlavnou zložkou je paprika “capsicum”, čo v gréčtine znamená uštipnúť. Chilli zábal je účinnou doplnkovou procedúrou, ak vás trápia nadbytočné kilá či “pomarančová” pokožka.

Škoricový zábal – škorica vás zbaví tukov i zlej nálady

Zábal pripravený z voňavej škorice má blahodarné účinky na formovanie postavy a zdravie nielen na povrchu pokožky, ale preniká aj do jej hĺbky. Tým podporuje zrýchlenie metabolizmu, odbúravanie tukových buniek a redukciu hmotnosti. Preto sa po tejto procedúre vaša postava vyformuje a spevní. Už po prvom zábale je vidieť zreteľné zmeny k lepšiemu aj v podobe chudnutia v cm.

Procedúra začína nanesením škoricového krému na časti tela, ktoré chcete vyhladiť a zbaviť celulitídy. Tieto časti sa potom zabandážujú fóliou, ktorá spôsobí prehriatie pokožky. Po tomto odpočinku sa odstráni fólia a následne sa do pokožky votrie zvyšný krém. Aromoterapeutické účinky škorice zahŕňajú uvoľnenie organizmu a zmiernenie úzkosti.

Hydratačné zábaly

Ak patríte medzi osoby, ktoré trápi citlivá a dehydrovaná pokožka, alebo máte zrelú pokožku, oceníte tieto hydratačné zábaly. Zábaly dodajú vašej pokožke potrebné vitamíny, hĺbkovo ju vyživia, spevnia a hydratujú.

Kokosový telový zábal hydratuje a spevňuje

Kokosový olej má všetranné využitie, či už v kuchyni, pri starostlivosti  o pokožku  a v neposlednom rade ako telová procedúra. Zábal z kokosu zahŕňa nanášanie zmesi kokosového oleja, kokosového mlieka a ďalších prírodných zložiek na telo. Zmes sa nechá na pokožke určitý čas, zvyčajne 30 – 60 minút, čo jej umožní vyživiť a hydratovať pokožku, zatiaľ čo zábal pomáha zlepšiť vstrebávanie zložiek. Ošetrenie je určené na upokojenie, hydratáciu a omladenie pokožky. Zanechá ju jemnú, hladkú a žiarivú.

Zábal s avokádovým olejom regeneruje zrelú a suchú pokožku

Avokádový olej má mnoho benefitov. V rámci telových procedúr je avokádový olej určený pre suchú pokožku, ktorá je dehydovaná až atrofická. Avokádo má antioxidačné účinky, je vhodné pre spálenú pokožku slnkom a taktiež poskytuje regeneráciu pre pokožku s viditeľnými známkami starnutia. Výsledkom je hydratovaná a vláčna pokožka. Zaujal vás tento zábal? Vyskúšajte ho v rámci kúpeľného pobytu v Dudinciach.

Avokádo zvláčni a zhydratuje vašu pokožku

Konopný zábal ocení každý s citlivou pokožkou

Zábal z konope e ošetrenie, pri ktorom sa používajú výrobky na báze konope, na zlepšenie štruktúry, tónu a vzhľadu pokožky. Konopný olej, ktorý sa získava zo semien rastliny konope, je bohatý na esenciálne mastné kyseliny, vitamíny a antioxidanty. Zábal zvyčajne zahŕňa aplikáciu výrobku, po ktorej nasleduje zábal, aby sa výrobok udržal v kontakte s pokožkou. Súčasťou ošetrenia môže byť masáž, hydratácia a ďalšie techniky určené na podporu uvoľnenia a omladenia. Konopné telové zábaly sú obzvlášť užitočné pri suchej, svrbivej alebo podráždenej pokožke, ako aj na zníženie zápalu a podporu celkového zdravia pokožky.

Voskový zábal pre tých, ktorým je stále zima

Voskový zábal vás príjemne zahreje. Po zábale zostáva pokožka hebká a hydratovaná, preto je procedúra vhodná pre suchú pokožku. Vosk pomáha regulovať teplotu tela, uľavuje od bolesti svalov, kĺbov, hlavy a podobne. Príjemná vôňa včelieho vosku poskytuje arómoterapeutické účinky. Zábal z včelieho vosku sa odporúča pre osoby, ktoré majú často studené nohy a ruky a neustály pocit chladu. Na druhej strane sa neodporúča osobám s akútnymi zápalmi, tuberkulózou, alergiou na včelie produkty, srdcovými a cievnými ochoreniami či hyperoniou.

Vosk sa využíva aj pri masážnych terapiach. Zaujíma vás ako? Navštívte kúpele Rajecké Teplice a vychutnajte si túto zaujímavú arómo-voskovú masáž.

Aromatický zábal s morskou riasou podpora látkovej výmeny

Ďalším z účinných zábalov, ktoré pozitívne pôsobia na krivky tela, je zábal s morkými riasami. Vďaka tomu, že morské riasy obsahujú množstvo vitamínov, minerálnych látok a aminokyselín, podporujú odvádzanie toxických látok z tela, a tým aj látkovú výmenu. Po zábale je telo uvoľnené a vitálne. Tento druh zábalu pomáha spevniť pokožku, zredukovať prejavy celulitídy a je vhodným doplnkom pri diéte.

Procedúra začína klasicky – peelingom, ktorý pokožku obohatí o minerály a zbaví ju odumretých častí. Peeling sa skladá z makadamového, mandľového a mätového oleja a morskej soli. Nasleduje osviežujúca sprcha a po nej zábal z teplého bahna z morských rias. Zatiaľ čo telo absorbuje minerálne látky zo zábalu, tvár sa oddáva príjemnej masáži. Nakoniec sa telo hydratuje voňavým citrusovým olejom, ktorý dodá pocit osvieženia, relaxu a uvoľnenia.

Medovo-mliečny zábal regenerácia pokožky

Mlieko a med sú už po mnoho rokov synonymom pre blahobyt a relax. Tento zábal trvá 90 minút, počas ktorých sa pokožka osvieži a zrelaxuje. Prvým krokom je peeling obsahujúci cukor. Odstráni odumreté časti suchej pokožky, ozdraví ju a nabudí pocit jemnosti. V druhom kroku liečivá vyživujúca maska okysličí pokožku, dodá jej potrebné vitamíny a mladistvý vzhľad. Vôňa masky vyvoláva pocit neskutočného relaxu a uvoľnenia. Posledným krokom zábalu je maslo určené na vysušenú pokožku. Spôsobí, že pokožka ostane príjemne mäkká, jemná a hydratovaná. Účinky medu si môžete vychutnať aj v podobe medovej masáže.

Detoxikačné zábaly

Detoxikačné telové zábaly pomáhajú vyplaviť z tela toxíny a zároveň pokožku vyživiť. Doprajte si niektorý z týchto zábalov a vaše telo sa vám poďakuje.

Telový zábal z aloe vera detoxikuje a vyživuje

Telový zábal z aloe vera je procedúra, pri ktorej sa na pokožku nanesie zmes gélu z aloe vera a ďalších prírodných zložiek, telo sa zabalí do špeciálnej fólie a zmes sa nechá určitý čas pôsobiť. Cieľom telového zábalu s aloe vera je hydratovať pokožku, detoxikovať telo a znížiť výskyt celulitídy. Aloe vera je známa svojimi liečivými vlastnosťami a často sa používa v prípravkoch na starostlivosť o pokožku, vďaka svojej schopnosti hydratovať a upokojovať pokožku. Súčasťou telového zábalu môže byť aj ľahká masáž a ďalšie kúpeľné procedúry.

Telový zábal vyživí pokožku a dodá jej pružnosť

Vínny zábal omladnutá a spevnená pokožka

Tento 90-minútový relaxačný zábal sa postará o celé telo. Po jeho absolvovaní je pokožka omladnutá a výrazne spevnená. Procedúra začína liečivým peelingom, ktorý pokožku zbaví odumretých buniek, osvieži ju a omladí. Nasleduje samotný zábal, ktorý pokožku prečistí a odstráni z nej všetky škodlivé látky. Peeling má jemne hrejivý účinok s prívalom novej energie a oživenia.

Záverečnú fázu zábalu tvorí relax v podobe ošetrenia hroznovým olejom. Liečivý olej obsahujúci beta-karotén a vitamín E ochráni pokožku pred predčasným starnutím, zjemní ju a hydratuje. Pocit uvoľnenia a relaxu je dotváraný príťažlivou vôňou hrozna.

Zázvorový telový zábal vyživuje a detoxikuje

Zázvorový telový zábal je kúpeľná procedúra, pri ktorej sa na telo nanesú výrobky na báze zázvoru, zabalia sa do uterákov, či inej látky a nechajú sa pôsobiť, aby sa podporila detoxikácia, výživa pokožky a relaxácia. Zázvor, obľúbené korenie s protizápalovými a antioxidačnými vlastnosťami, sa mieša s ďalšími prírodnými zložkami, ako sú oleje, bylinky a íly. Zábal stimuluje krvný obeh, znižuje zadržiavanie vody a neutralizuje toxíny v tele. Pre dosiahnutie optimálnych výsledkov sa často vykonáva spolu s masážou alebo inými kúpeľnými procedúrami.

Jalovcový zábal zmierňuje celulitídu aj stres

Jalovcový telový zábal používa na pokrytie tela zmes jalovcového esenciálneho oleja a iných prírodných zložiek, ako je íl a morské riasy, ktoré pomáhajú detoxikovať, vyživovať a zlepšovať vzhľad pokožky. Telo sa najprv odlupuje, aby sa odstránili odumreté kožné bunky, a potom sa na pokožku nanesie zmes a následne sa telo zabalí do látky. Teplo vznikajúce pri zábale otvára póry, vďaka čomu pokožka absorbuje prospešné zložky zmesi.

Jalovec má prírodné antioxidačné a antibakteriálne vlastnosti, ktoré pomáhajú čistiť pokožku, zatiaľ čo ostatné prírodné zložky poskytujú výživné a hydratačné účinky. Telový zábal môže tiež zlepšiť krvný obeh, znížiť výskyt celulitídy a podporiť relaxáciu a zmiernenie stresu.

Slivkový telový zábal jemne exfoliuje pokožku

Slivkový telový zábal zahŕňa nanesenie zmesi výťažkov zo sliviek, esenciálnych olejov a iných zložiek na telo a jeho zabalenie do plastovej alebo látkovej fólie. Zmes detoxikuje, exfoliuje a vyživuje pokožku, pričom zábal pomáha podporovať potenie a zvyšuje vstrebávanie zložiek. Ošetrenie zvyčajne trvá približne hodinu a po ňom môže nasledovať sprcha alebo masáž, aby sa zvýšili účinky.

Cryo-Zábal studený zábal proti celulitíde

Nie všetky zábaly fungujú na báze prehriatia. Tento zábal má naopak chladivý účinok, a napriek tomu je pre pokožku veľmi prospešný. Je to jeden z najpoužívanejších a najefektívnejších zábalov, ktoré pôsobia na pokožku do hĺbky, a tým ju zbavujú škodlivých toxínov. Ďalším výrazným efektom cryo zábalu je vyhladená pokožka bez celulitídy.

Počas procedúry sa telo rýchlo schladí, čo má za následok prirodzenú reakciu ľudského tela – snaha o zohriatie, v tomto prípade pomocou rozpúšťania tukových zásob. Tým sa pokožka vypne, vyformuje a viditeľne tonizuje. Tento typ zábalu je vhodné a príjemné využiť v období horúčav.

Kto ponúka exkluzívne zábaly

Dostupných je mnoho kúpeľných a relaxačných pobytov, ktoré majú vo svojich programoch aj liečivé zábaly. Stačí si len vybrať podľa vášho vkusu. Telové zábaly poskytujú aj niektoré masérske zariadenia a salóny krásy. Nájdite si  ten pravý salón spolu s nami, pomocou nášho wellness katalógu.

Mohlo by vás zaujímať

Parná sauna je efektívne detoxikuje organizmus Parná sauna

Ak trpíte problémami dýchacích ciest, alergiami či stuhnutými svalmi, parná sauna je pre vás ideálna. Para pomáha uvoľňovať dýchanie a hlieny, čistí póry a zlepšuje tak celkový stav pokožky. Sauna môže byť doplnená esenciálnymi olejmi, bylinkami či soľou.

Zistiť viac
Čokoládová masáž ako súčasť wellness pobytov Čokoládový zábal

Vedecké výskumy preukázali, že v čokoláde sa nachádza veľké množstvo vitamínov a podporných látok, ktoré telu prospievajú. A tak sa účinky čokolády začali využívať v kozmetickom priemysle a postupne prenikla aj do sveta wellness. Dnes je čokoládový zábal perlou medzi zábalmi.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore