Termálne poklady Podunajskej roviny

Slovensko sa môže pýšiť veľkým množstvom termálnych prameňov, ktoré majú liečebné účinky. Ložiská týchto vodných podkladov nájdete po celom Slovensku. Každý z minerálnych prameňov má iné zloženie a každý pomáha pri rôznych problémoch. Či už potrebujete odstrániť bolesti niektorej časti tela, alebo sa chcete vyliečiť z nejakej choroby.

Väčšina kúpeľov je v súčasnosti vybavená aj moderným wellness centrom, ktoré vám pomôže aj k psychickému zdraviu. Dodá vám potrebný relax, oddych a načerpáte nové sily. Ani južné Slovensko nezaostáva v množstve termnálnych kúpeľov. Čítajte ďalej a dozviete sa, ktoré kúpele sú vhodné práve pre vás.

Termálne kúpalisko Podhájska

Minerálny prameň v Termálnom kúpalisku Podhájska vyviera až z hĺbky 1900m a má teplotu približne 83°C. No nemusíte sa báť, v bazénoch je táto voda ochladzovaná na príjemných 33 až 36°C. Jeho zloženie sa podobá vodám Mŕtveho mora. Práve preto má pozitívny vplyv na respiračné ochorenia, zatiaľ čo jód stimuluje štítnu žlazu, vápnik pomáha liečiť zlomeniny, bróm uľavuje od bolestí a síran pomáha v liečbe ekzému.

Termálne kúpalisko Podhájska má 7 bazénov, z toho niektoré sú otvorené aj po celý rok. V celom areáli nájdete krásne staré stromy, pod ktorými sa v čase najväčších horúčav môžete ukryť v tieni. Kúpalisko má dobre udržiavané trávnaté plochy. Nájdete tu aj športové ihriská, stánky s občerstvením a suvenírmi a vašu pozornosť upútajú drevené sochy, ktoré sa vyrábajú priamo v areáli kúpaliska. Relaxačný a rekondičný komplex ponúka hydroterapiu a masáže a je vybavený aj soláriom a fitness centrom.

V Termálnom kúpalisku Podhájska môžete absolvovať aj relaxačný pobyt City break, počas ktorého zregenerujete sily po fyzickej aj psychickej stránke. Penzión Max** má navyše k dispozícii vlastné wellness centrum so saunami a vírivkou.

Termálne kúpalisko Dunajská Streda

Termálnou vodou s teplotou 54 až 56°C, ktorá vyviera z hĺbky 1600m, sú napĺňané bazény v Termálnom kúpalisku Dunajská Streda. Vnútro kúpaliska tvorí malý plavecký bazén, wellness centrum s vírivkami, vodnými masážnymi tryskami a vodným dáždnikom a tiež aj rotundu, ktorá má aj priechod do vonkajšieho bazéna. Voda vo všetkých bazénoch má teplotu 20 až 38°C.

Vo vonkajšom areáli krem rôznych ihrísk nájdete aj plavecký bazén, taliansky bazén, detský bazénik, rekreačný bazén s rôznymi atrakciami, a relaxačný bazén. Samozrejmosťou sú rôzne reštauračné zariadenia, bufety, kempingová oblasť a športové ihriská, ktoré maximalizujú pohodlie a bezstarostný relax návštevníkov.

Blízko Termálneho kúpaliska Dunajská Streda sa nachádzajú útulné hotely poskytujúce luxus a najväčší komfort. Hotel Amade Château***** alebo Hotel Therma**** splnia každú vašu požiadavku, či už počas relaxačných a wellness pobytov alebo počas sviatkov, kedy máte možnosť zájsť na sezónny pobyt.

Kúpalisko Patince

Rekreačné stredisko nachádzajúce sa blízko Komárna, kúpalisko Patince, má niekoľko bazénov s minerálnou vodou, ktorá má teplou 27°C. V tomto kúpalisku máte možnosť absolvovať aj bahenný zábal, ktorý má blahodárne relaxačné, ale aj liečebné účinky. Kúpalisko Patince je vhodné pre všetky vekové kategórie. Mnohé atrakcie sú určené pre deti, ale aj dospelých.

V blízkosti sa nachádza aj malé termálne jazierko. Môžete si tu vyskúšať niekoľko zaujímavých vodných športov. Iba 400m ďalej sa nachádza kamienková pláž pri rieke Dunaj, ktorá je v lete ideálnym miesto na opaľovanie. Termálne pramene pôsobia veľmi priaznivo najmä na pohybové ústrojenstvo a jeho ochorenia.

Neďaleko kúpaliska Patince nájdete príjemný štvorhviezdičkový Hotel Wellness, v ktorom môžete absolvovať relaxačný pobyt. Vďaka tomu, že má svoj vlastný bazén, fitness centrum a ďalšie zábavno-relaxačné zariadenia, vám poskytne všetko, čo budete potrebovať, pod jednou strechou.

Kúpele Dudince

Obec Dudince je známa najmä kvôli svojej jedinečnej minerálnej vode a teda aj Kúpeľom Dudince. Jej unikátnosť spočíva v tom, že ako jediné kúpele v Európe dokážu súčasne liečiť choroby srdcovo-cievneho charakteru a ochorenia pohybového ústrojenstva. Táto kombinácia je možná vďaka obsahu termálneho prameňa, ktorý je bohatý na oxid uhličitý a sírovodík.

Okrem vaňových liečebných procedúr tu však môžete absolvovať aj mnoho iných, napríklad relaxačných procedúr. Nájdete tu wellness – saunový svet s vírivým bazénom, vonkajší plavecký bazén, športové centrum s bowlingom, squashom, tenisom a posilňovňou. V letných mesiacoch je najväčším lákadlom aj kúpalisko Dudinka, ktoré má štyri bazény a rôzne vodné atrakcie. Jeden z týchto bazénov obsahuje aj minerálnu vodu.

Kúpele Dudince poskytujú mnoho liečebných, ale aj relaxačných pobytov. Ak máte chuť na dovolenku s rodinou, či romantické chvíle s partnerom alebo chcete spojiť aktívny pohyb s wellnessom, Kúpele Dudince sú pre vás to pravé.

Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore