Potrebujete relax? Kúpele sú pre vás to pravé

Máte pocit, že nevládzete? Potrebovali by ste si oddýchnuť a načerpať novú energiu? V tom prípade by ste určite mali zájsť do kúpeľov a využiť všetky možnosti relaxácie, ktoré ponúkajú.

Môžete si tu oddýchnuť na veľa spôsobov. Prežiť krásny romantický víkend so svojou polovičkou, zobrať celú rodinu na malú dovolenku alebo si len tak oddýchnuť a zbaviť sa napätia a stresu vo wellnesse. Pobyt v kúpeľoch môže byť vynikajúcim darčekom pre vašich blízkych. Veď čo môže byť lepšie ako darovať niekomu pár dní voľna a úplného relaxu.

Ak ste si doteraz mysleli, že kúpele slúžia len na liečenie pacientov alebo že sú určené len pre penzistov, mýlili ste sa. Kúpele sú ideálnym miestom, kde povzbudíte dušu aj telo, ale tiež tu môžte zažiť veľa zábavy. Liečivé prvky kúpeľov neslúžia len na liečenie chorôb a problémov. Pomôžu vám k tomu, aby ste sa cítili ako znovuzrodený.

Procedúry pre relax a oddych

Kúpele ponúkajú mnoho procedúr, ktoré vaše telo zrelaxujú a odpútajú od napätia. Napríklad masáže, ktoré vás uvoľnia na rôzne spôsoby. Či už si zvolíte klasickú masáž, alebo len masáž niektorej časti tela, masáž nohami na celkové natiahnutie svalov a precvičenie kĺbov, aromaterapeutickú masáž, ktorá uvoľní nielen vaše telo, ale aj myseľ pomocou krásnych vôní. Každá z nich vašemu zdraviu prospeje.

Na zdravie a relax pokožky sú určené zábaly. Podobne, ako pri masážach, existuje ich hneď niekoľko. Na hydratáciu je vhodný medový zábal, rašelinové zábaly sú skvelé pre liečenie boľavých miest, studený cryo-zábal zbaví vaše telo škodlivých látok. Navyše, väčšina zábalov je vynikajúcim spolubojovníkom proti celulitíde a odbúravaniu tuku.

Wellness – skvelý spôsob oddychu, ale aj romantiky

Pre celkový oddych sú určené wellness pobyty, v ktorých nájdete veľa možností, ako si užiť relax. Klasické sauny osviežia telo, aromatické sauny zasa uvoľnujú zmysly alebo pomáhajú dýchacím cestám. Súčasťou väčšiny wellness centier je aj plavecký alebo vírivkový bazén s rôznymi typmi masáží – napríklad padajúci prúd vody, whirpool s niekoľkými tryskami, ktoré cielene masírujú jednotlivé časti vášho tela.

Víkendové pobyty pre páry sú ideálnou príležitosťou, ako relaxovať so svojou polovičkou. V kúpeľoch sa dá wellness centrum prenajať na niekoľko hodín len pre vás dvoch, takže nebudete nikým rušení a môžete sa pokojne oddávať krásnym romantickým chvíľam.

Ak neviete, kde stráviť silvestra, vianočné alebo iné sviatky a už vás nebaví každý rok to isté u vás doma, využite niektorý z pobytov určených práve pre niektorú z týchto udalostí.

Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore