Parafango – liečivý bahenný zábal

Parafango je zmes parafínu a liečivého bahna. Toto vzácne bahno je plné solí a minerálov. Tie pôsobením tepla dokážu preniknúť nielen do pokožky, ale aj oveľa hlbšie do tela. Preto sú tieto zábaly odporúčané pri liečbe ochorení pohybového aparátu.

Parafangový zábal – liečivá procedúra s parafangom

Kúra sa začína peelingom, ktorý odstraňuje odumreté bunky a pripraví pokožku na lepšie prijatie výživných látok. Potom sa na telo štetcom nanesie parafango – plastové

Aplikácia parafanga je najdostupnejšou metódou lokálnej termoterapie a je aj najlepšie tolerovaná. Samotné parafango má teplotu 50 °C, niekedy aj trošku viac. Teplo ide najprv do pokožky, ktorá sa pod jeho vplyvom lepšie prekrví a postupne ho prepúšťa aj do hlbších štruktúr, napríklad do kĺbov, ktoré sa pekne prehrejú. 

Počas aplikácie pacient pociťuje hlboké prehriatie a úľavu, určite nie pálenie. Procedúra má byť príjemná. Po uplynutí doby pôsobenia – cca 30~40 minút – sa parafango stiahne z pokožky. Po ošetrení sa odporúča vypiť veľké množstvo vody, aby sa organizmus prečistil od vyplavených škodlivých a odpadových látok, pretože procedúra má aj detoxikačné účinky.

Vyskúšajte parafango aj vy, napríklad počas liečebného pobytu v kúpeľoch. Nezabudnite nám dať vedieť, ako sa vám procedúra páčila. 

Účinky – na čo sa odporúča parafango 

Vďaka vlastnostiam liečivého bahna z morského dna parafango zvyšuje tok lymfy a urýchľuje vylučovanie toxických látok z tela. Upokojuje, čistí pokožku, dodáva jej mladistvý vzhľad. 

Má na organizmus aj detoxikačné účinky. Vďaka vysokému obsahu minerálov a účinných látok v morskom bahne tlmí procedúra aj bolesti kĺbov a svalov a má vysoko liečebné a imunologické účinky.

Indikácie – pre koho je parafango ako stvorené

Táto procedúra s parafangom je veľmi účinná pri chorobách pohybového aparátu a pri neurologických ochoreniach. Vhodná je aj pre ľudí trpiacich bolesťami svalov a kĺbov. Odporúča sa aj pacientom s častými únavami a slabšou imunitou

Samozrejme, má aj kozmetické účinky, a využívať ju môžu dámy, ktoré bojujú s celulitídou

Kontraindikácie – kto by sa mal parafangu vyhnúť

Túto procedúru by ste si mali premyslieť, ak máte nejaké poranenia, horšie zvládate teplo, vaše srdiečko nie je úplne zdravé, prípadne máte menštruáciu, infekčnú chorobu, cukrovku, ste tehotná alebo dojčíte, alebo sa cítite akokoľvek inak chorý.

Mohlo by vás zaujímať

Bowenova tlaková masáž je vhodná pre všetky vekové kategórie Bowenova masáž

Bowenova masáž je nielen mimoriadne účinná, ale zároveň veľmi jemná metóda zameraná na celý rad zdravotných ťažkostí. Je vhodná pre všetky vekové kategórie, či tehotné ženy. Zaujímavosťou je, že táto terapia sa vykonáva aj cez oblečenie.

Zistiť viac
Slnko, relax, príjemná spoločnosť. Stačí si len vybrať ten naj kúpeľný pobyt pre vás. Ako vybrať vhodný kúpeľný pobyt

Jedna z najlepších vecí, ktorá vás môže postretnúť počas dovolenky v kúpeľoch je, že ste na dovolenke, ale zároveň aj aktívne robíte niečo pre svoje zdravie a budúcnosť. Tak prečo to nevyužiť? Pomôžeme vám a krok za krokom vám ukážeme ako vybrať kúpeľný pobyt.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore