Laserová postcovidová liečba v Bardejovských Kúpeľoch

Medzi novinky v liečbe ochorení, ktoré spôsobil nový koronavírus COVID – 19, patrí aj liečba laserom. Postcovidová liečba v Bardejovských Kúpeľoch priamo v liečebnom dome Alžbeta, odteraz využíva služby nového laserového postcovidového pracoviska, ktoré patrí k ojedinelým na Slovensku.

MLS laser, Bardejovské Kúpele

Terapia MLS laserom je v Bardejovských Kúpeľoch kombinovaná s magnetoterapiou

MLS laserovú terapiu, ktorá je kombinovaná s magnetoterapiou, začali Bardejovské Kúpele používať na postcovidovú liečbu ako jedni z prvých na Slovensku. Do Bardejovských Kúpeľov môžu prichádzať na pľúcnu indikáciu pacienti poisťovní, ale i samoplatcovia. 

Pre samoplatcov kúpele pripravili špeciálny takzvaný postcovidový liečebný pobyt. Takýto pobyt je vhodný pre tých, ktorí prekonali ochorenie, no pretrvávajúce následky covidovej infekcie ostali. Vďaka širokému spektru liečby rôznych ochorení a prítomnosti azda najsilnejšieho liečivého prameňa na Slovensku – známeho prameňa Herkules, sú Bardejovské Kúpele výbornou voľbou pre každého. 

Čo lieči MLS laseroterapia?

Z celého sveta prichádzajú informácie o priaznivých účinkoch MLS laserovej terapie pri liečbe Covidovej pneumónie – čiže obojstranného zápalu pľúc, ktorý spôsobil koronavírus. Výrazne skracuje priebeh hospitalizácie.

Liečba laserom pomáha predovšetkým pacientom, ktorí mali stredne ťažký až ťažký priebeh ochorenia COVID-19 a bojovali s komplikáciami ako dýchavičnosť (už pri miernej námahe), dusivý kašeľ, bolesti kĺbov, vyčerpanosť, bolesti hrudníka, hlavy a mnohými ďalšími. Rehabilitácia by mala začať čo najskôr, t.j. do 4 mesiacov od prekonania choroby.

Terapia laserom je ďalej indikovaná na liečbu bolesti svalov a svalových spazmov, stuhnutých kĺbov a artritídy, zápalov šliach, bolesti ramien a lakťov, bolesti chrbta a kĺbov, osteoartritídy, výronov, hematómov, rán, vredov a iných.

MLS laser, Bardejovské Kúpele

Ako funguje MLS laseroterapia?

MLS laseroterapia lieči väzivové zmeny na pľúcach tým, že laser preniká hlboko cez kožu a pôsobí priaznivo na určité partie pľúc. Napomáha tak k odzneniu bolestí, zápalov či opuchov, k rýchlejšiemu zotaveniu a má dlhodobý vplyv bez vedľajších účinkov. 

Liečba laserom, ktorú zahrňuje postcovidová liečba v Bardejovských Kúpeľoch, je špeciálne určená pre klientov, ktorí prešli ochorením na nový koronavírus. U pacientov, ktorí podstúpili liečbu MLS laserom, je pozorované rapídne zlepšenie ako u pacientov, ktorí túto liečbu nepodstúpili.

Postcovidová liečba v Bardejovských Kúpeľoch

Ako sme popísali už vyššie MLS laserová terapia sa kombinuje s magnetoterapiou, pričom obe tieto procedúry sa aplikujú vzhľadom k závažnosti zdravotného stavu každý deň, alebo obdeň.

Veľmi dôležitou súčasťou liečby je aj podporná liečba formou pitnej kúry, na ktoré sa využívajú miestne bardejovské minerálne pramene. Ďalej procedúry, ktoré vyplynú z individuálneho liečebného plánu, ako napríklad inhalácie, biolampa, masáže, elektroliečba, vodoliečba … . Neopomenuteľnou súčasťou post-covid pobytu v Bardejove je aj zdravá strava a, samozrejme, pohybové aktivity.

Zdroj foto: Bardejovské Kúpele

Video

Inovatívna metóda v postcovidovej liečbe – MLS laseroterapia

Mohlo by vás zaujímať

Jablko - ilustračný - imunita Ako posilniť imunitný systém

Máte pocit, že sa na vás lepia bacily ako včely na med? V tom prípade treba konať! Máte oslabený imunitný systém. Prinášame vám preto niekoľko rád, ktoré pomôžu posilniť obranyschopnosť vášho organizmu.

Zistiť viac
Pred chladom vás ochráni len minimum oblečenia. Kryoterapia – liečba mrazom

Kryoterapia je extrémne povzbudzujúca procedúra, ktorá zmierňuje príznaky mnohých bežných chorôb. Rovnako pôsobí aj na duševné zdravie, pretože mráz doslova zdvihne náladu.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore