Užite si dovolenku v susedných Čechách

Minulý rok trávila dovolenku vo svojej rodnej krajine zhruba jedna tretina Čechov. Tento rok podľa odborníkov zostane stav zachovaný, dokonca môže mierne rásť. Možno na tom nesie svoj podiel aj hospodárska kríza, no rozhodne treba podotknúť, že úroveň služieb ponúkaných českými zariadeniami, sa z roka na rok zlepšuje.

Už to nie sú len chaty a kempy, kde sa rozhodnú tráviť obyvatelia Česka svoju dovolenku. Pomaly prichádza rad na miestne hotely, pretože napriek ubytovaniu v hoteloch je dovolenka pre Čechov stále lacnejšia ako v cudzine.

Typické české národne jedlá sa taktiež čoraz viac pretláčajú na jedálny lístok. Regionálne špeciality začali majitelia stravovacích zariadení chápať ako novú cestu k prilákaniu cudzincov, tak aj miestnych obyvateľov.

V rámci vybavenia hotelov sa stávajú štandardom wellness zariadenia, posilňovne, kryté bazény, fitness centrá či požičovne športového náčinia.

Najvyššiu návštevnosť, čo sa týka domáceho obyvateľstva, minulý rok vykazoval juh Čiech ako aj hory. Veľkej obľube sa v horách momentálne okrem klasickej turistiky teší aj tzv. nordic walking.

Zvýšenú návštevnosť hôr a chuť národa športovať využívajú majitelia hotelov a ubytovacích zariadení aj na to aby ponúkali turistom možnosť zapožičať si horské bicykle či iné športové vybavenie.

Veľmi populárne sú aj pobyty na Šumave, ktoré sa honosia aj prezývkou “vzdušné lázně”. U nás sú známe pod pojmom klimatické kúpele. Pre horolezcov budú zas to pravé predstavovať Ždárske vrchy.

V prípad nepriaznivého počasia sa oplatí využiť služby miestnych wellness centier, kde si môžu návštevníci vychutnať masáž, pobyt v saune či vo whirlpool. V letnom období ponúkajú niektoré zariadenia výrazné zľavy, hlavne pre rodiny s deťmi či mladé dvojice, ktoré patria k najrozšírenejšej skupine návštevníkov z radu miestnych obyvateľov.

V Čechách nájdete naozaj širokú ponuku relaxačných a wellness pobytov, ktoré sú tiež vhodné aj na strávenie dovolenky. Necestujte ďaleko a užite si zaslúžený oddych u našich susedov, kde sa určite budete cítiť ako doma.

Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore