Nestville Park v Hniezdnom

Patríte k milovníkom tradičných remesiel? Nestville Park s celým areálom vám ponúka mnohé. Či už je to história liehovarníctva a s ním spojených remesiel, ochutnávka tradičných výrobkov alebo príjemné posedenie v reštaurácii či čokoládovni. Ak navštívite neďalekú Starú Ľubovňu, neobíďte aj Nestville Park v Hniezdnom.

Vyšné Ružbachy kúpele Nestville pohľad

Slovenská whisky z Hniezdneho je oceneným pôžitkom

V roku 2012 v krásnom prostredí slovenskej prírody vyrástol obdivuhodný areál Nestville Park v Hniezdnom. Počuli ste už niekedy o ňom? Ide o moderný areál liehovaru, neďaleko Starej Ľubovne, ktorý ponúka degustačnú miestnosť, expozície a prehliadky skladu whisky.

Zároveň je tu pre návštevníkov k dispozícii aj expozícia liehovarníctva a tradičných ľudových remesiel – Nestville Distillery.

Whisky, ktorá sa vyrába v Nestville Parku, je ocenená poprednými hodnotiteľmi z tohto odvetvia. Jej výborná a znamenitá chuť, v ktorej sa odzrkadľuje slovenská príroda, je zas vítaná pôžitkármi z celého sveta. V súčasnosti tu môžu návštevníci spoznať niekoľko rôznych druhov whisky s dlhoročnou tradíciou výroby.

Prehliadka expozície Nestville Distillery

Dávnu históriu tradičných ľudových remesiel a liehovarníctva severného Spiša spoznáte počas prehliadky expozície Nestville Distillery, ktorá pozostáva z troch častí:

  • Historickej – ukážky ľudových remesiel súvisiacich s liehovarníctvom ako kováčstvo či debnárstvo. 
  • Modernej – predstavuje jednu z najmodernejších rafinérií na výrobu liehu v Európe.
  • Tradičnej – degustačná miestnosť so skladmi zrenia whisky.

Prehliadka expozície s odborným výkladom sprievodcu trvá cca 60 minút.

Čo môžete v areáli Nestville Parku nájsť?

Okrem expozície na vás v Nestville Parku čakajú predajňa s pamätnými suvenírmi a produktmi Nestville Distillery, čokoládové kráľovstvo Nestville Chocolate s detským ihriskom, remeselný pivovar s reštauráciou Nestville Taberna, jazdecký areál Nestville Horses, podniková predajňa Nestville Market a apartmány Nestville Apartments.

Vyšné Ružbachy kúpele Nestville expozícia vstup

Zaujímavosti

  • Názov Nestville vznikol spojením slov nest a ville, pričom, nest znamená hniezdo a ville je skratka anglického slova village – obec.
  • Výstavbu turistickej atrakcie podnietil objav pravdepodobne najstaršieho liehovaru v podhradí Ľubovnianskeho hradu. Aj v rámci expozície na Ľubovnianskom hrade preto nájdete ukážku pivovarníctva.

Fotografie

Doprava

Hniezdne je obec v okrese Stará Ľubovňa, od ktorej je vzdialená len 5 km západne. Cez obec vedie hlavný ťah cesta číslo 77 smerom do Starej Ľubovne. Do obce premáva pravidelne autobusová doprava. 

Ako sa dostať k nestville Parku z kúpeľov Vyšné Ružbachy

Nestville Park je vzdialený od kúpeľov vo Vyšných Ružbachoch 11,5 km, cesta autom vám zaberie 13 minút. Z Vyšných Ružbách pokračujte smerom na Nižné Ružbachy a následne po ceste číslo 77 smerom do Starej Ľubovne. Nestville Park sa nachádza v Hniezdom. Tento veľký areál istotne neminiete. 

Verejnou dopravou sa do Hniezdneho z Vyšných Ružbách dostanete za 15 minút.

Parkovanie

Parkovať môžete priamo v areáli Nesville Parku.

Vstupné/Cenník

Cena vstupného sa pohybuje v rozmedzí 3,00 až 8,00 EUR.

Aktuálny cenník vstupného pre deti, dospelých, seniorov aj skupiny nájdete na oficiálnej webovej stránke Nestville Park, ktorú uvádzame nižšie v sekcii Kontakt.

Otváracie hodiny

Nestville Park je otvorený v priebehu týždňa a víkendov v doobedných a poobedných hodinách. Otváracia doba sa v priebehu sezóny a mimo sezóny môže líšiť. 

Aktuálne otváracie hodiny počas pracovných dní aj víkendu nájdete na oficiálnej webovej stránke, Nestville Park, ktorú uvádzame nižšie v sekcii Kontakt.

Kontakt

Nestville Park
Hniezdne 471
065 01 Hniezdne

GPS súradnice: 49.3015155°, 20.6397815°

Mapa miesta

Postrehy návštevníkov

Nestville Park nikdy ničím nesklame, vždy iba poteší a prekvapí až do úžasu. Ak máte cestu okolo, tak sa určite zastavte, ale taktiež je to vhodné miesto na celodenný výlet, určite navštívte expozíciu a prehliadku výroby prvej slovenskej whisky, taktiež odporúčam ochutnávku a načapovanie si vlastnej fľaše s whisky, tiež sa po prehliadke zastavte v obchodíku so suvenírmi, kde si nakúpite od oblečenia až po všetky druhy Nestville výrobkov, taktiež navštívte reštaurácia s úžasným jedlom a Nestville pivom a deň môžete uzavrieť v Nestville čokoládovni na chutný dezert, pri ktorom sa deti zahrajú na detskom ihrisku.
Andrej A.

Čarovné miesto, škoda že sme tam boli večer. Okolie je krásne a určite sa sem vrátime aj cez deň na obyčajnú prehliadku. Reštaurácia Nestville v blízkosti parku veľmi pekná a varia v nej veľmi dobre . Naozaj sme si pochutili. Prežili sme krásny večer 🙂
Antea T.

Mohlo by vás zaujímať

Ľudová architektúra v obci Osturňa, okres Kežmarok Krása ľudového umenia na Zamagurí

Mnohí z nás možno o tomto malebnom regióne Slovenska ani nepočuli alebo ho nikdy nenavštívili. Rázovité mestá, ale i obce v okresoch Kežmarok a Stará Ľubovňa ukrývajú nespočetné množstvo pamiatok. Vydajte sa s nami po stopách histórie a nahliadnite do tradičného ľudového umenia obyvateľov Zamaguria v minulosti.

Zistiť viac
Prameň lásky a Prameň zabudnutia Vyšné Ružbachy Cesta minerálnych prameňov na Spiši

Pre severný Spiš a Pieniny je typická krásna príroda, čisté ovzdušie a množstvo liečivých prameňov. Veľa z nich poznali len miestni obyvatelia, a preto vznikla turistická cesta minerálnych prameňov. Každý prameň priaznivo pôsobí na iný zdravotný problém. Nájdite si ten svoj a načerpajte si z neho.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore