Lyžiarske stredisko Ski Tále

Pokiaľ patríte k milovníkom zimy a zimných športov, odporúčame vám návštevu jedného z najobľúbenejších lyžiarskych stredísk Horehronia – Ski Tále. Lyžiarske stredisko Ski Tále sa nachádza neďaleko Brezna, pod južnými svahmi Chopku. Na svoje si tu prídu skúsení lyžiari, začiatočníci, ale i bežkári.

Pohľad zo zjazdovky

Lyžovačka pod Chopkom pre celú rodinu

Lyžiarske stredisko Ski Tále patrí medzi najvyhľadávanejšie lyžiarske strediská v regióne Horehronie. Rozprestiera sa pod južnými svahmi Chopku v Nízkych Tatrách v nadmorskej výške 660 – 870 m n. m. Nachádza sa v blízkosti hotela Stupka a golfového ihriska. 

Pre návštevníkov sú tu počas zimnej sezóny pripravené dokonale udržiavané zjazdovky. Na svahoch sa nachádza 6 vlekov, ktoré dokážu pojať až 4 110 osôb za 1 hodinu.

Lyžiarske svahy sú prispôsobené pre skúsených lyžiarov. Nachádza sa tu aj svah vyhradený pre začínajúcich lyžiarov. Celková dĺžka tratí je 2,77 km. V prípade, že snehové podmienky nie sú ideálne, je postarané o umelé zasnežovanie.

Stredisko Ski Tále je skvelou voľbou pre rodiny s deťmi, ktoré majú v pláne stráviť zimné obdobie na horách. Pre deti je k dispozícii lyžiarska škôlka, detské vleky, detský kútik s preliezkami dokonca aj detské kino. Ak by ste si chceli popriať chvíle s partnerom, o stráženie detí sa postará školený personál.

Čo môžete nájsť v stredisku Ski Tále?

V lyžiarskom stredisku Ski Tále je okrem lyžiarskych vlekov a svahov pre návštevníkov k dispozícii reštaurácia Stodola s kapacitou až 180 miest. Dopriať si tu môžete chutný obed, kávu či čaj. Okrem reštaurácie Stodola je k dispozícii počas vybraných dní aj Slovenská reštaurácia. 

Využiť môžete aj služby lyžiarskej školy a požičovňu lyží. Pokiaľ máte záujem o výučbu lyžovania pre vás alebo vaše ratolesti, odporúčame kontaktovať lyžiarsku školu vopred. V areáli lyžiarskeho strediska sa nachádza aj opravovňa a servis lyží.

Fotogaléria

Bežkovanie a golf v stredisku Ski Tále

Ski Tále zabezpečuje v prípade priaznivých podmienok bežecké trate. Bežecké okruhy sa nachádzajú na pôvodných golfových ihriskách. Môžete si zvoliť jednu zo 4 trás podľa svojich schopností. Na golfovom ihrisku Gray Bear sú k dispozícii nasledovné okruhy:

  • Červený/Red Path – dĺžka 3 km, stredne náročný;
  • Zelený okruh/Green Path – dĺžka 500 metrov, ľahký;
  • Hnedý okruh/Brown Path – dĺžka 1 km, ľahký;
  • Ružový okruh/Pink Path – dĺžka 1 km, ľahký.

Doprava 

Lyžiarske stredisko Ski Tále sa nachádza za obcou Bystrá, na južnej strane Chopku. Z hlavnej cesty 584 je potrebné odbočiť doľava a pokračovať ďalej až k stredisku. Lyžiarske stredisko je dobre značené smerovými tabuľami, odbočku by ste nemali minúť. Doprava je zabezpečená aj zvozovým skibusom, či skibusom Horehronie.

Doprava z kúpeľov Brusno

Kúpele Brusno sú od lyžiarskeho strediska Tále vzdialené 25 km. Cesta trvá približne 25 minút. 

Z Brusna do Tálov premáva pravidelne aj autobusová a vlaková doprava s prestupom v Brezne. Cesta trvá približne 1 hodinu podľa zvoleného dopravného spojenia. Autobus stojí na zastávke Tále, motel a Tále, hotel Partizán. Od jednotlivých hotelov premáva aj skibus. 

Parkovanie

V areáli lyžiarskeho strediska sa nachádzajú veľkokapacitné bezplatné regulované parkoviská a záchytné body, z ktorých premáva skibus k lyžiarskym vlekom.

Mapa miesta

Program/Akcie

Počas zimnej sezóny organizuje lyžiarske stredisko Ski Tále rôzne podujatia pre deti aj dospelých. Súčasťou programu sú zvyčajne rôzne hry s animátormi určené pre deti, ponuka rôznych gastro špecialít, či iný sprievodný program. Pre aktuálne informácie ohľadom podujatí v lyžiarskom stredisku Tále, navštívte oficiálnu stránku, ktorú uvádzame v sekcii kontakt.

Postrehy návštevníkov

Musím uznať, že tu som zažil najlepšiu lyžovačku v živote. A to sme sem ani neplánovali ísť, keďže sme boli ubytovaní v Mýte. S rodinou sme tu lyžovačku cez jarné prázdniny. A teplé marcové počasie vôbec nepokazilo zážitok. Zjazdovky DOKONALE upravené, personál vlekov milý, ochotný, služby na úrovni, žiadne čakanie vo frontách, kvalitné večerné lyžovanie, bezproblémové parkovanie… . Všetko tu pôsobilo veľmi upraveným dojmom, všetko nalinajkované… . Dokonca aj ostatní lyžiari na svahu boli priateľskí a s úsmevom na tvári. (Nie ako vo VT). Ski Tále je perfektné lyžiarske stredisko s príjemným svahom. Vhodné pre rodiny s deťmi. Určite sa vrátime.
Matúš T.

Podľa mňa najlepšie upravované lyžiarske zjazdovky na Slovensku!
Ivan S.

Vstupné/Cenník

Cena vstupného (skipasov) sa pohybuje v rozmedzí 10,00 € – 20,00 € (deň). 

Aktuálny cenník vstupného pre deti, dospelých, seniorov aj skupiny nájdete na oficiálnej webovej stránke lyžiarskeho strediska Ski Tále, ktorú uvádzame nižšie v sekcii kontakt.

Otváracie hodiny

Lyžiarske stredisko je k dispozícii počas zimnej sezóny, od decembra do apríla (v prípade vhodných podmienok) každý deň v doobedných a poobedných hodinách. Ak by ste mali záujem o menšie dobrodružstvo, nenechajte si ujsť príležitosť vyskúšať nočné lyžovanie. Otváracia doba sa v priebehu jednotlivých dní v sezóne môže meniť. 

Aktuálne otváracie hodiny počas pracovných dní aj víkendov nájdete na oficiálnej webovej stránke lyžiarskeho strediska Ski Tále, ktorú uvádzame nižšie v sekcii kontakt.

Video

Video prezentácia lyžiarskeho strediska Tále

Kontakt

Spoločnosť Tále a.s.
Tále 100, Horná Lehota
977 01 Brezno

GPS súradnice: 48.867506769°, 19.590927601°

Mohlo by vás zaujímať

Lanový park Donovaly – Park Snow, Fun Aréna a turistika

Nachádzajú sa tu moderné lyžiarske strediská, bežecké, ale i skialp trate. Na svoje si prídu milovníci turistiky či letných adrenalínových športov. Samozrejme, nezabudlo sa ani na najmenších. Ak sa rozhodnete tráviť svoj čas na Donovaloch, nudiť sa veru nebudete.

Zistiť viac
Dve deti stojace na kopci výhľadom do doliny Turistika na Chopok a Ďumbier aj s deťmi

Turistické trasy smerom na Chopok a Ďumbier patria medzi najkrajšie trasy Nízkych Tatier. Spoznajte prvý a tretí najvyšší vrch Nízkych Tatier z každej strany. Pripravili sme jeden z tých jednoduchších variantov, ktorý zvládnu aj rodiny s deťmi.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore