Vodný svet v Číži

Počas letnej sezóny je nielen kúpeľným hosťom, ale aj verejnosti, v Číži k dispozícii vodný svet s niekoľkými bazénmi. Voda nie je termálna, avšak ponúka osvieženie v štyroch bazénoch, z toho jeden detský. Relax tu nájdu všetky vekové kategórie od detí až po seniorov.

Bazénový komplex v kúpeľoch Číž

Kúpalisko Číž pri prírodných jódových kúpeľoch

Kúpalisko Číž sa nachádza priamo pri liečebnom dome Rimava v kúpeľoch Číž. Nenachádza sa tu síce termálna voda, avšak čaká na vás príjemné osvieženie v podobe krištáľovo čistej vody. V areáli sa nachádza niekoľko bazénov a atrakcií.

Pre plavcov je tu plavecký bazén s teplotou vody od 24 °C. Osviežiť sa môžete aj v neplaveckom bazéne. Ak máte radi teplejšiu vodu, určite si doprajte masážny bazén s vodnými tryskami s teplotou vody od 33 ~ 37 °C. Na najmenšie deti čaká malý bazén s vodnými atrakciami a pre tie väčšie trojdráhová šmýkačka. 

Návšteva Vodného sveta v Číži je vhodná pre všetky vekové kategórie. Keďže kapacita bazénového komplexu je obmedzená, ubytovaní kúpeľní hostia sú uprednostnení pred verejnosťou a majú garantovaný vstup, avšak za poplatok. V bezprostrednej blízkosti nájdete aj čížsky kúpeľný park, ktorého príjemnú klímu oceníte hlavne v letných horúčavách.

Fotografie

Doprava do Čížu

Číž sa nachádza na juhu stredného Slovenska, asi 6 km od maďarských hraníc. Od okresného mesta Rimavská Sobota je Číž vzdialený 26 km. Do obce jazdia autobusy aj vlaky. Železničná stanica je vzdialená od kúpeľov asi 1 km. Transfer z vlakovej stanice do kúpeľov je grátis, ale je potrebné ho nahlásiť vopred na recepcii kúpeľov.

Parkovanie

Parkovať je možné bezplatne priamo pred liečebným domom Rimava, kde je však len zopár parkovacích miest. Niekoľko metrov od liečebného domu Rimava sa nachádza ďalšie bezplatné parkovisko.

Mapa miesta

Program/Akcie

Na kúpalisku v Číži sa konali v posledných rokoch rôzne podujatia, venované hlavne deťom na Deň detí, resp. pri príležitosti ukončenia školského roku. V auguste to boli Dni kúpeľov, kedy sa o zábavu starala živá hudba. Tiež sa tu konali majstrovstvá vo varení kotlíkových špecialít. V bazénovom komplexe je aj možnosť nočného kúpania. 

Program sa každoročne mení. Aktuálne informácie nájdete na oficiálnej stránke kúpeľov Číž, ktorú uvádzame nižšie v sekcii kontakt.

Postrehy návštevníkov

Pekné kúpalisko, v teplom bazéne sa dá vymasírovať prúdom vodopádov a perlička bola tiež fajn. Iba voda je veľmi chlórovaná a chýbajú stromy v okolí pre lepší vzduch. Ale program s wassergym bol zábavný… Vylepšiť trochu prostredie, vysadiť stromy v okolí namiesto polí a bolo by to špičkové kúpalisko, absolútny top…
M.B.

Je to naše obľúbené kúpalisko. Čistota dobrá, voda v relaxačnom bazéne bývala teplejšia. Detský bazénik super. Sprchy by potrebovali rekonštrukciu. Možnosť stravy dostačujúca (langoše, hranolky, syr…..alebo v budove reštaurácia – pultový výdaj) nápoje, káva, nanuky v 2 bufetoch. Parkovanie ok.
Eva M.

Otváracie hodiny/Vstupné/Cenník

Vodný svet v Číži je otvorený len počas letnej sezóny od júna do septembra. Vstupné sa pohybuje od 6,– do 9,– €.

Aktuálne otváracie hodiny a cenník vstupného pre deti, dospelých, seniorov aj skupiny nájdete na oficiálnej webovej stránke kúpeľov v Číži, ktorú uvádzame nižšie v sekcii kontakt.

Video

Kontakt

Vodný svet v Číži

980 43 Číž

GPS súradnice: 48.3133563°, 20.2820802°

Mohlo by vás zaujímať

Ilustračný obrázok Minerálny prameň Gemerka

Minerálny prameň Gemerka je medzi miestnymi známy ako šťavica. Gemerka je jedinečná predovšetkým svojím bohatým zložením horčíka a vápnika. Vyviera v oblasti Slovenského krasu, Príďte si vyskúšať jej priaznivé účinky na zdravie aj vy a naberte si ju priamo z prameňa.

Zistiť viac
Východ z jaskyne Domica Jaskyňa Domica

Jaskyňa Domica patrí nielen medzi naše najkrajšie jaskyne, ale je aj jaskyňou svetového významu. Okrem prehliadky jaskynných priestorov ponúka nevšedný zážitok. Plavba po podzemnej rieke Styx závisí od prírodných podmienok.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore