Mliečny kúpeľ či oddych v sene? Užite si netradičné procedúry

Tradičné saunovanie, masáže, pobyt vo vírivke či zábaly už poznáme. No čo by ste povedali na vyvaľovanie sa v sene, kúpanie v mlieku, hrozne či vo víne, ktoré ma navyše aj blahodárne účinky na vaše telo? Áno, aj takéto procedúry už môžete dostať v niektorých wellness centrách a hoteloch. Poďte sa s nami pozrieť, čo všetko sa za nimi skrýva.

Užívanie si v sene…

Znie to zaujímavo však? Už naši starí rodičia radi chodili len tak si ľahnúť do sena. Niektorí kvôli ukľudňujúcim a liečivým účinkom jeho vône, iní kvôli niečomu inému… 🙂 No dnes sa zameriame na liečivé efekty sena. V niektorých wellness hoteloch (najmä v Rakúsku) vám z čerstvo nakoseného sena z horských pasienkov spravia špeciálny kúpeľ, ktorý sa používa ako doplnková procedúra pri liečbe reumy a na podporu látkovej výmeny. Do vane s teplou vodou sa vloží vrecúško s horskými bylinkami. V takomto kúpeli vydržte aspoň 20 minút. Po ňom si ľahnite do drevenej postele plnej sena, ktoré je však zakryté plachtou, takže vás to nebude nepríjemne pichať. A už vám neostáva nič iné iba relaxovať.

Mliečny kúpeľ

Chcete byť krásna ako Kleopatra? Vyskúšajte trik, ktorý vraj používala pravidelne takmer každý deň. V Kúpeľoch Dudince vám ponúknu procedúru, ktorá začína vymasírovaním celého tela suchým uterákom. Takto je telo dokonale pripravené na využitie všetkých výživných látok, ktoré mliečny kúpeľ dodá vášmu telu. Vojdete do mliečneho kúpeľa a tak do seba nasajete mliečnu bielkovinu na vyhladenie pleti, mliečny cukor a minerály na jej zvlhčenie a kyselinu mliečnu, ktorá vašej pleti dodá krásny ružovkastý nádych. Proteíny a peptidy podporia tvorbu elastínu a kolagénu, čo obnoví pružnosť vašej pokožky. Navyše príjemná aróma sálajúca z kúpeľa má neskutočné relaxačné účinky na vašu myseľ a dušu.

Hroznová kúra

Skrášliť sa môžete aj pomocou hrozna a vína. Táto procedúra je založená na pílingu pokožky s pridanými šupkami z hrozna a hroznovými semiačkami, na masáže pomocou oleja z výťažkov z hroznových semiačok a v kúpeli z vínnej esencie. Súčasťou môže byť aj nanesenie vína na pleť. Pýtate sa aké účinky môže mať víno na pleť? Očistí telo od odumretých buniek, pokožka bude lepšie dýchať a naberie oslnivý a mladistvý vzhľad. Niekde vám poskytnú napríklad aj medovo-vínny zábal prípadne masáž s teplými vrecúškami naplnenými hroznovými jadierkami.

Masáž austrálskych domorodcov

Počuli ste už o masáži, ktorú vymysleli a používali austrálski domorodcovia? Počas tejto procedúry by mala byť pustená príjemná hudba nástroja didgeridoo, ktorý sprevádza spev v domorodom jazyku. Na výber máte z troch druhov olejčekov podľa ich charakteru – z ylang-ylang alebo cypruštek, ktorý má rejuvenizačný charakter alebo jalovcový, borovicový, grepový či pomarančový, ktoré má zase detoxikačné účinky, prípadne levanduľový či olej z ružovej palmy, ktorý má harmonizačný efekt. Začína sa masážou sa pomocou drevenej mištičky (kadidelnice), v ktorej sú neskôr zapálené šalviové alebo rozmarínové lístky. Takto sa očistí duch a telo sa pripraví na ďalšie kroky.

Ak ste zástancom tradičných procedúr, je tu pre vás množstvo možností, ako si užiť dokonalý relax či skrášlenie. Kúpeľný alebo relaxačný pobyt sú tou správnou voľbou na dovolenku a užívanie si absolútneho oddychu a voľna.

Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore