Termálne kúpalisko Laura

Ako lepšie sa osviežiť v sparnom lete než vo vode. Ideálnym miestom na to je prirodzene kúpalisko a jedným takým je aj termálne kúpalisko Laura v Rajeckých Tepliciach. Okrem mokrého osvieženia vás čaká aj príjemné, pokojné prostredie na okraji mestečka.

Kúpalisko Laura

Informácie o kúpalisku Laura

Po túre napr. Náučným chodníkom Stratený budzogáň alebo návšteve neďalekého Lietavského hradu vám istotne dobre padne okúpať sa v príjemnej termálnej vode. Termálne kúpalisko Laura je učupené pod vyhliadkovým vrchom Skalky, a preto sa rozprestiera v pokojnom prírodnom prostredí rajeckých kúpeľov. Nachádzajú sa tu dva bazény. Jeden veľký plavecký v tvare písmena L a druhý detský v tvare kruhu. Teplota vody sa tu pohybuje od 25°do 27°C a je povestná svojou čistotou a priezračnosťou. 

Aj rekreační športovci si tu prídu na svoje. Zahrať si môžete plážový volejbal, minigolf alebo tenis. Vypotiť sa máte možnosť vo fitness centre a saune. Najmenší návštevníci sa vedia vyšantiť na detskom ihrisku.

Ak vám bude kúpalisko v Rajeckých Tepliciach primalé, odporúčame vám navštíviť neďaleký komplex termálnych bazénov a sáun Spa Aphrodite, kde sa môžete aj ubytovať. Takto budete mať viac času na spoznávanie Rajeckej doliny a okolitých turistických zaujímavostí.

Fotografie

Niečo z histórie

Vznik kúpaliska Laura siaha až do roku 1944. Už vtedy zaujalo architektonické riešenie hlavnej budovy. Najmä esovite točité schodiská po bokoch, ktoré vedú terasu. Celý komplex prešiel obnovou ešte v roku 1992 a odvtedy slúži návštevníkom z blízkeho aj vzdialeného okolia. 

Doprava

Kúpele Rajecké Teplice sú dostupné pravidelnými linkami vlakovej a autobusovej dopravy. Mesto Žilina, odkiaľ je najlepšia dostupnosť, je vzdialené 14 km. Ak pôjdete prímestskou linkou, je potrebné vystúpiť na zastávke Rajecké Teplice, kúpalisko.

Samotné kúpalisko Laura sa nachádza 5 – 10 min. chôdze od centra mesta. Na skok z Rajeckých Teplíc máte aj ďalšie kúpaliská v rajeckej doline.

Parkovanie

Parkovať môžete zdarma na záchytnom parkovisku priamo pri kúpalisku.

Mapa miesta

Postrehy návštevníkov

Veľmi prijemne kúpalisko. Krásne prostredie. Primerane služby. Termálna, čistá voda. Zišlo by sa investovať, lebo už 20 rokov sa tam nič nezmenilo. Ale je tam čisto, toalety s papierom a mydlom. Triedia odpad, čo vnímam pozitívne. V Žiline a okoli je to pre nás najlepšie kúpalisko.
Zuzana .Z.

Bolo nám tam fajn …super voda aj počasie vyšlo…😊👌 odporúčam…
Anna N.

Otváracie hodiny/Vstupné/Cenník

Kúpalisko Laura je v prevádzke počas letnej sezóny, spravidla od júna do augusta v závislosti od počasia. Otváracie hodiny sú zvyčajne denne od 9,00 do 19,00 hod.

Celodenný vstup za dospelú osobu je od 6,- €. Vyššie vstupné platí počas víkendov a sviatkov. Zľavu majú deti do 12 rokov, držitelia preukazu ZŤP a hostia ubytovaní v areáli kúpaliska.

Aktuálne otváracie hodiny a cenník vstupného pre deti, dospelých, seniorov aj skupiny si, prosím, overte na telefónnom čísle, ktoré uvádzame v sekcii kontakt.

Kontakt

Termálne kúpalisko Laura
Osloboditeľov 131/4
013 13 Rajecké Teplice

GPS súradnice: 49.131129°, 18.690329°

Tel.: +421 918 602 844

Mohlo by vás zaujímať

Ilustračný obrázok Cyklotúra Rajeckou dolinou a naj zaujímavosti v okolí

Rajecká dolina je stvorená nielen na turistiku, ale aj na cyklotúry. Cyklotrasa Rajeckou dolinou vás prevedie jej najkrajšími miestami. Okrem krásnej prírody na vás čakajú mnohé zaujímavostí a pamiatky tohto regiónu. Trasa je vhodná pre rekreačných cyklistov, ale aj pre rodiny s deťmi.

Zistiť viac
ilustračný obrázok Čo zbaliť na dovolenku pre rodinu s deťmi

Cestovanie rodinu vždy stmelí. Čas strávený spolu, nové zážitky, netradičné miesta. No balenie dokáže aj rozhádať. Preto vám poradíme, ako sa vyhnúť niektorým nepríjemnostiam tak, aby vaša dovolenka začínala už balením.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore