Malinô Brdo Ski & Bike park

Športový areál Malinô Brdo je rajom zimných aj letných športov, rôznych adrenalínových atrakcií a turistiky. Na svoje si tu prídu aj rodiny s deťmi, ale i nadšenci vodných športov. Malinô Brdo je výborným miestom na trávenie dovolenky pre každého, kto miluje pohyb v lone prírody. 

8-miestna kabínková lanovka, Malinô Brdo

Malinô Brdo je rajom pre všetkých aktívnych ľudí a športovcov

Stredisko Malinô Brdo Ski & Bike leží v katastri mesta Ružomberok. Je položené v nadmorskej výške 545 až 1209 m. n. m, na úpätí pohoria Veľká Fatra. Je vyhľadávaným miestom oddychu nielen pre domácich návštevníkov, ale aj návštevníkov z neďalekých Kúpeľov Lúčky a zahraničných turistov. Vstupnou bránou do strediska je mestská časť Hrabovo, ktorá je vzdialená od centra mesta iba 2 km. 

Stredisko je rajom zimných, ale i letných športových aktivít. Počas letných mesiacov si na svoje prídu turisti, cyklisti, ale i fanúšikovia adrenalínových aktivít. V zime je športový areál Malinô Brdo zas lákadlom pre lyžiarov, bežkárov či skialpinistov. K dispozícii je až 12 kilometrov zjazdových tratí. Najdlhšia meria takmer 4 kilometre a je jednou z najdlhších na Slovensku.

Ski & Bike Malinô Brdo v lete

V priebehu leta sa tu rozhodne nudiť nebudete. Športový areál ponúka mnohé aktivity, medzi ktoré patrí napríklad cyklistika, turistika, či jazda na horských kolobežkách. 

  • MTB cyklotrasy
    V blízkosti strediska sa nachádzajú rôzne atraktívne cyklotrasy. Ich obtiažnosť a dĺžka je rôzna, sú rozdelené do troch úrovní – ľahká (zelená), stredne ťažká (modrá) a ťažká (červená).
  • Horské káry
    Ak máte chuť na adrenalínovú jazdu, odporúčame vyviesť sa na vrchol Maliného Brda a dolu sa zviesť adrenalínovou jazdou na horských kárach. 
  • Horské kolobežky
    Podobne, ako pri horských kárach, tak aj pri kolobežkách sú k dispozícii dve trasy – asfaltová s dĺžkou 5 km (biela) pre menej skúsených a deti, a Rookie Line (zelená) pre odvážnejších.
  • Vodné športy
    V letných mesiacoch sa môžete osviežiť vo vodnej nádrži, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti nástupnej stanice lanovky na okraji Hrabovskej doliny. Okrem kúpania sa tu môžete venovať aj vodným športom, ako sú člnkovanie či aquazorbing.

Bike park

Rajom horskej cyklistiky je Bike Park, ktorý sa s celkovou dĺžkou trás viac ako 10 km zaradil medzi top bikerské parky na Slovensku. Pre zjazdárov je k dispozícii 12 trailov pre zjazd na horských bicykloch, ktoré sú rozlíšené na základe náročnosti. V prípade, že máte záujem vyskúšať tento šport, ale nedisponujete špeciálnym zjazdárskym bicyklom, v úvolnej stanici kabínkovej lanovky sa nachádza požičovňa.

Lanový park Tarzánia – Hrabovo je najväčším lanovým parkom na Slovensku

Lanový park Tarzánia – Hrabovo sa nachádza neďaleko lanovky Malinô Brdo. Ide o lanový park, kde si môžu najmä malí návštevníci dopriať dávku adrenalínu a zážitkov. Nachádzajú sa tu rôzne lanové prekážky, ktoré sú zavesené na stromoch. Súčasťou zážitku je i povinná ochranná výstroj. 

S  celkovou dĺžkou 1110 m sa radí Tarzánia – Hrabovo k najväčším lanovým parkom na Slovensku. Nachádza sa tu aj 300 m dlhá lanovka ponad jazero. Podmienkou na vstup je výška aspoň 150 cm. V areáli sa nachádzajú červená, modrá a detská trasa.

Trasy v Tarzánii

  • Modrá (kratšia a ľahšia): trasa meria 145 m
  • Červená (dlhšia): trasa meria 295 m
  • Detská: 59 m
Vstup do lanového parku tarzánia

Mini farma Sidorovo

Krásnym zážitkom, najmä pre tých menších, môže byť návšteva mini farmy Sidorovo. Farma je situovaná na vlkolínskych lúkach, v krásnom prostredí Veľkej Fatry, pod vrcholom Sidorova. Objaviť tu môžete príjemné miesto s množstvom zvieratiek a vľúdnymi ľudmi, ktorí pre vás budú mať istotne nachystané aj niečo pod zub. Ak máte dostatok času, nevynechajte návštevu známeho Vlkolínca, ktorý je zapísaný aj do zoznamu UNESCO.

Ski & Bike Malinô Brdo v zime

Počas lyžiarskej sezóny je v prevádzke moderná osemmiestna kabínková lanovka. Jej trať je dlhá 1770 metrov a za hodinu dokáže prepraviť až 1500 osôb. Vo vrchnej časti strediska je štvormiestna sedačková lanovka, ktorá prekonáva vzdialenosť 1130 metrov. Táto vás vyvezie až na vrchol Malina Brda, ktorý sa nachádza v nadmorskej výške 1209 metrov. K dispozícii sú aj lyžiarske vleky a vleky pre začiatočníkov a deti. 

V stredisku sa nachádza až 12 km zjazdových tratí, najdlhšia z nich meria 3 900 m, prekoná výškový rozdiel 698 m a je jednou z najdlhšie umelo zasnežovaných zjazdoviek na Slovensku. Okolie strediska ponúka výborné možnosti pre milovníkov bežiek, turistov  a skialpinismus.

Pre priaznivcov freestyle lyžovania je pripravený Snow Park, kde sa nachádza 8 druhov prekážok a upravený terén. K dispozícii je aj snowtubing – jazda na gumových kolesách,

Návštevníci môžu využiť služby úschovne, skiservisu, požičovne, lyžiarsku škôlku, individuálne a skupinové kurzy lyžovania a snowboardingu, ubytovanie a stravovanie.

Fotografie

Turistické trasy

Pre milovníkov turistiky sú k dispozícii celoročne nasledovné trasy:

1. Hrabovo – Kalvária – Vlčia skala – Sidorovo – Vlkolínec – Suché Hrabovo – Hrabovo

  • Časová náročnosť: 3,5 hod., 12 km
  • Prevýšenie: 412 m
  • Zaujímavosti: Vlkolínec – drevená obec zapísaná v zozname UNESCO

2. Hrabovo – Kalvária – okruh okolo Sidorova – Kalvária – Hrabovo

  • Časová náročnosť: 3 hod., 11 km
  • Prevýšenie: 324 m   

3. Hrabovo – Šimunovo – Malinô Brdo – Vtáčnik – Suché Hrabovo – Kalvária Hrabovo

  • Časová náročnosť: 3,5 hod., 12 km
  • Prevýšenie: 698 m

4. Hrabovo – Kalvária – Suché Hrabovo – Vtáčnik – Šiprúnske sedlo – Jánošíkova kolkáreň – Smrekovica – Podsuchá

  • Časová náročnosť: 6 hod., 23 km
  • Prevýšenie: 938 m
  • Zaujímavosti: Smrekovica – rekreačné stredisko (zotavovňa), Jánošíkova kolkáreň – národná prírodná rezervácia

5. Hrabovo – Kalvária – Malinô Brdo – Vtáčnik – Šiprúnske sedlo – Maďarovo – sedlo pod Tlstou horou – Čutková dolina

  • Časová náročnosť: 5 hod., 20 km
  • Prevýšenie: 791 m

Doprava

Ružomberok je okresné mesto ležiace v Žilinskom kraji. Ružomberok leží 27 km západne od Liptovského Mikuláša, 18 km južne od Dolného Kubína, 52 km severne od Banskej Bystrice a 62 km východne od Žiliny. Mestom vedie železničná trať Žilina – Košice a cesty I/18 a I/59.

Do mesta premáva aj autobusová doprava. V rámci mesta premáva MHD a osobná preprava taxislužbami. Do strediska premáva skibus zo železničnej stanice v Ružomberku smer Hrabovo, kabínka.

Ako sa dostať k stredisku Malinô Brdo z kúpeľov Lúčky

Malinô Brdo je od kúpeľov Lúčky vzdialené 17 km, cesta autom vám zaberie 25 minút. Ak si užívate pobyt v Lúčkach a zatúžili ste po dobrodružstve, do strediska sa dostanete dvoma trasami – z Lúčok, cez Liskovú po ceste č. 2213, cez celý Ružomberok až k stredisku, alebo po opačnej strane Váhu, kde sa napojíte na cestu č. 18, okolo ružomberského letiska, cez celý Ružomberok až k stredisku.

Obe trasy sú časovo rovnako náročné, s prejazdom cez centrum Ružomberka, no cestou mate možnosť navštíviť zaujímavosti v Liskovej aj Ružomberku

Parkovanie

Stredisko má k dispozícii 3 záchytné parkoviská, ktorých kapacita je 100, 200 a 300 parkovacích miest. Všetky parkoviská v stredisku sú bezplatné.

Mapa miesta

Program/Akcie

Počas víkendov a prázdnin sú pre všetkých návštevníkov organizované rôzne zaujímavé akcie, podujatia a súťaže pre celú rodinu.

Postrehy návštevníkov

Naplnilo, ba priam predčilo očakávania! JE TO TOPka, odporúčam vrele atrakcie na tomto krásnom mieste.
Zdenko B

Z Tarzanie sme absolvovali iba Zipline. Syn dokonca 2x. Úžasný zážitok. Odporúčame všetkým 👌
Simona B.

Otváracie hodiny/Vstupné/Cenník

Otváracie hodiny jednotlivých atrakcií či lanoviek sa môžu líšiť vzhľadom na letnú a zimnú sezónu. Aktuálne otváracie hodiny a cenník vstupného na jednotlivé atrakcie, či cenník lanoviek pre deti, dospelých, seniorov aj skupiny nájdete na oficiálnej webovej stránke Malinô Brdo a Tarzánie, ktorú uvádzame nižšie v sekcii kontakt/súvisiace odkazy.

Kontakt

Malinô Brdo ski & bike park
Hrabovská cesta 1679/31
034 01 Ružomberok

GPS súradnice: 49.0698774°, 19.2730043°


GPS súradnice Tarzánie: 49.0708457°, 19.2734195°

Mohlo by vás zaujímať

Veľká Chochuľa Turistika v okolí Veľkého Choča

Turistika na Veľký Choč je vyhľadávaná najmä pre úchvatné panoramatické výhľady, ktoré sa vám na vrchole naskytnú. Je to najkrajší vyhliadkový bod Slovenska. Ak sa aj počasie zadarí, dovidíte až na Západné a Nízke Tatry, Liptovskú Maru, Veľkú i Malú Fatru a Podtatranskú kotlinu. Byť tu je celoživotným zážitkom.

Zistiť viac
Zlaté jazierko Demänovská jaskyňa slobody

Demänovská jaskyňa slobody sa vám odhalí hlboko vo svojich útrobách tajomný svet. Svet, ktorý bol ukrytý pred našim zrakom až do jedného dňa roku 1921, keď ho objavili nadšení prieskumníci. Máme obrovské šťastie, že tento vyše 300 tisíc rokov ukrytý poklad, môžeme nazývať naším – slovenským.

Zistiť viac
Zobraziť komentáre a pridať komentár
Návrat hore