Ako vybrať sezónny pobyt?

Pri sezónnom pobyte je dôležité hlavne začať plánovať vopred. Nie je nič nezvyčajné, ak sú silvestrovské kapacity preplnené už niekedy začiatkom leta. Možno sa to nezdá, ale už  keď vy oslavujete Nový rok, práve vtedy sa začína pripravovať oslava, ktorá príde o ďalších 365 dní. Nič teda nenechajte na náhodu, všetko plánujte a vyberte si sezónny pobyt, či už na Vianoce alebo Veľkú noc, v predstihu a s našou pomocou. Nebudete ľutovať.

Ilustračný obrázok – sezónny pobyt

Kedy chcete cestovať?

Sezónnych pobytov existuje niekoľko druhov. Predtým, ako začnete vyberať ten správny a začnete uvažovať napríklad o lokalite alebo o službách, ktoré má hotel ponúkať a cenách, ktoré ste za ne ochotní zaplatiť, zvážte, aké sviatočné dni chcete v kúpeľoch osláviť. Bude to Silvester, Vianoce, Veľká noc alebo Valentín? Pri plánovaní sezónneho pobytu vám pomôže aj náš kalendár voľných dní a sviatkov.

Silvestrovské pobyty

Silvestrovský pobyt môže byť nezabudnuteľným spôsobom ako privítať Nový rok. Čo od takéhoto pobytu očakávate? Neobmedzený vstup do wellness? Silvestrovský program priamo v hoteli? Lyžovačku? Nech už túžite po čomkoľvek, určite to s našou pomocou nájdete. Nový rok tak môžete aj vy privítať v príjemnom prostredí s relaxačnými či wellness službami. 

Vianočné pobyty

Väčšina Slovákov na Vianoce ostáva doma v kruhu rodiny. No nie pre každého sú toto dokonalé Vianoce. Niekto chce lyžovať ešte aj na Štedrý večer. Iní odmietajú variť tri chody a radšej sa najedia v reštaurácii, ktorá im ponúka gurmánsky zážitok. 

Pri vianočných pobytoch majú hostia okrem ubytovania, stravy a liečebných procedúr navyše aj štedrovečernú večeru. 

Mnohí do kúpeľov doslova utekajú už pred Vianocami. Predvianočné stresujúce obdobie ich vyčerpá natoľko, že už sa nechcú a ani nevládzu o nič a o nikoho starať a chcú sa pre zmenu nechať rozmaznávať oni sami. Vianočné pobyty sa preto stávajú čoraz viac obľúbenými aj v našich končinách.

Velkonočné pobyty

Počas Veľkej noci kúpele zvyčajne doslova praskajú vo švíkoch. Niet sa čomu čudovať. Veľkonočné pobyty sú víziou sviatkov bez starostí. Sú synonymom jarnej relaxácie a niekedy aj rozlúčky so zimou. Navyše, kúpanie sa v termálnej vode ocenia mnohé ženy viac, ako veľkonočnú kúpačku studenou vodou. Tieto pobyty priam nabádajú k tomu, aby ste nesedeli doma, ale podnikli zaujímavý výlet a prežili dovolenku plnú fantázie. 

Valentínske pobyty

Snáď každý zaľúbený pár túži po valentínskom pobyte. Ide o romantický pobyt pre páry, ktoré si chcú okrem seba užiť aj príjemný relax. Spoločná dovolenka plná pohody a romantiky. Wellness, víno, skvelá večera. Sviatok zamilovaných ako sa patrí. Čo viac si priať? 

Takýto pobyt je aj vhodným darčekom. Obdarujte svoju polovičku valentínskym pobytom. Využite jedinečnú príležitosť a doprajte si skvelú dovolenku.

Halloweenske pobyty

Príjemné chvíle môžete stráviť v kúpeľoch aj počas Halloweenu. Väčšina halloweenskych pobytov prebieha počas predĺženého víkendu a spája zábavu s oddychom. Pobyty zahŕňajú aj rôzny tematický program ako sú strašidelné párty a animačné programy pre deti.

Čo treba zvážiť pri výbere sezónneho pobytu? 

Máte už zrejme jasno, či chcete cestovať do kúpeľov počas Vianoc, stráviť tu Silvester, Veľkú noc, alebo osláviť sviatok zamilovaných. Keďže ste si tento pobyt plánovali už dlhšie, je jasné, že v práci ste si vybavili voľno a susedov požiadali, aby sa postarali o psa. Nezabudnite však vopred myslieť aj na to, že dĺžka sezónneho pobytu vo vybranom hoteli môže byť pevne daná a nie je možné ju skrátiť, len prípadne predĺžiť. Navyše, hotely bývajú v týchto termínoch maximálne vyťažené. Je preto potrebné počítať so zvýšeným ruchom či pohybom ľudí. 

Lokalita

Ktorú časť Slovenska by ste radi navštívili?

Slovensko je plné liečivých vôd, termálnych prameňov a znamenitých horských zdrojov. Každá lokalita je niečím iná, ale jedno majú spoločné. Privítajú každého, kto si chce oddýchnuť v krásnom prostredí.

Ilustračný obrázok – veľkonočný pobyt

Máte radi hory a prírodu alebo ste skôr mestský typ?

Na Slovensku je k dispozícii množstvo hotelov. Ak máte záujem o danú lokalitu, môžete si vybrať z viacerých možností. Ste mestský typ? Odporúčame výber hotelu v centre väčších miest s dostatkom voľnočasových aktivít. Preferujete hory alebo vidiecke prostredie? Odporúčame, naopak, vybrať menšie mestečká či obce s pomerne nižším turistickým ruchom.

Chcete cestovať ďaleko?

Výber konkrétneho miesta pobytu je dôležitý. Ak máte k dispozícii osobnú dopravu, cesta by nemala byť problém. Vopred si však naplánujte, či vám nebude prekážať dlhšie cestovanie. Ak budete cestovať verejnou dopravou, odporúčame preveriť dostupnosť cestovných spojov z vášho bydliska. Namáhavá cesta nemusí byť dobrým začiatkom vášho pobytu.

Ako budete cestovať?

Niektoré hotely sa môžu nachádzať mimo dopravných spojení verejnej autobusovej alebo železničnej dopravy a doprava môže byť o to zložitejšia. Preferujete cestovať vlakom? Overte si či až do zvolenej destinácie premáva železničné spojenie. 

Hotel a služby

Máte záujem o menší hotel?

Ak máte záujem o menší hotel a pokojnú dovolenku, vyhnite sa veľkým kúpeľným centrám alebo hotelovým komplexom. Vopred si preverte akými kapacitami hotel disponuje.

Má byť v hoteli wellness centrum?

Niektoré hotely majú k dispozícii wellness centrum a bazény priamo v hoteli, iné ponúkajú len ubytovanie a k wellness centru musíte dochádzať. Vopred sa uistite, či vami zvolený hotel disponuje službami pod jednou strechou.

Je potrebné, aby bol hotel bezbariérový?

Mnohé hotely na Slovensku, ale i zahraničí, sa snažia spĺňať všetky podmienky bezbariérovosti. Často sa však stáva, že vstup do hotela, izba a vstup do wellness centra je bezbariérový, ale vstup do bazéna nie je možný pre imobilných hostí. Odporúčame pred návštevou preveriť, či vami zvolený hotel disponuje vybavením, aké je pre vás či vašich blízkych nevyhnutné.

Máte záujem o konkrétne liečebné procedúry?

Mnohé hotely majú k dispozícii široký zoznam liečebných procedúr. Ak máte záujem o konkrétne procedúry alebo špeciálne procedúry, overte si, či ich daný hotel ponúka. Rašelinový zábal, perličkový kúpeľ, thajská masáž alebo prístrojová lymfodrenáž nemusia byť nutnou procedúrou každého hotela. 

Cena

Pri sezónnych pobytoch určite rátajte s vyššou cenou. Je to celkom logické, keďže aj záujem o takéto pobyty je z roka na rok väčší. Ale žijete len raz, tak si doprajte. 

Viete, čo je zahrnuté v cene pobytu a čo sa dopláca?

Rovnako by ste mali byť pripravení na to, že nie vždy je všetko už priamo v cene pobytu. Ale vždy sa nájdu aj takéto druhy pobytov. Uistite sa preto, čo váš pobytový balíček obsahuje a čo si musíte prípadne doplatiť. 

Samozrejmý je poplatok – daň z ubytovania. V mnohých prípadoch sa dopláca aj za parkovanie, špeciálne požiadavky hosťa či pri neúplnom obsadení danej kategórie izieb. Vopred počítajte s tým, že za niektoré služby si budete musieť priplatiť. 

Nakoľko je pre vás dôležitá kvalita ponúkaných služieb?

Väčšina hotelov na Slovensku aj v zahraničí sa snaží o čo najlepšie služby pre klientov. Je samozrejmé, čím vyššia úroveň hotela, tým sú poskytované služby aj na vyššej úrovni. Strava, čistota a služby sú vizitkou daného hotela. Ak s niečím nebudete počas pobytu spokojný, obráťte sa na vedenie hotela. Určite vám pri vašich požiadavkách radi vyhovejú. Od úrovne hotela sa, samozrejme, odvíja aj cena pobytu. 

Očakávania

Cestujete za romantikou?

Plánujete so svojou polovičkou stráviť romantický pobyt pre dvoch? Odporúčame výber hotela only adult, aby ste počas svojho pobytu neboli rušení detským smiechom alebo plačom. Zároveň si vyberajte hotel, ktorý nie je vyslovene rodinný. Užijete si tak pobyt bez nechceného rušenia. Príjemným prekvapením počas vášho romantického pobytu môže byť fľaša sektu na izbe alebo romantické večerné kúpanie. 

Ilustračný obrázok – valentín 2

Prichádzate za zábavou?

Ak máte v pláne zabaviť sa, zúčastniť sa konkrétneho kultúrno-spoločenského programu alebo tradičného podujatia v danom hoteli alebo jeho blízkosti, vopred sledujte aktuálne dianie a pobyt si rezervujte v predstihu. Je možné, že za udalosťou bude cestovať viac hostí. 

Ako chcete tráviť voľný čas?

Mnohé hotely prispôsobujú svoje služby voľnočasovým aktivitám. Plávanie v bazéne alebo vírivka je príjemná, ale nie je to aktivita na celý deň. Informujte sa, aké aktivity je vo vašom hoteli možné vykonávať. Možno vás prekvapí požičanie bicyklov zdarma, golfové ihrisko, bowling priamo v hoteli či možnosť hrať spoločenské hry. Pri plánovaní voľného času sa môžete inšpirovať aj našimi tipmi na výlety. 

Stále si nie ste istí výberom sezónneho pobytu? Naši skúsení operátori vám radi poradia ako vybrať sezónny pobyt, ktorý presne splní vaše očakávania. Pridajte k výberu sezónneho pobytu ešte aj naše rady ako sa správne zbaliť. A, samozrejme, nezabudnite si prihodiť do kufra úsmev, dobrú náladu a porozumenie a určite prežijete nezabudnuteľné sviatočné chvíle.

Mohlo by vás zaujímať

Seniorský pobyt, vychutnajte si oddych v lone prírody- ilustračný obrázok Ako vybrať romantický wellness pobyt pre dvoch

Najlepší spôsob úniku z partnerskej rutiny je opustiť známe prostredie a vydať sa s partnerom na spoločný wellness pobyt. Vo dvojici si oddýchnete, doprajete relax svojmu telu a nájdete si čas jeden pre druhého. Viete, ako si takéto dokonalé romantické pobyty pre dvoch vybrať?

Zistiť viac
Súčasťou romantického pobytového balíka je i romantická večera, či fľaša sektu na izbe Tip na darček pre partnera – poďakujte mu romantickým pobytom

Romantický pobyt pre dvoch ako darček pre partnera alebo partnerku? A prečo nie. Pokiaľ máte v pláne prekvapiť svoju druhú polovičku, zaujímavým tipom na darček pre partnera k narodeninám, meninám alebo k výročiu môže byť práve aj romantický pobyt.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore