Letné termálne kúpalisko v Sliači

Letné termálne kúpalisko v Sliači sa nachádza neďaleko kúpeľov. Hoci patrí k menším rodinným kúpaliskám, má pre svojich návštevníkov k dispozícii jedinečnú prírodnú liečivú vodu. V areáli sa nachádza aj športový areál s rôznymi možnosťami športových aktivít. 

Plavecký bazén v letnom termálnom kúpalisu Sliač

Termálna liečivá voda v bazéne

Okolité prostredie sliačskych kúpeľov, ale najmä liečivá termálna voda v bazénoch, sú každoročným lákadlom mnohých návštevníkov. V areáli kúpaliska sa nachádza plavecký bazén a detský bazén. K dispozícii je pre návštevníkov aj bufet, volejbalové ihrisko, ihrisko pre malý futbal či 4 tenisové kurty. Športové potreby si môžete požičať priamo v areáli. 

Bazény

Letné termálne kúpalisko v Sliači má k dispozícii dva bazény:

  • Plavecký bazén – hĺbka 0,8 – 1,8 m, 22,5 x 12,5 m
  • Detský bazén – hĺbka 0,5 m

Do bazéna nateká liečivá termálna voda priamo z kúpeľného prameňa. Bazén je prietokový,čo znamená, že voda ním neustále preteká. Netreba sa zľaknúť zafarbenia, hnedé sfarbenie sliačskej termálnej minerálnej vody je totižto spôsobené mineralizáciou vody s vysokým obsahom železa. Termálne kúpalisko využíva rovnakú vodu, aká sa používa pri kúpeľnej liečbe v Kúpeľoch Sliač.

Fotografie

Doprava

Kúpeľné mesto Sliač leží na strednom Slovensku v okrese Zvolen (vzdialenosť 4 km). Mestom prechádza cesta I/69 od Kováčovej na Banskú Bystricu a dôležitá železničná trať Zvolen – Vrútky. Neďaleko od Sliaču vedie hlavný ťah rýchlostnej cesty R1 smerom na Banskú Bystricu. Cez Sliač premáva i autobusová doprava. Známe je aj sliačske medzinárodné civilné a vojenské letisko

Parkovanie

Parkovanie je zabezpečené pre kúpeľných hostí na spoplatnenom monitorovanom parkovisku. Nájdete tu aj menšie parkovisko pre hostí. Je platené, nestrážené. Od liečebného domu Palace je vzdialené približne 400 metrov.

Mapa miesta

Vstupné/Cenník/Otváracie hodiny

Kúpalisko v Sliači je v prevádzke počas letnej sezóny. Cena vstupného sa pohybuje v rozmedzí 8,50 € – 22 €.

Aktuálne informácie o otváracích hodinách a cenníku sú priebežne zverejňované a aktualizované aj na facebookovej stránke Kúpeľov Sliač, ktorú uvádzame nižšie v sekcii kontakt.

Postrehy návštevníkov

Malé kúpalisko s rodinnou atmosférou vhodné pre seniorov a rodiny s menšími deťmi.
Ľubomír S.

Malé ‚dedinské‘ kupalisko. Výhodou je termálna voda, pekná príroda v okolí, udržiavané bazény, milý personál a klientela sú prevažne dôchodcovia a rodinky s maličkými deťmi, takže na kúpalisku vládne rodinna, pokojná atmosféra.
Mária R.

Kontakt

KÚPELE SLIAČ, a.s.

962 31 Sliač – Kúpele

GPS súradnice: 48.6116946°, 19.1643293°

Mohlo by vás zaujímať

Národná prírodná pamiatka Mičinské travertíny Náučný chodník Mičinské travertíny

Okolie Dolnej Mičinej, ktorá sa nachádza neďaleko Sliača, je bohaté na prírodné, ale i kultúrne pamiatky. Spoznajte s nami národnú prírodnú pamiatku Mičinské travertíny a vydajte sa s nami po stopách náučného chodníka Mičinské travertíny.

Zistiť viac
Dielo – Skratka do neba, autor Matej Rosmány Rebrík do neba pri obci Dúbravica

Počuli ste niekedy o rebríku, ktorý vedie priamo do neba? Obec Dúbravica je výnimočná nielen svojimi zaujímavými a netradičnými turistickými atrakciami, ale i Kostolom sv. Žofie, ktorý ukrýva vzácne fresky, a hrádkom rodiny Dúbravických.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore